Debiutavęs su lakoniškais, tačiau unikaliai iškalbingais ir vaizdingais eilėraštukais knygoje „Mėlyna žalia“, vyras pasišovė išmėginti savo jėgas ir prozoje. Pastaruosius metus jis dirbo prie knygelės apie kirminą, kuris norėjo tapti paukščiu.

„Mano knygelė dar nebaigta. Kaip tik dabar darau iliustracijas – pjaustau medinius paveikslėlius. Kitą mėnesį turiu viską atiduoti leidyklai. Tai bus visiškas neformatas. Šį kartą nebus eilių. Rašau apie kirminą, kuris norėjo būti paukščiu. Knygoje bus daugiau klausimų, negu paaiškinimų. Tai bus tiesiog kvaila knyga, nesąmonė tokia“, - juokėsi Marius.

Pasak vyro, jo knyga yra skirta pačiam plačiausiam skaitytojų spektrui: „Ši knyga skirta bet kokiam skaitytojui. Gal labiau tam, kuris kažkiek galvoja ar yra bent kartą tai daręs“.

Nomeda prisipažino jau skaičiusi vyro kūrinį ir negailėjo jam liaupsių: „Man labai patinka Mariaus fantazijos. Kiekvieną kartą jis sukuria kažką originalaus. Nei jis aplodismentų laukia, nei jis kritikos bijo. Žmogus daro kažką dėl to, kad tiesiog negali nedaryti. Jo paieškos man yra labai priimtinos. Tai, ką jis parašė, aš perskaičiau vienu atokvėpiu. Tai labai neilgas kūrinys, nuo jo niekas nepavargs. Marius dabar su tokiu kaifu daro visas iliustracijas – tiesiog smagu žiūrėti. Knygoje jaučiasi tiek filosofinis požiūris į gyvenimą, tiek būtent mano vyrui būdingas humoro jausmas. Man tai labai patinka, bet čia jau taip neobjektyvu, kad neobjektyviau ir neįmanoma“.

Paklausta, ar pati Nomeda nežada išleisti savo knygelės, moteris patikino rašanti daug, tačiau nenorinti to viešinti: „Aš jau šimtą metų rašau, tačiau visa tai – man į kišenę. Tikrai nemanau, kad galėčiau kam nors tai parodyti, nors rašau su didžiuliu malonumu. Aš tiek save išsieksponuoju, kad dar vienos ekspozicijos man tiesiog nebereikia“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją