„Kai pradėjau dirbti restoranuose, labai greitai supratau, kad būtent čia geriausiai galiu panaudoti savo fantaziją. Joje tiek kvapų, spalvų, skonių, aistrų ir įvairių žmonių, su savo poreikiais ir keistenybėmis, kad tik spėk suktis ir daryti visus laimingus. Tikiuosi, kad bent dalelę šio jausmo pavyko perkelti ir į savo knygą,“ – tikisi knygos „Gurmano užrašai“ autorius R. Ščesnavičius.

Per 1,5 metų parašytoje pirmojoje savo knygoje virėjas kalba apie skonio psichologiją ir filosofiją: „Ji - nuotaikinga, nestokojanti sveiko humoro jausmo bei gyvenimiškos išminties, kupina įspūdžių iš įvairių pasaulio šalių virtuvių ir rafinuotų kulinarinių receptų tikriesiems smaguriams. Kelionės, pikantiški nuotykiai, o svarbiausia – 35-erius metus trunkantis, daug jėgų bei ištvermės reikalaujantis, restoranų gyvenimas... Per gastronomiją apie gyvenimą, per gyvenimą apie gastronomiją – puikus šio „literatūros patiekalo“ apibūdinimas“.

11 metų televizijoje kulinarines laidas vedantis R. Ščesnavičius prisipažino labiausiai vertinantis garsiausių kolegų iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos talentus, tačiau patikino, kad visame pasaulyje yra puikių, išradingų, talentingų virtuvės šefų.

„Kada pradedi žiūrėti kitą laidą, yra vienas niuansas – tu pradedi nesąmoningai kažką kopijuoti, todėl kitų kulinarų laidų nežiūriu. Pakankamai turiu savo receptų“, - mintimis apie visame pasaulyje išpopuliarėjusį „Oliverio šou“ dalijosi virėjas.

Populiarus virtuvės meistras prisipažino mėgstantis įvairiausių šalių patiekalus, tačiau šiuo metu labiausiai besigardžiuojantis ispaniškos virtuvės perlais. „Skaniausia man – mano sukurti patiekalai“, - plačiai šypsodamasis gamindamas paties sukurtą patiekalą sakė R. Ščesnavičius.

„Vertinti lietuvišką virtuvę yra tas pats, kaip vertinti Lietuvą ar lietuvius: paburnojam, pakeiksnojam, bet vis tiek atsiliepiam teigiamai“, - įsitikinęs didžiąją gyvenimo dalį gurmaniškų patiekalų kūrimui paskyręs knygos autorius, kuris neslėpė kartą per metus paragaujantis ir lietuviškų didžkukulių.

Į knygų mugėje surengtą knygos „Gurmaniški užrašai“ pristatymą susirinkusius smaližius R. Česnavičius vaišino vietoje pagaminta vištienos, avokadų, graikinių riešutų, sūrio „Brie“, su svogūnais pakepintų pievagrybių užkepėle, puošta krevetėmis ir alyvuogėmis. Kartu su virtuvės meistro žmonos Ramutės pagalba per keletą minučių pagamintas patiekalas vos ištrauktas iš orkaitės buvo bematant išgraibstytas.







Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją