Praėjusį šeštadienį komisija tau skyrė pirmą vietą. Žiūrovai – penktą. Kodėl nesutapo nuomonės?

Kad komisija taip gerai įvertino, švelniai tariant, nesitikėjau. Manau, kad galėjau pasirodyti dar geriau. Gal žiūrovai mano taip pat, dėl to ir neskyrė pirmos vietos?

Visi tave laiko lyderiu. Ar pats tokiu jautiesi?

Kol kas nelabai. Šiame projekte praėjo dar mažai laiko, kad galėčiau save laikyti nugalėtoju. Iš tiesų, matau labai stiprių konkurentų. Rožė ir Ruslanas stipriausi vokaline prasme. Rožės dainos labai karštos, tiesiog uždegančios. O kaip ji taria žodį „meilė“? „m“ eina tiesiog iš vidaus. Tai jos koziris. Kiekvienas dainininkas turi turėti savo kozirį.

Kaip manai, kas laimės šį šou?

Dar ankstoka apie tai kalbėti, bet pasakysiu savo nuomonę: manau, Rožė.

Po pirmųjų įvertinimų pravirko Ewex ir Gabrielė. Ar nemanai, kad komisija – per griežta? Gal dalyvius turėtų vertinti tik žiūrovai?

Ewex man labai patinka. Ją laikau savo drauge, todėl atvirai išsakiau visas pastabas po jos pasirodymo. Jai tikrai reikia daug dirbti, ir ji tą supranta. Komisija ir turi būti griežta, kritikuoti, nes mes, apsvaigę nuo scenos prožektorių, galime ir nepastebėti savo klaidų. Rūta Ščiogolevaitė – puiki profesionali menininkė, kurios pastabas derėtų vertinti, o ne pykti už jas.

Kokie „LNK Muzikos akademijos“ pliusai ir minusai?

Didžiausias „minusas“ – kad mes patys turime išrinkti žmogų, kuris kausis dėl išlikimo. Sunku tą padaryti, nes visi esame susidraugavę. Labai sudėtinga atsieti bendravimą ir darbą. Taip, dalyvavimas šiame šou – tai mūsų visų darbas.

Taigi - kas, tavo nuomone, turėtų kautis su Marta dėl išlikimo?

Balsuodamas remsiuosi tik muzikiniais kriterijais. Nieko asmeniško. Manau, silpniausias iš mūsų – Paulius. Jis talentingas, bet... pirmuosiuose pasirodymuose scenoje neįžvelgiau jo asmenybės. Jis vienintelis, kuriam savo pasirodymuose reikia išlieti daugiau energijos.

Bet žiūrovai praėjusį šeštadienį jam atidavė daugiausiai balsų. Kodėl?

Išties, keista ir man. Labai keista...Bet toks žaidimas. Žiūrėsime, kaip bus kitą kartą.

Po aštuonerių metų, praleistų Londone, lietuviškai kalbėti tau sekėsi prastokai. Ar dabar jau „atsigamina“ gimtoji kalba?

Grįžau iš Londono prieš dvejus metus. Per tą laiką su draugais čia beveik visada bendravau rusiškai. Bet dabar net pats nepastebiu, kad vis daugiau kalbu lietuviškai. Net draugams ir šeimai liepiu, kad kalbėtų tik lietuviškai. Jiems tai atrodo gan keista. 

Kada „LNK Muzikos akademijoje“ sudainuosi legendinę savo dainą „Mamai?“

Manau, jau visai netrukus. Labai norėčiau atlikti šią dainą. Su ja sieju visą savo vaikystę... Be to, ši daina – tarsi mano koziris, mano vizitinė kortelė. Juk kai grįžau iš Londono, žmonės ėmė mane atpažinti ir sakyti „O, čia gi tas, kur dainuodavo „Mama, pakylėk ligi dangaus“...

Kaip apskritai klostosi karjera Lietuvoje? Ar išsipildė lūkesčiai?

Prieš dvejus metus net nesvajojau Lietuvoje pradėti muzikinės karjeros. Maniau, grįšiu trumpam, pasilabinsiu su mama, pabūsiu, ir grįšiu į Londoną. Tačiau namuose ir sienos šildo. Su Egidijumi Dragūnu įrašėme dainą, po to – „Eurovizija“ ir taip neplanuotai prasidėjo mano karjera. Dabar labai džiaugiuosi, kad taip viskas susiklostė.

Ar ne per sunku čia, Lietuvoje, kai Londone tavo draugai ir mergina...?

Ne, visur gerai, bet namie – geriausia. Su Jacinta draugaujame jau šešerius metus. Per tiek laiko išmokome mylėti per atstumą. Be to, nesame vaikai. Jai – 24-eri, man taip pat. Nebėra jokių pavydo scenelių. Aišku, labai pasiilgstame vienas kito. Aš ją vis raginu atvykti pas mane, į Lietuvą, bet ji nenori mesti darbo ir studijų. Jacinta – informacinių technologijų specialistė.

Kiek laiko nesimatėte?

Prieš du mėnesius buvau nuvykęs į Londoną. Tiek laiko atskirai – labai daug. Suprantu, kad visą laiką taip negyvensime, bet, galima sakyti, gyvenu šia diena. Jei man karjera nesiklostys, kitais metais išvyksiu į Londoną studijuoti šou verslo. Tačiau jei ir toliau man čia seksis, liksiu, ir tuomet jau Jacinta turės pas mane atvykti.

Su Jacinta esate susižadėję. Kada vestuvės? Gal iškart po to, kai laimėsi „LNK Muzikos akademiją“?

O, taip! (Juokiasi). Jei rimtai, apie vestuves nemąstome. Abu esame įsitikinę, kad ir be vestuvių galima gražiai gyventi. Bent jau kol kas.

O ar palaikai santykius su kadaise tave palikusiu tėvu?

Ne. Visiškai neturiu noro su juo bendrauti. Nepykstu ant jo, kad mane, šešiolikmetį berną, jis Londone paliko vienui vieną. Bet mūsų santykiai atšalę. Jis su mano broliu ir seserimi gyvena Kanadoje ir nieko nežino nei apie mano asmeninį gyvenimą, nei apie muzikinę karjerą.

Gyveni su mama ir jos naująja šeima – broliu ir patėviu. Ar nesinori savarankiško gyvenimo?

Nė kiek. Visiškai atvirkščiai – esu pasiilgęs artimųjų. Londone gyvenau vienas, todėl dabar gyventi su mama – rojus. Gera iš jos girdėti net tokius paprastus klausimus kaip „Kada grįši? Ar padaryti valgyti?“. Po Londono Lietuvoje nuomojausi butą, bet pamaniau, kam leisti pinigus vėjais, jai visai šalia pas mamą yra laisvas kambarys? Už tuos pinigus, kuriuos išleisdavau nuomai, padėjau motinai, patėviui ir broliui.

Po savaitės - tavo gimtadienis. Kaip švęsi? Rugsėjo 19 dieną surengsiu koncertą Vilniaus klube „L‘amour“. Ten atliksiu naujų savo dainų. Beje, laukia viena staigmena, susijusi su „LNK Muzikos akademija“... kokia, neišduosiu. Ateikite ir sužinosite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją