Jolantos Rimkutės ir Ievos Ševiakovaitės dekoruota indaplovė interpretuoja nacionalinę temą. Pagrindinis dizainerių „tautinės“ indaplovės puošybos elementas yra stilizuotas kiškis, kurį pačios autorės vadina „kiškučiu-žmogučiu“.

Šis daugiaprasmis personažas – tai subjektyvus ir švelniai ironiškas dizainerių atsakas į naują šalies įvaizdžio koncepciją „Lietuva – drąsi šalis“.

A. Mamontovas buvo įvertintas už pastangas, išjudinant lietuviškos politikos pasaulį – muzikantas skyrė savo dainą prezidentui Valdui Adamkui, ragindamas jį „atsibusti iš svetimo sapno“, o jo paskutiniame albume protestuojama prieš netikras vertybes, melą ir tuštybę politikoje.

Originalų prizą, kurį įsteigė buitinės technikos gamintoja „Electrolux“, A. Mamontovas planuoja padovanoti artimiesiems arba paskirti labdarai.

Be A. Mamontovo, rinkimuose „Drąsiausias Lietuvos metų žmogus“ dalyvavo menininkai Nomeda ir Gediminas Urbonai, žurnalistai Artūras Račas, Gražina Sviderskytė ir Irmantas Sidaravičius, saugumiečiai Vytautas Damulis ir Kastytis Braziulis, ekonomistas Raimundas Kuodis ir dainininkė Jurga Šeduikytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją