Akcijos metu numatoma 12 – 16 renginių įvairiose Lietuvos mokyklose. Jų metu vyks pokalbiai - diskusijos apie ŽIV/AIDS ir lytiniu keliu plintančių infekcijų (LPI) problemas, rengiami Lukos ir kitų hiphopo atlikėjų koncertai, vykdoma moksleivių apklausa.

Akcijos metu vyks konkursas jaunimui “Ką pasakytum draugams?”, graffiti eskizas “Hiphopas prieš Aids” ir jaunimo interaktyvi apklausa LAC interneto svetainėje www.aids.lt.

Interneto svetainės lankytojai elektroniniu paštu kviečiami siųsti šūkius arba ketureilius, kurie skatina jaunimą saugoti save, rūpintis savo sveikata ir išvengti narkomanijos, ŽIV/AIDS ir kitų lytiniu keliu plintančių infekcijų (LPI). Trys geriausių šūkių ar ketureilių autoriai bus apdovanoti Lukos kompaktine plokštele.

Interneto svetainės lankytojai taip pat kviečiami piešti ir paštu siųsti graffiti eskizus. Geriausias eskizas bus realiai įgyvendintas ant Lietuvos AIDS centro narkomanų socialinės psichologinės reabilitacijos Dienos stacionaro pastato (Dienos stacionaras yra skirtas paaugliams, vartojantiems narkotikus ir norintiems jų atsisakyti) .

Šią socialinę akciją Lietuvos AIDS centras vykdo kartu su jauna muzikos atlikėja Luka. Septyniolikmetės Lukos bendraamžiai nori išbandyti naujus dalykus – alkoholį, narkotikus, seksą. Naujų pojūčių noras, iššūkis rizikuoti dažnai yra stipresni už supratimą - saugoti savo gyvybę. Dainininkė Luka pasisako prieš lengvabūdį jaunimo elgesį ir atsakomybę už savo veiksmus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją