Sportininkai oficialiai atsisveikino su sirgaliais, gerbėjomis ir kitais laimingaisiais, kuriems nusišypsojo laimė geriausius Lietuvos krepšininkus pamatyti iš arti bei paspausti jiems dešinę.

GCW „Champagne bar“ surengtame išlydėtuvių vakarėlyje krepšininkai fotografavosi su ištikimiausiais gerbėjais, dalijo autografus, priiminėjo rėmėjų dovanas ir klausėsi sveikinimo kalbų.

Į palydėtuves krepšininkai, treneriai ir rinktinės administracija atvyko prabangiais „Toyota“ visureigiais – Vilniaus centre vaikštinėjantys praeiviai netrukus ėmė smalsiai žvilgčioti į vieną po kito iš visureigių išlipančius garsiausius šalies sportininkus. Kelios mergaičiukės nepasidrovėjo paprašyti krepšininkų, kad paspaustų joms rankas, o pamačiusios Šarūną Jasikevičių, ėmė klykti iš džiaugsmo.

Rinktinės žaidėjai į šampano barą atvyko su šeimomis, mylimosiomis ar lydimi kitų komandos narių. Š. Jasikevičius į vakarėlį atsivedė mėnesio pradžioje vestuves atšokusį jaunėlį brolį Vytenį. Palydėtuvių vakarėlyje krepšininkai su šeimomis susėdo užkandžiauti prie stalų, o Š. Jasikevičius, gurkšnodamas alų, leido laiką atokiau – šnekučiavosi su broliu ir susižavėjusiomis damomis.

Į palydėtuvių vakarą žmoną Vaidą ir sūnelį atsivedė ir S. Jasaitis - kurį laiką garsėjęs kaip besiskiriantis arba kitų moterų draugijoje matomas vyras. Atsisveikinimo šventėje neliūdėjo ir žymių šeimų atžalos – bendrą kalbą rado R. Šiškausko, R. Javtoko ir D. Lavrinovičiaus vaikai. Kol tėvai šnekučiavosi ir kartas nuo karto pasiklausydavo, ką kalba sveikintojai scenoje, mažieji linksmai žaidė.

Sveikinimo kalbą Lietuvos rinktinei rėžė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas – jis ragino krepšininkus Olimpiadoje pamiršti asmenines ambicijas ir žaisti dėl Lietuvos žmonių, o ne dėl savęs.

Rinktinės pasveikinti atėjo ir ištikimiausi sirgaliai, lydėsiantys vyrus į Pekiną. Sveikinimo žodį taręs Tomas Balaišis-Sėkla neslėpė, kad tikisi, jog rinktinė sugrįš su aukso medaliais.

Vakaro akcentu tapo tautiniais drabužiais apsirėdžiusios moterys, kurios, traukdamos Lietuvių liaudies dainas, krepšininkams nešė didžiulius didžkukulius. Ši vakarienė nebuvo paragauta visų krepšininkų - daugelis jų dar iki tol išvyko namo.

Jų garbei surengtame vakarėlyje krepšininkai neužsibuvo – pirmieji namo patraukė šeimos vyrai. Jau antradienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė išvyksta į Kiniją, kur ruošis Olimpinėms žaidynėms.

Akimirkos iš rinktinės palydų į Pekino Olimpines žaidynes – fotogalerijoje:

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
www.klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją