Šiuo metu vyksta tyrimas. Teismo posėdžio metu L. Pinkevičius paprašė teisėjo posėdžius daryti uždarus, nes neva juose gali būti atskleistos kai kurios komercinės paslaptys, tačiau teisėjas šį prašymą atmetė.

Straipsnis žeidžia abi puses

Pasipiktinimą sukėlusiame straipsnyje teigiama, kad L. Pinkevičius verslininkui A. Dageliui skolingas 400 tūkst. litų už jo indėlį atvedant žinomus prekės ženklus į Lietuvą.

Čia rašoma, kad „L.Pinkevičius savo derybininko neskriaudė - už kiekvieną sudarytą sutartį su atitinkamo lygio mados namais jam buvo atseikėjama apie 25-50 tūkst. eurų“. Vėliau priduriama: „Netrukus Antaną ėmė piktinti ne tik laurų dalybos, bet ir finansiniai reikalai, užstrigę dėl, kaip jis pats teigė, pačių garsiausių mados namų - „Bottega veneta" ir „Alexander Maqueen".

Kaip teigia straipsnio autorė, spalio viduryje jis sulaukė akibrokšto: staiga sužinojo, kad jo paslaugų „Vilniaus vartai" atsisako, tad su juo pasirašyta sutartis nutraukta.

Toliau straipsnyje cituojami skambūs A. Dagelio pasisakymai, kuriuos L. Pinkevičius laiko įžeidžiančiais. Jį žeidžia tai, kad pareiškimas apie skolą kompromituoja jo, kaip verslininko, reputaciją, parodo jį kaip nesąžiningą verslo partnerį.

Tuo tarpu A. Dagelį, pasak jo, žemina tokie L. Pinkevičiaus teiginiai: „O už neatliktą darbą aš dar niekam nesu sumokėjęs ir nemokėsiu“, „Mes labai su juo garbingai pasielgėme – jis nevertas netgi to, ką gavo“, „Garbingas žmogus taip nesielgtų“ ir kt.

Filmas - siurprizas

A. Dagelis kaltina L. Pinkevičių ir dėl orumą žeidžiančio mėgėjiško filmo, parodyto „Ranga Group“ uždaro Kalėdinio vakarėlio metu, kuriame jis vaizduojamas kaip naminis gyvūnas gaidys. Šiame filme pašiepiami ir tokie garsūs žmonės kaip dizaineris Juozas Statkevičius, prabangos prekių bendrovės „Du broliai“ atstovai, „Aprangos” grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas, Jogaila Morkūnas bei kiti.

A. Dagelio palyginimas su gaidžiu, pasak jo advokato, yra pasakymas, kad jis – silpnas, menkas žmogus.

L. Pinkevičius įsitikinęs, kad šis filmas - siurprizas, kurį jam padovanojo Kalėdinio vakarėlio organizatoriai, nieko nežeidžia ir retoriškai paklausė, kodėl laidos „Dviračio žinios" jis arba Lietuvos prezidentas kasdieną nepaduoda į teismą?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją