23 metų S. Sabonaitis trejus metus gyvena ir dirba Londone. Keletą metų studijavo turizmo vadybą ir šiuo metu paskirtas vieno viešbučio administratorių vadovu. Žmona Daiva – odontologijos klinikos darbuotoja.

Susitaikė: sūnus suaugo

Sunkiausia Nijolei buvo ne dabar, kai teko oficialiai atiduoti sūnų kitos moters globai, bet tuomet, kai Simas išvyko į Angliją.

„Buvau tarsi paranoikė: diena be jo skambučio prilygo košmarui. Jaučiau graudulį, skausmą, visa, ką gali jausti mama. Po trejų metų pamačiau, kad jis tapo labai savarankiškas, supratau, kad nieko nebepakeisiu, net jei norėčiau. Taigi džiaugiuosi, kad jam gerai. Tai ir man gerai“, – sakė aktorė, kadaise rasdavusi sūnaus dovanų – džiovintų gėlių savo knygose.

Apie Simono ir Daivos ketinimą tuoktis N. Narmontaitė žinojo jau prieš metus. Išlydėdama juos į Kauno rotušę, Nijolė visus dar kartą užtikrino: „Būsiu netradicinė mama – šiandien tikrai neverksiu. Jeigu aš nors kiek abejočiau marčia ar kas nors nepatiktų, galbūt jausčiausi nekaip, bet ta mergina man labai patinka. Ji puiki, šilta, mes su ja dažniau pasišnekame telefonu nei su Simu.“

Dovanos – ir dainos, ir šokiai

N.Narmontaitė paprašė vaikų leisti jai parengti šventės programą. Nenuostabu, kad žinomos aktorės prašymą dalyvauti sūnaus vestuvėse su džiaugsmu priėmė visas būrys garsių atlikėjų, šeimos bičiulių.

Tikra staigmena penkiasdešimčiai žmonių buvo netikėtas dainininko Ryčio Cicino pasirodymas pokylyje, vykusiame Kauno restorane „Sfinksas“. Jauniesiems įteikęs glėbį rožių, R. Cicinas padainavo kelias dainas ir prisėdo prie svečių.

Lyg dovana puotoje buvo „Žuvėdros“ šokėjų poros pasirodymas. Dalyvavo ir Laura Karvelytė, kartu su N.Narmontaite vaidinusi seriale „Nekviesta meilė“. „Ji panoro susipažinti su savo „išrinktuoju“ – mano sūnumi. Gal prisimenate internete platintą pokštą, kad Laura yra būsimoji mano marti? Taigi ji ir atvyko susipažinti su „būsimuoju vyru“, – juokėsi Nijolė.

L. Karvelytė taip pat padainavo kelias dainas ir prisijungė prie kompanijos. Beje, Laura tą vakarą pavadino išleistuvėmis, nes jau kitą rytą ji visam laikui paliko Lietuvą.

Po puotos – į Dominiką

Vestuvių pokylyje pasirodė grupė „Frank ir Co“, klaipėdiečiai „Bugs band“, Deimantės vaikų mados teatras, moteris–gyvatė. „Jos pasirodymas – simbolinis: tai palinkėjimas gyvenime sutikti kuo mažiau gyvačių ir gyvatę vertinti kaip vaisingumo ir sveikatos simbolį“, – sakė N. Narmontaitė.

Vestuvininkus folkloriniu popuri audrino Irena Ašakaitė ir Rūta Morozovaitė, o vidurnaktį jaunuosius pasveikino fejerverkai. Jaunieji jau kitą dieną pakėlė sparnus į Dominiką. Iš ten pora iškart raportavo, kad jaučiasi lyg rojuje.

„Kelionei susitaupė patys. Tokie jau jie. Man pasakojo, kad ten juos labai gražiai pasveikino personalas. Vaisių kokteilius porelei neša į baseiną. Sakė, kad tokios prabangos jiems dar neteko patirti“, – džiaugėsi jaunikio mama. Ji sakė, kad Simonas ir Daiva stengiasi pamatyti vis kitą šalį, daug keliauja.

Išsaugojo vaikiškus mezginius

Kai kuriuos vestuvių svečius iki ašarų sujaudino Nijolės dovana: mama sūnui įteikė ilgai saugotas, didžiuliuose rėmuose įrėmintas pirmąsias Simono kojinaites, kepuraitę bei pirštinėles, kurias ji pati numezgė.

N.Narmontaitė nepamiršo ir savo gerosios anytos (taip aktorė vadina Anapilin išėjusią buvusio vyro Arūno Sabonaičio mamą) numegzto mažutėlio margo megztinio, kadaise nunerto Simo tėčiui, vėliau dėvėto Simuko.

Dar viena miela dovana – porceliano plytelėse atspaustos jaunųjų gyvenimo nuotraukos. Jas, tikisi N.Narmontaitė, Daiva ir Simonas kada nors įmontuos į savo namų židinį.

Dar pati norėtų vaikų

„Dabar džiaugiuosi turinti ne tik sūnų, bet ir dukrą Daivutę. Ar paimčiau auginti anūkus? Nežinau. Mano gyvenimo ritmas – beprotiškas“, – kalbėjo N. Narmontaitė. „Jei galėčiau, tai aš pati dar vaiką turėčiau. Realiai tokių minčių buvo dar prieš penkerius metus“, – prasitarė aktorė ir patikino, kad sūnaus šeima pagausėjimo nelaukia.

„Man būtų visai gražu. Kodėl tik Paulius gali turėti anūką, o aš ne? Aš irgi noriu būti močiutė!“ – kvatojo Nijolė, žvelgdama į savo draugą, „MG Baltic Media“ generalinį direktorių Paulių Kovą.