Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas antradienį parengiamajame teismo posėdyje pradėjo nagrinėti G. Paškevičiaus ieškinį bendrovei „Naktinis angaras" dėl 50 tūkst. Lt atlyginimo bei beveik 3 tūkst. Lt tiesioginių nuostolių už pasirašytų sutarčių nevykdymą.

Tik tada, kai G. Paškevičius kreipėsi į teismą, I. Starošaitės-Žvagulienės vadovaujama bendrovė pateikė dokumentus apie išleistus atlikėjo albumus, jų pardavimus bei išmokėtus autorinius atlyginimus. Iki šiol šiauliečiui atlikėjui šie duomenys nebuvo žinomi, nors jis raštu ir kreipėsi į albumus leidusią bendrovę.

„Naktiniam angarui" priklausančios leidybinės bendrovės „Zuzi records" interneto puslapyje nurodyta, kad jai vadovauja I.Starošaitė-Žvagulienė, o jos sutuoktinis Žilvinas Žvagulis yra projektų vadovas.

Ieškinyje šiaulietis G. Paškevičius tvirtina, kad bendrovė pažeidė jo, kaip atlikėjo, teises bei netinkamai vykdo pasirašytas sutartis. Atlikėjas tikina patyręs nuostolių, kai bendrovė pakartotinai išleido jo albumą „20 dnei v Sankt-Peterburge". Be to, jis siekia, kad būtų priteistas atlyginimas už albume „Tikri vyrai. Geriausios vyrų dainos" atliktas jo dainas. Ginčas kilęs ir dėl albumo „Ten".

Ieškinyje populiarus romansų atlikėjas nurodė, kad bendrovės „Naktinis angaras" vadovai su juo nebendravo, neatsiliepė į laiškus ir nemokėjo jam priklausančio atlyginimo.

G. Paškevičius paprašė pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti turtą iki teismo sprendimo paskelbimo. Šį prašymą teisėja Alma Pilipaitienė yra patenkinusi – areštuota bendrovės turto už 50 tūkst. Lt, tačiau šį sprendimą atsakovė yra apskundusi Vilniaus apygardos teismui.

„Apie šį ieškinį sužinojome tada, kai buvo uždėtas areštas, - antradienį teisme sakė I. Starošaitė-Žvagulienė. – Kai į mus kreipėsi G. Paškevičius, mes jam geranoriškai atsakėme, gal ne taip taisyklingai, kaip reikia... Negalvojome, kad jis kreipsis į teismą".

I.Starošaitė-Žvagulienė aiškino, kad visą informaciją apie parduotus albumus G. Paškevičius būtų gavęs atvykęs į bendrovės biurą. „Visi dokumentai laikomi ofise, galėjo jis atvykti, - teisme kalbėjo bendrovės vadovė. – Juk dokumentus galima pamesti vežiojantis ar siunčiant paštu".

Populiari atlikėja prisipažino, kad yra linkusi ginčą baigti taikos sutartimi, tačiau, kaip patikino „Naktinio angaro" advokatė Kristina Čeredničikaitė, kol kas derybos su G. Paškevičiumi nevedamos.

„G. Paškevičius yra nepiktybinis, tikrai sutiktų ginčą baigti taikos sutartimi, tačiau kol kas dar nieko neaišku, reikia išsianalizuoti ką tik gautus dokumentus", - DELFI sakė atlikėjui atstovaujanti advokatė Renata Beržanskienė.

Kadangi tik antradienį teisininkei buvo įteikti dokumentai apie G. Paškevičiaus albumų leidybą bei sumokėtus autorinius atlyginimus, ieškinį nagrinėjanti teisėja A. Pilipaitienė ieškovo atstovei nurodė patikslinti ieškinį.

Jeigu „Naktinis angaras" nenuspręs bylos baigti taikiai, šalys gruodžio pradžioje vėl susirinks į parengiamąjį posėdį. Į jį gali tekti atvykti ir G. Paškevičiui. „Naktinio angaro" advokatė K. Čeredničikaitė mano, kad jo dalyvavimas teismo posėdžiuose turėtų būti privalomas, nes tiesiogiai su atlikėju vyko derybos bei buvo pasirašytos sutartys.

DELFI primena, kad Grupėje „Tikri vyrai" dainuojančių Ž. Žvagulio, G. Paškevičiaus ir Edmundo Kučinsko keliai išsiskyrė pavasarį, kai G. Paškevičių pakeitė atlikėjas Česlovas Gabalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją