Karina ir Saulius susipažino pernai, kai buvo pakviesti dalyvauti LNK televizijos šokių turnyre "Šok su žvaigžde". Jau kurį laiką sklandė kalbos, kad šokėjai - pora ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Duodami interviu LŽ Karina ir Saulius pagaliau atvirai pasakė: taip, jie artimi draugai.

"Visada buvau rami"

Kariną pirmą kartą pamačiau prieš šešerius metus, kai dariau interviu su tuometiniu jos draugu dailininku, dabar tapusiu pramogų verslo rykliu, Egmontu Bžesku. Tuo metu 21-erių mergina atrodė nepaprastai kukli, santūri, nedaug kalbėjo. Todėl buvo smalsu, kokia Karina dabar, kai tapo populiaria šokėja, dainininke ir televizijos laidų vedėja. Paklausiau: ar pasikeitė, kaip ją veikia populiarumas? "Prieš šešerius metus dar buvau vaikiška. Nors ir dabar širdyje tokia esu. Visada buvau rami. Anksčiau gal nedrįsdavau pasakyti savo nuomonės, gal man trūko bendravimo. Scena, kurioje dabar šoku, dainuoju, padėjo man atsiverti, - nuoširdžiai aiškino Karina. - Padėjo susipažinti su įvairiais įdomiais žmonėmis. Su gerbėjais bendrauju ramiai ir kultūringai. Su įkyruoliais kalbu paprastai. Nedūsauju kaip kai kurie atlikėjai: "Dieve, kaip nuo jų pavargau."

Saulius teigė nesukantis sau galvos dėl Karinos gerbėjų. Ir šypsodamasis prisimerkė: "Aišku, kai pagalvoji... Geriau negalvoti." Paskui rimtai pridūrė, kad jis pasitiki Karina.

Gera proga pašokti Tarptautinio "Šokių Eurovizijos" konkurso nacionalinę atranką laimėję šokėjai šią savaitę jau atsitokėjo. "Viskas atlėgo, - kalbėjo Saulius. - Tačiau užgriuvo rūpesčiai, dabar svarstome, kaip ir ką daryti. Kas vyko per konkursą, nebeprisimenu."

"O aš puikiai viską prisimenu, - sakė Karina. - Dabar blaiviai galiu suvokti. Pergalė buvo netikėta. Jausmas puikus ir su niekuo nepalyginamas."

Pora tikino, jog nusprendė dalyvauti atrankoje dėl to, kad norėjo šokti, o ne laimėti. "Man paskambino laidos prodiuserė ir pasiūlė dalyvauti projekte, - pasakojo Karina. - Svarsčiau, norėjau atsisakyti. Ypač jei tai atimtų tiek daug laiko, kaip per šou "Šok su žvaigžde". Kai paaiškino, kaip ir kas bus, pagalvojau: kodėl ne. Be to, tai ir galimybė pabūti su Sauliumi." Pasirodo, jiedu norėjo ir toliau šokti kartu, bet nesugalvojo kur. O čia pasitaikė gera proga.

Apsiuostinėjo

Karina ir Saulius susipažino, kai nusprendė dalyvauti televizijos šou "Šok su žvaigžde". "Turėjau šokti su kitu partneriu. Tačiau jis dėl kažkokių priežasčių negalėjo, todėl atsisakė. Nors jau buvome bendravę, pradėję repetuoti šokį. Svarsčiau: koks bus kito partnerio charakteris, ar tiksime vienas kitam kaip šokių pora", - Karina prisiminė, ką mąstė prieš susitikdama su Sauliumi.

"Iš pradžių atsisakiau dalyvauti tame projekte, pamaniau: nei noriu, nei man reikia. Tačiau mane įkalbėjo. Dar sužinojau, kad šoksiu su Karina. Nors šou pasauliu visai nesidomėjau, apie ją buvau šiek tiek girdėjęs. Nusprendžiau: bala nematė, pabandysiu. Štai dabar esu prisibandęs..." - juokėsi Saulius. Vaikinas prisipažino, kad jaudinosi, kai reikėjo pirmą kartą susitikti su būsima šokių partnere.

Prieš pasirodydami televizijoje jie porą savaičių repetavo. "Apsiuostinėjome, pasižiūrėjome, koks kurio charakteris, ar galime lanksčiai bendrauti", - šypsojosi Saulius.

Susitikimai - kaip pamokos Klausiami, kada tapo pora ne tik šokių aikštelėje, bet ir gyvenime, Karina ir Saulius šiek tiek patylėjo. "Negalime pasakyti, kad štai nuo to laiko mes draugaujame", - sakė ji. "Viskas išsirutuliojo savaime", - pritarė jis. Prašomi papasakoti, kaip prisipažino vienas kitam apie jausmus, abu tik šypsojosi.

Karina atskleidė, kad Saulius neturi tokių savybių, kurios jai nepatiktų. "Jei kas nors kliūtų, nebūtume kartu, - pratęsė vaikinas. - Savo mąstymu esame labai panašūs, bet tuo pat metu ir labai skirtingi. Tačiau jau apsišlifavome. Pirmą kartą sutikau žmogų, su kuriuo man taip paprasta bendrauti. Be jokių užuolankų."

Pasak Karinos, abu vienas kitą labai gerai jaučia ir bendrauja "atviromis kortomis". Dabar jiedu taip gerai pažįstami, kad kai vienas pradeda sakyti kokią nors frazę, kitas ją baigia.

"Šiaip sau, be priežasties, nei į mano, nei į bet kieno kito gyvenimą žmogus neateis, - atskleidė savo požiūrį Karina. - Susitikimas gali būti kaip pamoka. Žmonės vieni kitiems visada ką nors duoda. Arba vienas iš kito ką nors atima. Bet kokiu atveju tai būna pamoka."

"Lietuviški" egzotiški bruožai

Per "Šokių Euroviziją" Lietuvai atstovausiantys Karina ir Saulius yra siaurių ir tamsių akių, juodaplaukiai, galima sakyti, egzotiškos išvaizdos. Mergina seniau LŽ pasakojo apie savo kilmę. Karinos tėvas - rusas, kilęs iš Tadžikistano. Mama - lenkė. Viena močiutė turi čigoniško ir totoriško kraujo. Pati Karina gimė ir augo Lietuvoje. "Mano akys - močiutės, o skruostai - mamos", - teigė ji. Saulius tvirtino esąs tikras lietuvis. Jam tik nelabai aišku dėl vieno senelio kilmės, bet tikisi paklausti giminių ir sužinoti. "Reikėtų "palaipioti" po genetinį medį", - sakė pašnekovas.

Anksčiau Karina šoko, o paskui ir dainuoti pradėjo. Paklausiau Sauliaus, gal ir jis kada kartu užtrauks? "Nedainuoju. Galiu nebent sau ką nors paniūniuoti. Kaip ir visiems žmonėms kartais būna - "užsikabina" kokia melodija, tada patyliukais ją kartoji. Tačiau dainuoti nebandžiau ir, manau, nebandysiu. Jei užtraukčiau, turbūt aplink gyvenantys kaimynai išsikraustytų", - juokėsi šokėjas.

Karinai scenoje patinka ir šokti, ir dainuoti. "Kai šoki, mintis išreiški kūnu, kai dainuoji - balsu ir žodžiais", - paaiškino.

Nebegali sustoti

Abu šoka seniai: Karina - nuo šeštos klasės, Saulius - nuo šešerių metų. Abu nieko kito ir nebeįsivaizduoja. "Šoku 24 metus, - suskaičiavo Saulius. - Kad ir ką daryčiau, viskas susiję su šokiu. Toks mano gyvenimo būdas. Ar smagu? Yra daug niuansų, subtilybių. Tačiau pradėjęs nebegaliu sustoti, nutraukti."

Saulius net per atostogas negali ilgiau išbūti nieko neveikdamas. Taip pripratęs prie darbo ritmo, kad nesugalvoja, kuo užsiimti. "Nuobodu, neįdomu. Tada kyla mintis: gal reikėtų eiti dirbti?" - sakė jis. Karina trokšta poilsio tada, kai per darbus pradeda stigti miego.

Egipte susirgo

Pavasarį Karina ir Saulius ilsėjosi Egipte. "Įspūdžiai labai geri, bet buvo ir varginančių dalykų - susirgome", - pasakojo vienas per kitą. Egipte abiem pakilo temperatūra. Vietiniai vaistai nepadėjo. Tačiau jie buvo ištvermingi: nors ir negalavo, tokio malonumo kaip nardymas neatsisakė. Sirgdami keliavo į Sacharos dykumą pas beduinus, lankėsi Kaire. Saulius šiaip ne taip atsigavo dar būdamas Egipte, Karina sirgo ir grįžusi į Lietuvą.

Pavydas ir komentarai

Vėl kalbėjome apie lietuviškus reikalus. Apie aplinkinių pavydą, apkalbas. Karina ir Saulius sakė, kad stengiasi apsaugoti savo erdvę, neįsileisti į ją tokių dalykų. Tačiau yra interneto erdvės, kurių pora negali paveikti. O ten būna komentarų - ir gerų, ir piktų, ir net pagiežingų.

"Kai atsirado grupė "69 danguje", paskaitėme su merginomis komentarus. Buvome apakusios. Šokiravo, kaip galima taip rašyti, - stebėjosi Karina. - Gal žmonės lieja pyktį norėdami pakenkti? Po vieno filmavimo Vytenis Pauliukaitis pasakė: "Šunys loja, o karavanas eina." Turiu galvoje, kad priešiškai nusiteikę žmonės gali kalbėti ką nori, mes vis vien einame pirmyn. O už kritiką esame dėkingi, nes ji mums naudinga."

Sauliaus nuomonė tokia: "Tie, kurie nori ką nors gražaus pasakyti, komentarų nerašo. Juos kurpia jaučiantieji pagiežą. Gal net tolimi pažįstami žmonės. Tačiau visiems neįtiksi. Neturintieji kur išlieti pykčio viską pila į interneto erdves."

Karinai interneto pikčiurnų tiesiog gaila, mergina juos vadina "sielos ubagais".