Pirmadienį surengtame iškilmingame priėmime festivalio dalyviams ir svečiams D.Hoffmanas spontaniškai paprašė žodžio ir pareiškė esąs prieš JAV administracijos pažiūras.

Kreipdamasis į kino ir meno pasaulio garsenybes, tarp kurių buvo tokios kino legendos kaip Rogeris Moore'as (Rodžeris Muras), Christopheris Lee (Kristoferis Li) ir Faye Dunaway (Fei Danavei), jis pareiškė, jog jaučiasi taip, tarsi vėl gyventų septintajame dešimtmetyje ir vėl vyktų melu prasidėjęs Vietnamo karas.

"Galbūt viskas gali vėl pasikartoti", - turėdamas omenyje gresiantį Irako karą įspėjo D.Hoffmanas.

Tuo tarpu Holivudo žvaigždė R.Gere'as visiškai siurrealistiškais laiko G.W.Busho karo pasiruošimus. "Busho karo planai yra keistas, blogas sapnas, - kalbėdamas su Vokietijos žiniasklaidos priemonėmis savaitgalį pareiškė garsusis aktorius. - "Atrodo, kad jo elgesys yra visiškai nemotyvuotas. Man susidaro įspūdis, kad čia vyksta kažkas slapto, kas vieną gražią dieną išlįs į paviršių".

"Man keista, iš kur atsirado tas asmeninis priešiškumas tarp G.Busho ir Saddamo Husseino, - klausė budizmą išpažįstantis R.Gere'as, pridurdamas, kad jų santykiai jam primena romano "Mobis Dikas" pagrindinio herojaus kapitono Ahabo nenumaldomą norą bet kokia kaina užmušti baltąjį banginį.

Šiuo metu S.Husseinas, R.Gere,o nuomone, niekam nekelia tiesioginio pavojaus, o G.W.Busho argumentas, kad jis nori išvaduoti Irako tautą, jam atrodo juokingas. "Amerikai dar niekada nerūpėjo kitos tautos, todėl absurdiška G.W.Bushui teigti, kad jam rūpi Irako tautos gerovė".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją