„Kaip sakoma, kiekvienas žmogus gyvenime gali suvaidinti bent vieną vaidmenį“, - šypsosi jis.

Nors G. Šapranauskas yra vaidinęs kine masinėse scenose, šį darbą vertina kaip debiutą, kuriuo jis tiesiog mėgaujasi. „Sunkus aktoriaus darbas, bet labai įdomus – kiekvieną dieną vyksta vis kažkas naujo, nėra monotonijos. Įdomu pamatyti ir kaip viskas vyksta už kadro. Pasirodo, viskas kitaip nei įsivaizdavau“, - įspūdžiais dalinosi jis.

Įkūnys teroristą

Sutikome Gytį šalia Vilniaus esančiuose miškuose. Buvę raketų sandėliai pasitarnavo ginklų pirkimo iš teroristų serialo scenai. Veiksmas vyksta Gruzijoje. Į slaptavietę atvyksta ginklų pirkėjai (iš jų vienas – G. Šapranauskas), kur jų laukia banditai. Apie šį įvykį žino policija ir surengia tikras žudynes. Susišaudymas, aukos, kraujas – visame tame dalyvauja ir jaunasis aktorius.

Simboliška, bet dažniausiai „blogiuko“ vaidmenis įkūnijančio aktoriaus V. Šapranausko sūnaus pirmasis vaidmuo – teroristo. „Blogiukus visada labiau myli, jie labiau traukia“, - juokėsi Gytis. Pašnekovas šypsojosi, kad vaikystėje, kaip ir kiekvienas berniukas, bėgiodavo su pagaliais, įsivaizduodamas, kad tai – šautuvai, žaisdavo karą, todėl dėl serialo turinio jam nekilo abejonių.

Suvaidintų erotinėje scenoje

G. Šapranausko nenustebino klausimas, ar sutiktų nusifilmuoti erotinėje scenoje. „Aišku“, - iškart atšovė jis. Netrukus šypsodamasis pridūrė: „Žiūrint, koks būtų atlyginimas... Ir žiūrint, su kuo“. Tobulos partnerės jis negalėjo įvardinti, tiesiog pabrėžė, kad ji turėtų būti tobula.

Paklaustas, ar nesuvilios jo aktorystė, G. Šapranauskas nusišypsojo: „Nežinau, visko gali būti, dabar nepasakysi. Kol kas man tai – iššūkis, viskas nauja, įdomu, kiek spėjau „apsišlifuoti“, viskas labai gerai“.

Tėvas – aktoriaus pavyzdys

Vos gavęs pasiūlymą filmuotis, G. Šapranauskas pasiklausė tėvo, ar verta to imtis. Išgirdęs pritarimą, pašnekovas ryžosi iššūkiui.

„Pasišnekame, pasipasakojame, pasidaliname patirtimi su tėvu. Jis duoda patarimų, nes pats yra su tuo susidūręs. Man pirmas kartas, tai aš nežinau visų tų subtilybių, juo labiau, kad aktorystės nesimokiau“, - prisipažino jis.

„Kas labiausiai imponuoja? Tėvas... Jis - pirmoje vietoje kaip teatro aktorius, nors ir kaip kino. Ką tėvas daro, man viskas patinka“, - savo tėvu didžiavosi debiutantas.

Jis mano, kad Lietuvoje kinas dar nėra toks išsivystęs, kad galėtų pasakyti, kuris aktorius jį žavi. Al Pacino, Robertas De Niro, Johnny Deppas – užsienio aktoriai, kurie visuomet atkreipia jo dėmesį.

R.Banionio atradimas?

„Garbės kuopos“ režisierius Raimundas Banionis atrado jau ne vieną aktorių. Pastaruoju metu jis pastebėjo, kad aktorės gebėjimų turi „Mis Lietuva 2007“ nugalėtoja Jurgita Jurkutė ir buvo pakviesta filmuotis seriale „Moterys meluoja geriau“. Po puikaus debiuto ji nusprendė rinktis aktorės specialybę.

O ką režisierius mano apie šį naujoką? „Gytis – labai kuklus, doras vaikas, sąžiningai žiūrintis į savo darbą. Anksčiau net nelįsdavo į šią sritį, nes manydavo, kad negali pralenkti tėvo. Aš sakau, tėvas - komikas, o yra ir kitų amplua, kuriuose jis puikiausiai gali pasirodyti“, - kalbėjo R. Banionis.

G. Šapranauskas rusiškai kalbančio teroristo vaidmeniui buvo pasirinktas dėl to, kad turi rytietišką išvaizdą. „Jis – gerai atrodo, gerai elgiasi ekrane. Talentas ar personažas? Sunku pasakyti. Kol kas jis vaidina save. Aktoriumi vadinamas tas, kuris vaidina ne save tam tikrose aplinkybėse, o sukuria personažą. Profesiją įvaldžiusiu aktoriumi jo dar negaliu vadinti, tačiau nemažą žingsnį jis jau žengė šioje profesijoje“, - pasakojo R. Banionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją