Tačiau kulinarijos šedevrais garsėjęs vyras restorano neuždarė. Atvirkščiai - mažiau dėmesio skyrė muzikai, daugiau - verslui ir pomėgiui. Vėliau restoraną pavadino „Apple Pub“.

Žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, ilgametis Alvydo draugas, buvo šokiruotas netikėtos žinios. “Dieve mano, aš net nežinojau. Kaip tai atsitiko? - nepaprastai susijaudinęs klausinėjo jis.- Aš labai pasimetęs. Tai buvo nuostabus žmogus, puikus kulinaras, muzikantas ir dainininkas, sugebėjęs niekada nenusipiginti. Pastaruoju metu jis koncertavo labai mažai, bet tik tiems žmonėms, kurie tikrai mylėjo jo muziką. Tai tragiška žinia. Alvydą pažįstu nuo mokyklos laikų – kartu mokėmės, kartu viename ansamblyje grojome. Man trūksta žodžių“.

Vyras daugiau kaip 20 metų sirgo cukriniu diabetu.

Obuolys yra ne kartą prisipažinęs, kad svarstė, ar darytis skrandžio mažinimo operaciją, tačiau nuo jos atkalbėjo daktarai.

A. Lukoševičiaus šeimoje - ir daugiau muzikalių žmonių. Sūnus dainuoja grupėje „N.E.O.“, o Viliui Tarasovui Obuolys - dėdė.

Dainininkas Vilius Tarasovas, labai šiltai bendravęs su dėde A.Lukoševičiumi, prisiminė Alvydo gyvenimo svajonę.

„Dėdę visuomet prisiminsiu kaip šeimos žmogų. Didžiausia jo svajonė buvo mūsų žemėje prie marių pastatyti didžiulį namą, kur galėtų gyventi su visa šeima. Jis vis juokaudavo, kad turėtume daug gražių guvernančių,- prisiminė Vilius. – Jo gyvenimas buvo muzika ir šeima. Šiandien simboliškai Klaipėdoje koncertuoja pati mylimiausia dėdės grupė „Tower of Power“. Savotiškas sutapimas. Mes labai artimai bendravome su Alvydu. Vakarais dažnai susiskambindavome, prakalbėdavome po kokią valandą. Pokalbiai su dėde visuomet būdavo „pa dušam“.

Laidų vedėja Edita Mildažytė, palaikiusi glaudžius ryšius su Obuoliu, prisipažino nieko nežinojusi apie liūdną naujieną. Nusiminusi ji tuoj pat ėmė spėlioti, kokios priežastys galėjo nulemti pakankamai jauno vyro mirtį.

„Dieve mano, amžiną jam atilsį. Nieko nežinojau. Nepaprastai liūdna žinia. Jis turėjo aibę ligų, įdomu, kas nutiko. Gal širdis? - svarstė sutrikusi moteris. – Alvydas dar tikrai galėjo gyventi. Jo gyvenimo kelias – pilnas nelaimių. Tiek muzikinėje karjeroje, tiek materialiai jis galėjo pasiekti daug daugiau. Su visomis nelaimėmis Alvydas susitaikydavo ir gyvendavo toliau, tačiau aš manau, jog jo gyvenimas – neįvykęs. Jis turėtų gimti dar kartą ir gyventi iš naujo, kadangi nusipelno daugiau laimės. Tai vienas iš nedaugelio muzikantų, kuris visuomet liko ištikimas savo stiliui ir atliko tik tą muziką, kurią mylėjo. Tikrai labai liūdna žinia“.

Pats atlikėjas visuomet deklaravo, kad jo muzika - ne masėms. „Juk jau trisdešimt penkerius metus ji nesikeičia. Su savo „pričiūdais“, šiek tiek džiazo, šiek tiek soulo“. Na, būna, kad išperka kokių Aliukų albumus 20000 kopijų, o mano varganus pora tūkstantėlių, bet ką darysi. Reikia turėt vertybes ir nenusivažiuoti. Pasiėmei liniją tokią ir laikykis“, - Posh.lt prieš metus sakė Obuolys.

Anot neseniai su atlikėju bendravusių žmonių, Alvydas buvo nenustygstantis vietoje žmogus, turėjo idealų humoro jausmą, degė noru išleisti savo gyvos muzikos albumą.

Taip pat muzikantas buvo užsiminęs, kad ruošiasi visus nustebinti savo parašyta knyga apie muzikos kultūrą, korupciją ir muzikuojančių žmonių kelius Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją