Trumpas abejonių akimirkas netrukus išsklaidė paskui skubantis operatorius su filmavimo kamera ir jo asistentai. Artėjant Stepheno Sondheimo muzikinio trilerio „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ premjerai, kurį režisuoja Dalia Ibelhauptaitė, buvo kuriamas specialus videoklipas.

Jame garsiam dizaineriui teko atsakomybė įkūnyti pagrindinį veikėją – kirpėją Svynį Todą, kuris, teigiama, aštriais skutimo peiliuko ašmenimis yra nužudęs apie 160 žmonių.

„Grynas juokas, aš visai nesijaučiu tokiu, ką reikia, tą darau, - filmavimo metu šypsojosi J. Statkevičius. - Man visada patinka šokiruojančios istorijos. Ši – viena iš tų, kuri gali būti įdomi ir man atrodo, kad Dalytė padarys ją puikiai, o mes galime tik padėti“.

„Tik paskui visi galvos, kad aš savo klientes skerdžiu ir pyragėlius kepu“, - susimąstė ir nusišypsojo J. Statkevičius.

Šiuo metu jo dienos ir naktys priklauso kitai D. Ibelhauptaitės operai „Verteris“, kurios premjera – gruodžio 17 d. Apie operos „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ kostiumus, kurie atspindės Viktorijos laikus, dizaineris užsiminė tik tiek, kad jie itin sudėtingi.

Dizainerio auka tapo G.Rinkevičius

Kitas videoklipo kadras mus nuveda į kirpyklą, kurioje savo kirpėjo laukia dirigentas Gintaras Rinkevičius. Pagal scenarijų, namuose pamatęs, kad jo barzda apžėlusi, maestro nuskuba į kirpyklą Vilniaus Senamiestyje. Po kiek laiko iš jos išeina J. Statkevičius su minėtu maišu. Jis taip daugiau ir nebepasirodo.

Šį kartą kirpėjo (J. Statkevičiaus) rankas pakeičia vietoje pasitaikęs fotografas Jonas Staselis.

G. Rinkevičiaus barzda ištepama lipniomis putomis ir nejaukiai drebanti fotografo ranka su senoviniu skustuvu ima braukti per maestro barzdą.

Vėliau J. Staselis prisipažins, kad buvo nejauku imituoti G. Rinkevičiaus skutimą, nors ašmenys ir neaštrūs, visgi ne sava barzda – didesnė atsakomybė.

O pats maestro tikino besijaučiantis puikiai: „Dirigento duona – taip pat ir artisto duona, o dirigentas turi būti truputėlį režisierius, truputį aktorius, truputį muzikantas. Vis tiek, žanras sako, kad mes turime būti artistais ir šiek tiek aktoriais“.

„Kiekvienas menas reikalauja aukų, reklama irgi, jeigu ji gerai padaryta, veikia labai smarkiai, o operos, miuziklo ar spektaklio pristatymas, anonsavimas, gali būti labai turiningas dalykas“, - pridūrė jis.

Žmogienos bandeles ragavo D.Ibelhauptaitė

Vakarėjant, veiksmas nusikelia į virtuvę, kur sukiojasi Juozas, savo draugei ruošiantis ypatingas vaišes - pyragėlius pagal senovinį anglišką receptą. Mėsmalėje malama mėsa, kuri, pasak virtuvės šeimininko, turi būti itin šviežia.

Gatve ateina režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir šeimininkas ištraukia skardą su garuojančiomis vaišėmis.

Kalba nukrypsta apie Gintarą Rinkevičių. „Kada gi jis ateis“, - paklausia Dalia. Nustebusiu veidu J. Statkevičius prasitaria apie maestro planus eiti į kirpyklą.

Nieko nelaukdami, jie sėdasi ragauti Juozo pyragėlių. Atkandusi kąsnį, Dalia randa žmogaus nagą. Abu nustemba...

Muzikinis trileris „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ - trečiasis šio sezono „bohemiečių“ pastatymas, kurio premjera – vasario 19 dieną Vilniaus kongresų rūmuose. Pagrindinį miuziklo veikėją Svynį Todą įkūnys solistas Dainius Stumbras, o pyragėlių kepėją ponią Lovet - Asmik Grigorian.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją