Vienišio gyvenimas – ne jam

Kai Prancūzijos prezidentas praėjusių metų spalį skyrėsi su antrąja žmona Cécilia, prancūzai šiai istorijai nebuvo abejingi. „Cécilios ir Nicolas skyrybos buvo nuolatinė prancūzių pokalbių tema. Susitikusios paryžietės būtinai kalbėdavo apie žlungančią šeimą. Matyt, iš moteriško solidarumo smerkdavo šalies vadovą ir nuoširdžiai gailėdavo pirmosios šalies ponios“, – taip to meto nuotaikas Paryžiuje dienraščiui pasakojo ten studijuojanti lietuvaitė.

Spalis netruko prabėgti. N.Sar-kozy be didelio triukšmo išsiskyrė su buvusia manekene Cécilia. Tačiau iki šiol tradiciškai atsargiai į politikų asmeninį gyvenimą žiūrėjusi Prancūzijos žiniasklaida šį kartą vienišo Eliziejaus rūmų šeimininko ramybėje nepaliko.

Prancūzams knietėjo sužinoti, kas taps naująja šalies vadovo gyvenimo drauge. Kad Nicolas ilgai nebus vienišas, turbūt galvą galėjo dėti dauguma jo tautiečių. Jie neklydo.

Nepraėjus nė porai mėnesių po N.Sarkozy skyrybų, Prancūzijos laikraščiai jau mirgėjo nuotraukomis su naująja šalies vadovo drauguže. Gruodį N.Sarkozy netoli Paryžiaus esančiame Disneilendo pramogų parke nufotografuotas su praeityje žinomu modeliu C.Bruni.

Gruodį įsimylėjėliai kartu vyko atostogų į Egiptą. O sausio pradžioje 52 metų N.Sarkozy viešai pareiškė, kad jo santykiai su 40-mete C.Bruni rimti ir jis ketinąs ją vesti.

„Yra didelė tikimybė, kad jūs apie tai sužinosite jau viskam pasibaigus“, – tuomet tikino prezidentas.

Praėjusį savaitgalį ne tik Prancūzijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad žymioji pora slapta jau susituokė. Eliziejaus rūmai susilaikė nuo komentarų.

Kitokios rūšies žmogus

Apie N.Sarkozy meilės nuotykius Prancūzijoje kalbama seniai. Neoficialiomis žiniomis, jo romanais kaip kompromituojama medžiaga anksčiau bandė pasinaudoti ir politiniai konkurentai.

N.Sarkozy dar būdamas vidaus reikalų ministru ypač konfliktavo su tuometiniu premjeru Dominique de Villepinu. Pastarasis, norėdamas išmušti savo aršųjį politinį konkurentą iš vėžių, Céciliai neva pranešė pikantiškų detalių apie N.Sarkozy slaptus romanus su moterimis.

„Yra gausybė mergšių, kurias jis „nuolat dulkina“, o po to net neprisimena jų vardų“, – taip apie buvusio vyro silpnybę moterims kalba jo antroji žmona Cécilia. Šias pikantiškas 18 metų trukusio bendro gyvenimo su N.Sarkozy detales moteris papasakojo žinomai Prancūzijos žurnalistei Annai Bitton praėjus mėnesiui po skyrybų. Dabar apsukrioji žurnalistė iš naujai pasirodžiusios knygos „Cécilia“ tikisi susižerti solidžią sumelę šlamančiųjų.

Per ankstesnį moterų pašnekėsį pirmoji šalies ponia atvėrė širdį. Žurnalistei ji skundėsi dėl savo vyro neištikimybės ir „karaokės vakarėlių, vykusių iki keturių ryto“.

„Nicolas yra politikas. Jis ne tos pačios rūšies kaip jūs ar aš. Jis neturi tų pačių moralinių vertybių. Štai todėl tapo tuo, kas yra dabar“, – savo išgyvenimais dalijosi Cécilia.

„Per visą mano gyvenimą su Nicolas – 18 metų – jis niekada nevalgė namuose su mumis. Aš valgiau su vaikais. Jis valgė dirbdamas. Ir čia jis nemato nieko blogo“, – nuoskaudos neslėpė buvusi pirmoji šalies ponia. Prieš dešimtmetį ji N.Sarkozy padovanojo sūnų.

Kokie alimentai žmonai?

Iš britų dienraštyje „The Independent“ išspausdintų knygos ištraukų susidaro įspūdis, kad žurnalistės ir Cécilios pokalbio būta išties atviro. Galbūt dėl to prieš knygos išleidimą buvusi prezidento žmona netikėtai persigalvojo. Moteris bandė, bet nesėkmingai, sustabdyti knygos išleidimą.

Knygoje „Cécilia“ nenutylėta ir visų smalsumą žadinanti pinigų tema.

„Nicolas yra šykštus ir labai gudrus. Kai artėjome prie skyrybų, man reikėjo pasitelkti sąmojį. Jis to nenorėjo, nes būtų reikėję mokėti vaikams alimentus“, – subtilybėmis dalijosi ponia Cécilia. Moteris prasitaria, kad norėdama kuo greičiau išsiskirti su Nicolas, ji sutikusi, kad Prancūzijos prezidentas jai mokėtų labai mažus alimentus.

„Kaip aš galėsiu sumokėti už nuomą tiek gaudama? Net jei bandyčiau iš naujo derėtis, ką gaučiau? Tūkstantį ar du tūkstančius eurų (3,5–7 tūkst. litų) daugiau. Aš negaliu už tiek pragyventi. Užauginti vaiką labai brangiai kainuoja. Nicolas juk neketina leisti jo sūnui dešimtmečiui Louis gyventi po Paryžiaus tiltais“, – sakė Cécilia.

C.Bruni – femme fatale

Bet šios kalbos negąsdina naujosios N.Sarkozy širdies damos C.Bruni, kuri, pasak gandų, jau laukiasi nuo Prancūzijos prezidento.

Modelio šlovės metais žiniasklaida ją pakrikštijo vyrų „medžiotoja“. Jos moteriškų kerų neatlaikė nė vienas garsus vyras. Žymiausi jų – britų muzikantas Ericas Claptonas ir Mickas Jaggeris, Holivudo aktorius Kevinas Costneris, nekilnojamojo turto magnatas Donaldas Trumpas, buvęs Prancūzijos ministras pirmininkas Laurentas Fabiusas.

C.Bruni požiūris į poros tarpusavio santykius išties originalus. „Kartais aš esu monogamiška, tačiau teikiu pirmenybę poligamijai ir poliandrijai“, – prieš metus ji pareiškė „Figaro Madame“ žurnalui. Netrukus ji pridūrė: „Meilė tęsiasi ilgai, tačiau aistra – dvi tris savaites.“

Šie žodžiai labai taikliai apibūdina C.Bruni santykius su vyrais. 2001-aisiais gyvendama su prancūzų rašytoju Jeanu Pauliu Enthovenu moteris pradėjo romaną su jo sūnumi, žinomu prancūzų filosofu Raphaëliu – dešimt metų už ją jaunesniu ir šeimą jau sukūrusiu vyru. Su juo netrukus susilaukė sūnaus. Tačiau „aistra“ truko trumpai ir žavioji Carla vėl liko viena.

R.Enthoveno santuoka taip pat iširo. Dėl C.Bruni vyras paliko savo žmoną, žymaus prancūzų filosofo Bernard’o Henri Lévy dukrą Justine Lévy.

Paliktoji moteris savo varžovei atkeršijo originaliai – 2004-aisiais ji išleido didelio pasisekimo sulaukusį romaną „Nieko rimto“. Jame pasakojama apie jauną moterį, kurios vyrą „pavogė“ femme fatale (fatališka moteris) su „Terminatoriaus šypsena“.

Kai žaviosios manekenės karjera ėjo į pabaigą, C.Bruni pasinėrė į muziką – tapo dainininke ir dainų kūrėja. 2002-aisiais jos debiutinis albumas, prodiusuotas žinomo prancūzų muziko, beje, taip pat buvusio meilužio Jeano Louis Bertignaco, tapo hitu. Po penkerių metų išleidus jos antrą albumą buvo parduota 2 mln. įrašų.

„Ar Carla tinkama būti pirmąja šalies ponia? Kodėl gi ne? Ji gudri, išsilavinusi, „prie pinigų“, su ja galima pakalbėti apie literatūrą, meną ir dabartinius politinius įvykius. Carla yra labai šiltas žmogus. Be to, jos grožis pripažintas. Kodėl kažkam tai turėtų nepatikti?“ – taip apie Carlos galimybes tapti pirmąja šalies ponia sakė Paulas Cavaco, mados žurnalo „Allure“ kūrybinis direktorius.