Seimo aikštėje suririnks žinomi Lietuvos atlikėjai, kurie nemokamai koncertuos palydėdami šiuos metus su šūkių „Mūsų nebereikia?!“. Toks šūkis – tai atviras ir viešas kreipimasis į valdžios žmones nežlugdyti kūrybinių žmonių skubotai įvedamais papildomais mokesčiais, be jokio pereinamojo laikotarpio ir būtinos diskusijos, įsiklausymo į argumentus.

Renginyje dalyvauja grupės ir atlikėjai: A.Mamontovas, V.Juozapaitis, "SKAMP", "N.E.O.", "Delfinai", "69 danguje", Merūnas, Gediminas Varna-Tiškevičius, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Rūta Ščiogolevaitė, Eglė Jurgaitytė, Simona, Gabrielė, Ruslanas Kirilkinas, Vaidas Baumila, Soliaris, Yva, Sasha Son, Alanas Chošnau, Andrius Rimiškis, Milano, Vudis, "Fuego", Justas, "Kasteneda", "Patruliai", "Blogos mergaitės", Lukas ir Goda, Faina, "Šokoledas", "Mexikano", Indraja, Taja, Donata ir daugybė kitų.

Po renginio planuojama pasirašyti bendrą kreipimąsi, kuris bus įteiktas Seimui.

Siūlymai papildomai apmokestinti autorinius honorarus ir padidinti PVM tarifą kultūros sektoriui reiškia, jog kūrybos žmonės gali mesti savo kūrybinę veiklą ir ieškotis duonos išgyvenimui kitur. Labiausiai dėl tokios politikos gali nukentėti jauni kūrėjai, atlikėjai, kurie ir taip gauna nedidelius honorarus ir savo kūryba dar tik skinasi kelią.

Autorinių honorarų sistema piktnaudžiauja dalis verslo struktūrų ar asmenų ir dėl to šalies biudžetas netenka nemažos dalies pajamų.

Tikėdamiesi, kad į šiuos pasiūlymus bus atsižvelgta, renginio organizatoriai taip pat ragina ir kitas kūrybines organizacijas, visuomenę prisijungti prie akcijos „Mūsų nebereikia?!“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją