„Aš esu padaręs dokumentinį filmą apie R.Pakso apkaltą „Vienas prieš visus“, tačiau dokumentika lieka dokumentika. Tam tikrus dalykus norisi pasakyti kita forma. Mano kuriamas meninis filmas tikrai nebus tikrovės iliustracija, tiesiog remsis keletu realių faktų.

Filme bus kalbama apie žmogų, kuris buvo žinomas lakūnas, per sausio įvykius atėjo į politiką, galiausiai tapo premjeru ir dėl tam tikrų priežasčių iš šio posto pasitraukė. Tam tikrų paralelių būtų galima įžvelgti, tačiau visos sąsajos su tikrove labai sąlyginės.

Labiausiai mane domino užsispyrusio žmogaus drama, kuriam atėjus į politiką ten egzistuojanti terpė jo nepriėmė.

Filme personažas bus motyvuotas pats savaime, jis remsis menine logika, o ne tikrovės logika“, - pasakojo V.Matulevičius.

Filmavimo aikštelėje „pagautas“ V.Matulevičius džiaugėsi didžiuliu profesionalių aktorių kolektyvu ir puikiai besiklostančiais darbais.

„Surinkome labai puikią filmavimo komandą ir per pora savaičių nufilmavome pusę visos reikalingos medžiagos. Rinkdamiesi aktorius mes visiškai neieškojome jokio išorinio panašumo su tais asmenimis, kurių gyvenimo detalėmis naudojamės.

Išsirinkome tam tikrus tipažus – asmenybes ir derinome jų charakterius prie personažų. Tai pirmasis mano susidūrimas su vaidybinio filmo žanru.

Darbas su patyrusiu režisieriumi Sauliumi Vosyliumi, kuris dirbo ir prie garsiojo serialo „Giminės“, yra labai įdomi patirtis. Pagrindinį vaidmenį filme atlieka jaunas ir labai gabus Panevėžio dramos teatro aktorius Darius Petkevičius. Manau, kad jis bus labai didelis atradimas.

Pats filmo herojus R.Paksas prisipažino jau prieš keletą mėnesių gavęs artimo bičiulio parašytą scenarijų: „Parodė jis man savo idėją – scenarijų, tačiau aš juk negaliu kištis į menininko darbą. Prasidėjus filmavimo darbams, scenarijus pakito kaip diena ir naktis – vadinasi vyksta kūrybinis procesas. Dėl šių priežasčių negaliu pasakyti, ar filmo idėja man patiko, ar ne“.

Paklaustas, ar nenorėtų pats pabandyti nusifilmuoti filme, Rolandas nusijuokė: “ Jei ir sulaukčiau tokio pasiūlymo, tikrai jo nepriimčiau. Neturiu tam reikalingų sugebėjimų“.

„Knieti labai pasižiūrėti kokį juodraštinį variantą, bet niekas neduoda. Šeimoje šios filmo temos labai neakcentuojame, bent diskusijų apie tai nebuvo“, - tikino R.Paksas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)