Savo jubiliejaus proga Jaunimo teatro scenoje vasario 14-ąją aktorė surengs koncertą, kuriame ji pasirodys su "Namų muzikavimo grupe" ir kitais kolegomis.

Vasario 13 dieną Kaune gimusi aktorė 1971-1975 metais studijavo Lietuvos valstybinės konservatorijos aktorinio meistriškumo katedroje.

Nuo pat savo debiutinių spektaklių žymusis režisierės Dalios Tamulevičiūtės aktorių "dešimtukas" - Algirdas Latėnas, K.Kazlauskaitė, Irena Kriauzaitė, Dalia Overaitė, Vytautas Petkevičius, Violeta Podolskaitė, Kostas Smoryginas, Arūnas Storpirštis, Dalia Storyk bei Remigijus Vilkaitis - tapo išskirtiniu Lietuvos teatro reiškiniu, tiesiogine, gyva ir demokratiška kalba prabilę į to meto žiūrovą.

Muzikali, ekspresyvi ir plastiška aktorė, nuo 1975 metų kartu su kurso draugais pradėjusi dirbti Jaunimo teatre, sukūrė daugiau 50 vaidmenų.

Vieni ryškiausių K.Kazlauskaitės aktorinės karjeros momentų buvo Obelis ir Auksinė žuvelė diplominiame spektaklyje "Bebenčiukas" (režisierė Dalia Tamulevičiūtė, 1975 metai), Milda Grigorijaus Kanovičiaus ir Sauliaus Šaltenio "Katė už durų" (režisierius Eimuntas Nekrošius, 1980 metai), Nina Zarečnaja Antono Čechovo "Žuvėdroje" (režisierė D.Tamulevičiūtė, 1982 metai), Džuljeta legendinėje 1982 metais E.Nekrošiaus pastatytoje Kęstučio Antanėlio ir Sigito Gedos roko operoje "Meilė ir mirtis Veronoje", taip pat Zaripa ir Naiman-Ana šio režisieriaus spektaklyje pagal Čingizą Aitmatovą "Ilga kaip šimtmečiai diena" (1983 metai).

Kone atskirais ir ypatingai žiūrovų laukiamais "numeriais" tapo K.Kazlauskaitės Silvija Gazel, Nensi Marš ir Roza d’Oranž D.Tamulevičiūtės spektaklyje "Haroldas ir Modė", nepamirštami yra ir aktorės vaidmenys Algirdo Latėno pastatytuose A.Čechovo "Žuvėdroje" (1991 metai) ir Williamo Shakespeare'o (Vijamo Šekspyro) "Ričarde III" (2000-ieji).

K.Kazlauskaitė taip pat vaidino kino filmuose bei televizijos spektakliuose, pastaruoju metu yra viena ryškiausių ir populiariausių LNK šou laidos "Dviračio žynios" herojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją