Ar tai reiškia, kad verslininkė rengiasi ieškoti jaunesnio vyro? I.Budrienė nusikvatojo: "Ne!"

Fantazijos stoka nesiskundžianti moteris savo vyro keturiasdešimtmečio proga ne tik užsakė 40 metų senumo "Cadillac", bet ir parengė įspūdingą scenarijų.

Turėjo įveikti 10 užduočių

Darius aplankė dešimtyje skirtingų vietų, kuriose jam buvo įteikiami vokai su vis naujomis užduotimis ir nuorodomis.

"Įspūdingiausia buvo pilotuoti dvivietį lėktuvą", – vis dar gimtadienio prisiminimais gyvena D.Budrys. Jis ne tik skrido.

Vaikų darželyje, kurį kažkada lankė, gimtadienį švenčiantis verslininkas vaidino zuikutį, plaukiojo savo mokyklos baseine, su klasės draugais gėrė seną, tarybinių laikų vyną, piltytą iš butelio užsukamu kamščiu, grojo gitara, artimiesiems gamino didžkukulius su mėsa.

D.Budrys privalėjo prisiminti ir kariuomenės įgūdžius – greitai, kol sudegs degtukas, jis turėjo apsivilkti uniformą.

Be to, sukaktuvininkas įteikė mamai gėlių, važinėjo senu "Moskvičiumi", padėjo simbolinę plytą pradedamam statyti šeimos namui, savo 16 ir 18 metų dukrom pynė kasas.

Nuo tilto skriejo 40 strėlių

Ne tik užuotys, bet ir dovanos 40-ojo gimtadienio proga irgi buvo šarmingos. D.Budrys gavo 1968 metų gamybos 2 litrų talpos raudonojo vyno butelį su jo vaikystės nuotrauka vietoje etiketės, diplomą už pavyzdinį plaukiojimą baseine, skrydį oro balionu, paveikslą, marškinėlius su užrašu "AC/DC – 40 metų tai labai mažai".

Specialų šokį padovanojo Karina Krysko ir saulius Skambinas, dainavo I.Budrienės draugė Džordana Butkutė.

Verslininkas buvo apdovanatos ordinu už sūnų Kernių: ant kalo pakabinamas sunkus metalinis medalis simbolizavo gyvenimo naštą.

Viena originaliausių D.Budrio gimtadienio dovanų buvo įstabus reginyas, kai nuo Vytauto Didžiojo tilto į Nemuną skriejo 40 degančių strėlių, o kitame upės krante įsižiebė užrašas: "Myliu – Inga".

Žmona pažadėjo pagimdyti dukrą

Sukaktuvininko draugai pirko bilietus į "Daugirdo" viešbutyje vykusią teatralizuotą vakarinę gimtadienio dalį, į kurią atėjusiems vyrams buvo iš anksto rekomenduota pasirišti peteliškes, o moterims – mūvėti piršinaites. Už bilietus surinktus 5000 litų Budriai iš anksto buvo nutarę skirti labdarai: žaislams, knygelėms ir Kalėdų eglei kūdikių namuose.

Svečiai buvo vaišinami specialiu 40-ties metų senumo vynu ir rinktiniais valgiais: jūros gaidžio filė, keptomis fazanų krūtinėlėmis, kengūriena, elniena, šerniena.

Kuri iš visų gimtadienio staigmenų ir dovanų labiausiai įstrigo Dariui? Verslininkas nedvejojo nė akimirksnio: "Žmonos pasiryžimas pagimdyti dukrytę. Ji man net įteikė astrologės sudarytą palankiausių dienų, kada pradėti dukrą, sąrašą."

O jei gims sūnus? D.Budrys nusijuokė: "Kaip toje pasakoje... Dvylika sūnų, bet tryliktoji – būtinai dukrelė."

I.Budrienės sudaryto scenarijaus "Keturiasdešimt kaštonų žalių" ištraukos

Darius atsikėlęs kambaryje ras 40 palubėje skraidančių balionų, ant vieno iš jų ras pirmąjį voką su užduotimi. Iš viso gaus 10 vokų su skirtingomis staigmenomis–užduotimis, kurios visos bus susijusios su Dariaus gyvenimu ir prabėgusiais metais.

Už kiekvienus metus padovanok po rožę (turi aplankyti tėvus ir įteikti mamai 40 rožių.)

Aplankyk tą vietą, kur dažniausiai tekdavo būti Zuikeliu, ir tai pakartok! (Turi nuvykti į savo lopšelį ir suvaidinti su spec. drabužiais zuikį.)

Pabuvok ten, kur praleidai vienuolika savo gražiausių jaunystės metų. (Turi aplankyti savo mokyklą ir sugroti gitara jaunystės dainą.)

Panerk ir pajusk tą chloro kvapą, kurį uostei trylika metų! (Turi nuvažiuoti į baseiną, kur buvęs treneris duos specialią plaukimo užduotį.)

Turi nuvykti į kareivines. Ten laukia rimti išbandymai!

Pralėk su vėjeliu svajonių automobiliu... (Pasivažinėjimas rusišku Moskvičiumi – pirmuoju Dariaus vairuotu automobiliu.)

Aplankyk dukrytes ir supink kasytes.

Vyras iki 40-ies metų turi padaryti sūnų, pasodinti medį, pastatyti namą. Paskubėk ir pirmasis padėk plytas naujojo namo pamatui!

Reikėjo berniukams padangių aukštų... (iš Aleksoto aerodromo – skrydis virš Kauno.)

Išvirk Bombonešį visai šeimai (Pagamink didžkukulių.)