Šis titulas kasmet skiriamas Lietuvos piliečiui, savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojusiam prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakiusiam prieš radikalizmo apraiškas bei prietarus politiniame ir visuomeniniame Lietuvos gyvenime.

Pernai Tolerancijos žmogumi tapo Medininkų tragedijos liudininkas, visuomenės veikėjas Tomas Šernas už savo viešą pasisakymą prieš Vytauto Šustausko antisemitinius pareiškimus.

Šiemet fondo valdyba, atsižvelgdama į visuomeninės nominacijos ekspertų komisijos siūlymus, turėjo rinktis iš dviejų kandidatūrų. Kandidatėmis į Tolerancijos žmogaus titulą buvo nominuotos dvi žinomos Lietuvos asmenybės - rašytoja J.Ivanauskaitė ir profesorė I.Veisaitė.

I.Veisaitei ne tik suteiktas 2002 metų Tolerancijos žmogaus vardas, bet ir įteiktas skulptoriaus Edmundo Frėjaus sukurtas atminimo medalis ir diplomas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją