„Vienas dalykas, ką tikrai visi tėvai gali padaryti, tai susėsti kartu su vaikais ir paskaityti knygą. Tuomet nereikia kalbėtis (juk vaikams arba tėvams kartais būna sunku kalbėti „nepatogiomis“ temomis). Antras dalykas – skaitydami tėvai su vaikais leidžia laiką kartu, vaikai gauna dėmesio. O taip pat, besiklausydamas pasakų, vaikas bręsta, plečiasi jo akiratis“, - sako Jurga.

J. Šeduikytė mano, kad vaikų auklėjimo tradicijos turi eiti iš kartos į kartą. Jau suaugę žmonės turėtų apsvarstyti tėvų klaidas ir nekartoti jų su savo vaikais.

Jurga sako svarstanti apie tai, kaip augs jos vaikelis. „Aš aiškinuosi savo viduje, kas man vaikystėje paliko didelį įspūdį gerąja prasme, taip pat – kas nepatiko. To stengsiuosi nekartoti. O gerus dalykus stengsiuosi išlaikyti ir tęsti šeimos auklėjimo tradiciją“, - pasakoja dainininkė, kuri, spėlioja žiniasklaida, netrukus susilauks savo atžalos.

Paprašyta prisiminti savo vaikystę, Jurga susimąsto: „Augau gana sudėtingomis sąlygomis, nes buvome keturiese – du berniukai ir dvi mergaitės. Aš iki šiol žaviuosi savo mama, nes jai pavyko įgyvendinti didelį iššūkį – mus užauginti“.

Jurga tikina nejautusi motinos spaudimo, kad jos dukra būtinai taptų scenos žvaigžde. „Jaučiau laisvę pasirinkti, ką norėsiu veikti ateityje. Turėjau po truputį gabumų įvairiose srityse ir reikėjo pasirinkti, kuriuos gabumus tobulinti. Pradžioje buvo prancūzų kalba, po to – žurnalistika, o dabar patys matote, kas esu“, - šypsosi dainininkė.

J. Šeduikytės nuomone, jei žmogus gyvenime daug pasiekė, nebūtinai reiškia, kad jis buvo idealiai auklėjamas. „Iš tikrųjų visko gyvenime būna. Juk, pavyzdžiui, scenoje gali būti ir tie, kurie vaikystėje negavo pakankamai dėmesio, ir jiems dabar jo reikia“.

Šį sekmadienį LNK projekte „Mano svajonė“ pildysis mažųjų žiūrovų troškimai, o kartu su J. Šeduikyte laimingos vaikystės receptais dalinsis ir kitos žvaigždės: maestro Gintaras Rinkevičius, aktorė Nijolė Narmontaitė, dainininkai Vaidotas Baumila, Svaras, Aistė Smilgevičiūtė.

Savo vaikų, šiandien jau garsenybių, vaikystę prisimins Agnės Jagelavičiūtės mama Nijolė, Evelinos Anusauskaitės mama Jurga, Leonardo Pobedonoscevo tėvas Leonas, Violetos Blėdienės mama Sabina bei „keliuko“ Dūmo tėtis Kęstutis.

Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirta LNK „Mano svajonė“ – sekmadienį, 19 val., per LNK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją