"Duotų man kas dabar 26 metus, tai kalnus nuversčiau", – bandė įsivaizduoti aktorius. "Bet kur ten laiką atsuksi", – šyptelėjo jis.

Užuot tradiciškai šventęs jubiliejų S.Siparis pasirinko kelionę į Tailandą. Čia jis sutiks Kalėdas ir Naujuosius metus.

Daro ne tai, ką norėtų

S.Siparis lenkė pirštus: "Išmokau tolerancijos, atsisakiau maksimalizmo ir pagaliau atradau savyje Kristų, kuris pasakė: neteisk ir nebūsi teisiamas." Apgailestaudamas pašnekovas minėjo išmokęs ir niekuo nebesistebėti: "Būna, atsibundu ryte ir pagalvoju, ko dar nemačiau? Ko dar nežinau? Ateina suvokimas, kad nuo dabar viskas kartosis."

Daugelį pasaulio šalių aplankiusį Saulių galėtų nustebinti nebent išvyka į Grenlandiją arba netikėtai atsiradusi saviraiškos galimybė. Šiuo metu aktorius sakė išnaudojantis vos 20 proc. viso turimo potencialo. "Manau, kad darau ne tai, ką galėčiau daryti, bet tikiu, kad šventė ateis ir į mano kiemą", – vylėsi S.Siparis.

Nepakartojamu humoro jausmu apdovanotas aktorius sakė šią savybę paveldėjęs iš tėvo. "Nejaugi pradėsi rimtai žiūrėti į tai, kas dabar vyksta? Mažų mažiausiai iš proto išeisi", – samprotavo jis. Humorą S.Siparis pavadino geriausia apsauga nuo viso, kas nereikalinga.

Geriausias vaidmuo – tėvo

Penkiolika gyvenimo metų teatrui atidavęs aktorius sakė, kad vėliau ar anksčiau iš to išaugama: "Daug metų ten dirbau, o paskui spjoviau: nebepatiko. Tai labiau jaunų žmonių veikla. Nebeturėjau, ką tetre veikti, galų gale, reikėjo iš kažko gyventi", – neslėpė S.Siparis.

Dabar aktorius juokėsi kuriantis vieną svarbiausių savo gyvenimo vaidmenų. "Esu senas tėvas, bet vaidinu jauną. Mano Salomėjai Onai tik keturi metukai. Ji – tikras, tačiau labai greitai augantis stebuklas", – kalbėjo Saulius. Ir pridūrė, kad vaikai jį vis dar stebina, tačiau tik iki tol, kol suauga.

"Aš gi turiu du sūnus: vienas aukštąjį mokslą yra bebaigiąs, kitas – mokyklą. Tačiau tik dabar, gimus mažajai, pajutau, koks jausmas būti tėvu. Anksčiau nebuvo kada tuo pasidžiaugti, norėdavosi dar patiems "pablūdyti", o dabar – pats gražumas", – tėviškais džiaugsmais dalijosi S.Siparis.