Lėktuvai, kinas ir... Nicholsonas

Įsivaizduokite juodaodį berniuką, augantį pirmoje praėjusio amžiaus pusėje šalia Misisipės upės Amerikoje. Aplink graudžiai skamba gitaros, atliekančios bliuzą, seneliai renka medvilnę milžiniškose plantacijose... Po kurio laiko berniukas jau turi sunkiai dirbti karinėje vietos oro bazėje. Jis svajoja skraidyti, tačiau labiau už viską trokšta tapti garsiu aktoriumi. Prabėga pusė amžiaus, ir dabar šis berniukas – jau senelis, kurį žino ir myli visa planeta.

Jis vaidina geriausiuose filmuose, gauna „Oskarą“, be to, pilotuoja nedidelį lėktuvėlį, kurį laiko savo namuose prie tos pačios Misisipės, dar jam priklauso restoranų tinklas ir bliuzo muzikos klubas.

Skamba lyg pasaka?

Galima sakyti, kad taip ir yra. Tai Morgano Freemano gyvenimo istorija.

O dabar įsivaizduokite, kad 1970 metais kine dar beveik nevaidinantis Morganas ekrane pamato jau žinomą pamišėliško žvilgsnio aktorių ir taip juo susižavi, kad gimsta dar viena svajonė – suvaidinti su šiuo pamišėliu viename filme. Tas aktorius – tai ekscentriškasis Jackas Nicholsonas, neseniai žurnalistams išrėžęs, kad jis pats vienas yra pusė visos pasaulio kino istorijos.

Morganui teko laukti iki 2007 metų, tačiau jo troškimas pagaliau išsipildė. Šio mėnesio pabaigoje lietuvius pasieks nuoširdus ir linksmas filmas apie du mirtinai sergančius ligonius, savo paskutines gyvenimo dienas nusprendusius praleisti taip, kaip visą gyvenimą galėjo tik pasvajoti. Jie sudaro savo svajonių sąrašą ir imasi jį įgyvendinti. Filmuojant „Prieš pakratant kojas“ („The Bucket List“) abu legendiniai aktoriai susidraugavo ir vienas kitam negailėjo pačių šilčiausių komplimentų.

„Kai Jacką išvydau nepamirštamame filme „Penkios lengvos pjesės“ („Five Easy Pieces“), tapau jo didžiausiu gerbėju. Supratau, kad Jackas Nicholsonas yra nepakartojamas. Visada norėjau padirbėti su juo ir pagaliau man pavyko!” - lyg vaikas džiūgavo M. Freemanas.

O J. Nicholsonas jam atkirto: „Visada maniau, kad Morganas Freemanas yra kažkoks į ekraną patekęs filosofas ar šventikas. Kai jis kalba, jo balso įtempę ausis klausosi milijonai, nors tie žodžiai tebūtų „skaniai pavakarieniavau“. Morganas moka užburti savo ramybe ir intelektu. Mes labai skirtingi žmonės, bet gal todėl kartu vaidinti ir malonu...“

Pensija? Niekada gyvenime

Morganas dabar gyvena su antrąja žmona Myrna Colley-Lee, kurią vedė 1984 metais. Su ja aktorius užaugino du vaikus, tačiau dar du vaikus Holivudo žvaigždei pagimdė jo pirmoji žmona Jeanette Adair Bradshaw. 2004 metais jis gavo lėktuvo piloto licenciją ir dabar retkarčiais praburzgia virš gimtosios Misisipės.

Neseniai Morganas prasitarė, kad niekada neišeis į pensiją ir vaidins iki gyvenimo pabaigos. Ir nenuostabu – M. Freemanas ne iš tų aktorių, kurie mėgaujasi privačiose vilose susikurtu pensininkų rojumi ar nuo įsisenėjusio alkoholizmo gydosi reabilitacijos ligoninėse. „Atsisakau išeiti į pensiją. Planuoju niekada nenustoti dirbti“, - tvirtino energingas aktorius, laimėjęs beveik visus svarbiausius kino apdovanojimus.

Kad jis ruošiasi dirbti liudija dar ir tai, jog netrukus nepailstanti žvaigždė juostoje „Žmogiškasis faktorius“ („The Human Factor“) suvaidins savo artimą bičiulį, buvusį Pietų Afrikos Respublikos prezidentą Nelsoną Mandelą.

„Oskaro“ laimėtojas prisipažino, kad jam didžiulė garbė vaidinti N. Mandelą. M. Freemanas praėjusiais metais net nuvyko į Pietų Afrikos Respubliką aptarti šio kino projekto su pačiu buvusiu prezidentu. „Aš jau gana seniai asmeniškai pažįstu Nelsoną Mandelą ir jaučiu didžiulę pagarbą jo įtakai, juntamai visame pasaulyje“, – sakė Morganas.

Nors dauguma M. Freemano amžiaus žmonių susiduria su begale sveikatos problemų, pats aktorius tarytum geria amžinos sveikatos eliksyrą. Jis niekuo nesiskundžia, o savo darbotvarkę yra suplanavęs jau iki 2010 metų. Joje įrašytas dar ne vienas vaidmuo kine. Reikia tikėtis, jog šie vaidmenys bus tokie pat nepamirštami, kaip visi sukurti iki šiol.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo.
Žurnalas „Klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją