Aišku, būna, kad per tiek laiko pravažiavus nemažą šalį, visai įmanoma, kad dialektai skiriasi, nes štai pietų metu sustojus netoli Dunojaus trumpai atsipūst, Vytaro pageidavimas ką nors lengvai pakramtyt ir kalba apie tai su Kusturicos filmų tipo padavėju naivia šypsena priminė, pasak Hemingvėjaus, ką tik gimusio beždžioniuko bandymą susitarti su dyzeliniu varikliu.

Malonus tarptautinis kulinarinis bendravimas baigėsi tuo, kad teko bendrakeleiviui užsisakyt milžinišką šnicelį su keptų bulvių kalnu ir alaus... Kartais nežymios kalbos subtilybės turi stiprios įtakos rezultatui.

Šiandien labai pradžiugino malonus susitikimas su broliais Arlauskiais, žaidžiančiais futbolą Urziceni mieste.

Aukščiausios lygos klubas, Elektrėnų senamiesčio dydžio mieste. Kaip sakė Giedrius Arlauskis, pastaruoju metu išsikovojęs vietą pagrindinėje komandos sudėtyje, „stadioną rasit, šitam kaime tik viena gatvė“.

Linksmi broliukai - žemaitukai. Tokiems ant galvos neužlipsi, neleis savęs nuskriaust. Apsikeitėm dovanom - mes jų riešus papuošėm LT 1000–mečio vardo apyrankėmis ir nufotografavome rengiamam albumui.

Pirmieji sutikti mūsiškiai mano naujame Sony Alpha fotoaparate. O dovanotus savo klubo Unirea marškinėlius patarė viešai demonstruoti tik ne Rumunijoje. Čia jie dėl futbolo išprotėję - gali praleisti diskusijos etapą apie šlovingesnes ir vertesnes dėmesio komandas. Iš karto pereis prie prisilietimų. Stiprių.

Tokiu atveju supranti Anglijos pub`uose ir klubuose galiojančią taisyklę, kad į vidų klientai, pasipuošę futbolo atributika, neįleidžiami. Nesvarbu, kad ant tavo krūtinės - Gargždų „Bangos“ logotipas.

Gal kokį jautresnį prie baro liūdesį beskandinantį džentelmeną sujaudins vien spalva... Jautrūs jie. Nereikia erzint. Beje, barų ir tikros kurortinės aplinkos netrūksta ir čia - Mangalijoje, miestelyje ant Juodosios jūros kranto.

Kaip Rumunijai - neįprastai tvarkinga net ne sezono metu. Visur remontai ir pasiruošimas gegužės pabaigoje prasidedančiam poilsiautojų sezonui. Todėl ir kainos dar padorios. Kukliame viešbutėlyje su TV naktis vienam žmogui- nuo 30 iki 40 litų.

Ir automobilius naktį prižiūri. Daug jaunų veidų madingais drabužiais.Tik rėkia čia visi. Nemoka tyliai.

Šį vakarą įvyko ginčas. Pusės ekipažo narių tiek laikrodžiai, tiek telefonai rodė balandžio 25, t.y.- vieną dieną į priekį. Nesąmonė totali, tik ne juokais susiginčiję buvom. Pasitikslinimui buvo pasirinkti 3 šaltiniai: mano kelioninis Samsung laptopas, Vytaro sms į Lietuvą (gerų minčių kilo matyt namiškiams, po klausimo „o kuri šiandien diena?“) ir vietinės televizijos teletekstas. Gerai.Nereiks maršruto perplanuot. Nes jau nejuokinga buvo.

Ir nėra kaip paaiškint, bet tai jau kelioniniai stebuklai. Bus dar tokių sočiai.

Visa mūsų 3 “rumuniškas“ dienas lijo. Daugiau ar mažiau, bet buvo gan vėsu. Laukiam šilumos Bulgarijoj. Tik automobilio salone temperatūra nelabai kinta. Ir kasdienybė tokia, kad jei transportas geros nuotaikos - laimingi ir mes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją