Jaunieji prie bažnyčios atvyko juodu „Mercedes“ markės automobiliu ir raudonu kilimu nužingsniavo į baltomis rožėmis puoštą bažnyčią. Čia būsimų sutuoktinių laukė artimiausi šeimos nariai bei giminaičiai iš Lietuvos, kuriuos Niujorke gyvenanti S. Griaznova labai retai mato. Taip pat - ir svečiai iš Prancūzijos bei Rusijos.

Bažnyčioje jaunąją stebėjo vestuvinės suknelės kūrėjas Juozas Statkevičius, kuris nuotaką papuošė nuostabiu šampano spalvos apdaru. S. Griaznovos palaidi plaukai buvo puošti baltais rožių žiedais.

Santuokos sakramento apeigos vyko lenkų kalba, tačiau priesaikos žodžius kunigas pasakė anglų kalba. „Taip“, - S. Griaznova ištarė lenkų, o Angelo – anglų kalbomis.

Po priesaikos prie tėvų prisijungė jaunųjų dukrelė Alessandra, pora priėmė šventąją komuniją. Vėliau S. Griaznova prisipažino, kad vos priėjusį altorių, labai jaudinosi.

Bažnyčios laiptai po ceremonijos tapo puikia vieta atsisveikinti su jaunosios puokšte, kurią džiaugsmingai pagavo laimingiausia mergaitė.

Dangų aptemdęs ir tik vienam kitam spindulėliui prasiskvebti leidęs lietus nesugadino poros nuotaikos. O Angelo juokavo, kad jis labai naudingas gėlėms.

Paklaustas, ar yra laimingas, jaunasis atsakė: „Labai! Svetlana yra atsidavusi man ir šeimai, myli mane, dukrą, mamą. Daugiau nieko iš jos negaliu prašyti!“.

Jaunasis stebėjosi, kokia graži yra Lietuva. Pasak jo, ne veltui Svetlana graži ir išore, ir vidumi.

Po ceremonijos sutuoktiniai ir svečiai išvyko į pobūvį „Stiklių“ viešbutyje. Pirmadienį jaunieji medaus mėnesiui išvyksta į San Tropezą.

Daktaras ir pacientė

Iš Šalčininkų kilusi 34 metų gražuolė ilgai pažinojo A. Acquisto, kuris buvo jos daktaras. Nors S. Griaznova draugavo su prancūzų aktoriumi Karimu Bouabdelliu, kuris sudaužė moters širdį, vėliausu tragiškai žuvusiu grafu Roffredo Gaetani, šalia jos visuomet buvo Angelo.

Po draugo žūties tarp jų užsimezgė draugystė, kurią lapkritį sutvirtino santuoka, įvykusi JAV. Jie abu tuokėsi pimąjį kartą.

Visą laiką svajojusi žiedus sumainyti ir Lietuvoje, S.Griaznova pagaliau išpildė savo svajonę.

A.Acquista Niujorke yra žymus daktaras pulmonologas. Itališko kraujo turintis Angelo save vadina amerikiečiu, nes jo šeima jau senai įleidę šaknis šioje šalyje. Niujorke gyvena jaunikio brolis su šeima, motina, čia palaidotas ir jo tėvas.

Aštuntąjį dešimtmetį perkopusi jaunojo mama negalėjo dalyvauti vestuvėse. S. Griaznovos tėvai su jaunuoju susipažino Niujorke, kai gimė poros dukra ir antrąjį kartą išvydo tik per vestuves.

Jaunystėje Angelo tarnavo Rudolpho Giuliani, vėliau tapusio populiariausiu Niujorko meru, vadovaujamame specialiųjų pajėgų būryje, kovojusiame su biologiniu terorizmu. Jis yra baigęs Niujorko universiteto medicinos mokyklą, dirbo Lenoks Hilo ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje.

1986-aisiais A.Acquista užsiėmė privačia praktika, 1995 metais tapo vienu iš Medisono medicinoscentro įkurėju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją