Praėjusią savaitę lietuviško serialo „Nekviesta meilė“ aktorė L.Kalpokaitė Panevėžio muzikiniame teatre panevėžiečiams suteikė progą pasiklausyti savo atliekamų rusiškų romansų. Aktorė mūsų mieste ir šiame teatre jau nebe pirmą kartą, tačiau dar niekada nebuvo mačiusi tokios šiltos panevėžiečių publikos.

„Šis vakaras man paliko geriausius prisiminimus. Tikrai nesitikėjau tokio nuoširdaus priėmimo“, – šypsodamasi po koncerto sakė L.Kalpokaitė.

Dainininkė prisipažino, kad populiarioji muzika jai niekada nepatiko. Žinoma, kai kurios dainos pamalonina širdį, tačiau, kaip tikina atlikėja, „popsas“ jai yra svetimas.

„Dainuoju rusiškus romansus. Jie – sena mano meilė ir svajonė. Troškimas dainuoti išsipildė būtent per romansus. Ir dėl to esu labai laiminga. Romansas – labai specifinis žanras, specifiniai kūriniai, tačiau per juos galiu pasakoti visą personažų istoriją. Be to, atliekamą romansą reikia teisingai suprasti. O ne šiaip sau sėdėti ir dainuoti“, – pabrėžė L.Kalpokaitė.

Tai, kad aktorė turi nuostabų balsą, žino visi lietuviškų serialų mėgėjai. Pati dainininkė sako, kad nebuvo nė vieno spektaklio, kuriame ji nebūtų dainavusi.

L.Kalpokaitė dainuoja romansus, vaidina teatre ir televizijoje. Paklausta, kurioje scenoje jaučiasi geriausiai, moteris atsakė: visur labai gerai, svarbiausia, kad žiūrovai ją priimtų teigiamai. „Vaidindama jauti publiką ir matai, kaip ji tave priima. Į romansų vakarus susirenka labai įvairūs žmonės, todėl ir priėmimas būna skirtingas. Televizija ar kinas – vėl kita specifika.

Malonu dirbti su grupe, kolektyvu, o rezultatą pamatai tik ekrane. Tam, kad išeitų neblogas produktas, svarbu gera grupė. Viskas priklauso nuo operatoriaus, režisieriaus, apšvietėjų, aktorių“, – pasakojo L.Kalpokaitė.

Nors aktorė vaidino ne viename lietuviškame seriale, pačiai nebeužtenka laiko jų pasižiūrėti. „Kartkartėmis, kai turėdavau laiko, žiūrėdavau serialą „Moterys meluoja geriau“. Tačiau mačiau gal tik kokias tris serijas. Man labai patiko serialas „Giminės“. O ten vaidinantis aktorius Gediminas Girdvainis man yra geriausias“, – sakė L.Kalpokaitė.

Gyvenime – kovotoja

Vilniaus valstybinio mažojo teatro aktorė L.Kalpokaitė tokia pat temperamentinga kaip ir jos vaidinama herojė Angelina Baronienė. Ji nuolatos kovoja ir lieja ašaras dėl savo dukters Mėtos. Paklausta, ar moteris realiame gyvenime taip kovoja ir dėl savo sūnaus, nedvejodama atsakė:

„Viename seriale nuo vyro gindavau savo sūnų, šiame seriale visada kovoju dėl dukters Mėtos. Lygiai taip pat darau ir gyvenime. Gal aš nesielgiu taip drastiškai kaip Angelina, bet dedu visas pastangas, kad galėčiau padėti sūnui“, – tvirtino aktorė.

L.Kalpokaitė yra vaidinusi ne viename seriale: lietuviškuose, prodiusuotuose Rolando Skaisgirio, „Kartu“ „Gedimino 11“, „Prokurorai“, taip pat Evaldo Kubiliaus seriale „Lietuviškas tranzitas“, latvių režisieriaus M.Martinsono kriminalinėje publicistikos laidoje „De facto“.

„Dar sovietmečiu vaidinau įvairiuose filmuose ir laidose. Po nepriklausomybės atsirado privačios televizijos, mane pakvietė į serialą „Kartu“. Tai buvo mano pirmasis serialas, kuriame vaidinau. Filmui tuomet reikėjo seksualios, linksmos merginos, galinčios koketuoti su vyrukais. Aš apsirengiau seksualiais drabužiais. Atrankoje dėvėjau aptemptus marškinėlius, mūvėjau džinsus ir avėjau aukštakulnius. Mano pasirodymu buvo sužavėta visi kūrybinė grupė. Taip prasidėjo mano, kaip televizijos aktorės, karjera“, – pasakojo L.Kalpokaitė.

Moteris tikino, kad jai daugiau nieko netrūksta, tačiau svajoja gerai išmokti angliškai ir groti gitara. „Esu iš tų nenormalių žmonių, kurie labai myli savo profesiją. Man atrodo, kad į nieką jos neiškeisčiau. Žinoma, labai noriu gerai kalbėti angliškai ir groti gitara. Bet čia iš tų neišsipildančių svajonių. Nors sūnus mane verčia žiūrėti angliškus filmus, man pritrūksta laiko“, – atvirai kalbėjo aktorė.

Kolekcionavo taureles

Šiemet L.Kalpokaitė atšventė du jubiliejus – penkiasdešimtmetį ir 25 metų vedybų sukaktį. L.Kalpokaitės šeima – vyras aktorius Jonas Braškys ir sūnus.

„Su vyru kartu važiuojame į gastroles. Jis mane puikiai supranta, į viską žiūri kaip į darbą. Be to, žino, kad kuo labiau aktorius užimtas, tuo jam geriau – tiek finansiškai, tiek dvasiškai“, – sakė aktorė.

Moteris pripažįsta, kad dviem aktoriams gyventi po vienu stogu gan sudėtinga. Tačiau tai turi ir privalumų. „Jei vyras nebūtų aktorius, manęs nesuprastų. Esu labai užimta, todėl kitos specialybės žmogus namuose visai manęs nematytų. Jonas grįžta šeštą valandą vakaro, o aš jau būnu išėjusi į teatrą arba filmuojuosi. Jei vyras nedirbtų tokio darbo, nežinia, kuo viskas pasibaigtų“, – susimąsčiusi kalbėjo aktorė.

Moteris neturi nė vieno laisvo vakaro. Tačiau būdama užimta jaučiausi laiminga. Išsiilgę poilsio ir ramybės sutuoktiniai vedybų sukaktį atšventė ramiai jaukiuose namuose.

Nors L.Kalpokaitė skuba nuo vieno darbo prie kito, tačiau visada randa laiko pasisukioti virtuvėje. „Turiu šeimą, valgau pati, todėl visai nesunku gaminti. Nemėgstu neskanaus maisto. Man tikrai nesudėtinga stovėti prie puodų. Va, grįžusi iš Panevėžio ruošiu upėtakį“, – sakė L.Kalpokaitė. Anksčiau, kai turėdavo daugiau laisvo laiko, mėgdavo siūti ir megzti. O tokių moteriškų pomėgių kaip prižiūrėti gėles ji neturi.

„Augalai man labai patinka. Begalė jų stovi namuose ant palangių, tačiau nė vienas iš jų nėra žydintis. Tiesa, tik mano kaktusai žydi. Beje, mano namuose auga tik draugų dovanotos gėlės. Pati nepirkau nė vienos. Mano augalai nereikalauja didesnės priežiūros. Užtenka jas tik palaistyti“, – pasakojo L.Kalpokaitė.

Aktorė pamena, kad prieš keletą metų ji kolekcionavo degtinės taureles, jas parsiveždavo iš gastrolių. Tačiau namuose stikliukams dėti nebeliko vietos. Todėl šio pomėgio atsisakė.

Pakeitė pavardę

L.Kalpokaitė gimė rusų šeimoje. Tikroji aktorės pavardė Kolpašnikova. Kai moteris baigė Muzikos akademiją, vokalo dėstytoja jai pasiūlė pasikeisti pavardę, nes tikroji buvo sudėtinga, sunkiai įsimenama. Paklausiusi savo mokytojos aktorė dėl pavardės pakeitimo nuskubėjo tartis su tėvais. „Tuo atžvilgiu mano tėvai buvo labai tolerantiški. Sakė: jei reikia, tai ir pasikeisk“, – pamena L.Kalpokaitė.

Pasak pašnekovės, ji stengėsi sugalvoti artimą tikrajai pavardę. Be to, aktorė pamena, kad Santuokų rūmuose jai siūlė pasikeisti ir vardą, bet tam paprieštaravo.

„Larisos vardą man davė tėvelis, todėl jo keisti nenorėjau. Užteko pavardę pasikeisti. Pritarus artimiesiems tapau Kalpokaite ir turėdama šią pavardę atėjau į teatrą“, – sakė aktorė.