„Nenorėjau nieko daryti – taip ir pasakiau paskambinusioms draugėms. Bet jos nenusileido: „Viena tikrai nesėdėsi. Ateisime ir viską, ko reikia, atsinešime“, – dienraščiui L.T. atvirai pasakojo praėjusį trečiadienį 37-ąjį gimtadienį šventusi žinoma atlikėja A.Pilypaitė. Šalia nebuvo vyro, 33-ejų grupės ŽAS nario Lino Zarecko-Choro. Po aštuonerių santuokos metų jųdviejų keliai išsiskyrė.

Dvi dukreles – aštuonerių Saulę ir dvejų metukų Rūtą – auginančiai moteriai tai nelengvas išbandymas, tačiau per gimimo dieną kalbėdama su dienraščiu L.T. Asta buvo tvirtai įsitikinusi: visos permainos, net skausmingos – tik į gera.

Draugių dovana

Sausio 16 dieną A.Pilypaitė nuo ryto sukosi kasdienių darbų verpete – dirbo Kaune garso įrašų studijoje, grįžusi skubėjo iš darželio pasiimti mažąją Rūtą, įstrigo automobilių spūstyje. Kai L.T. žurnalistai užsuko į netoli sostinės centro esančius dainininkės namus pasveikinti su gimtadieniu, po dienos darbų ką tik pro duris įžengusi Asta skubėjo pamerkti gėlių puokštę. „Namai pilni gėlių. Praėjusį savaitgalį per albumo pristatymą gavau glėbį. Ir su gimtadieniu visi sveikina“, – grožėdamasi pražydusia palange džiaugėsi dainininkė. Didžiausia dovana ji pavadino artimų draugių surengtą gimtadienio vakarėlį.

„Visada svajojau apie gimtadienį, kai nereikia nieko iš anksto ruoštis, savaitę planuoti ir rūpintis. Norėjau grįžti namo ir... švęsti. Taip šį kartą ir bus. Draugės pažadėjo atsinešti vaišių ir gerą nuotaiką. Bus merginų vakarėlis. Viena bičiulė, sužinojusi, kad nebus nė vieno vyro, nusprendė nesivesti sūnaus. Bus dar kelios mergaitės. Manoji Saulė susijaudino, kad negalės dalyvauti nuo pradžių, nes jai dailiojo čiuožimo treniruotė. Sakė, skubės grįžti“, – pasakodama šypsojosi A.Pilypaitė.

Netrukus tarpduryje išdygo būrelis moterų, tarp jų nebuvo nė vienos populiarių žurnalų herojės. Jos kartu ruošė valgyti, gurkšnojo vyną ir smagiai plepėjo. „Tai nebuvo didelis siautimas. Juk ne savaitgalis, visoms kitą dieną reikėjo į darbus. Išsiskirstėme apie dešimtą“, – kitą dieną dienraščiui L.T. pasakojo Asta, vėl panirusi į darbų sūkurį.

Sakoma, kad klausti moters amžiaus – nemandagu. Bet A.Pilypaitei ši taisyklė nė motais. „Svarbiausia, kaip jautiesi. O man širdyje dvidešimt ir visai negėda sakyti savo metų. Kiek turiu, tiek gerai“, – kalbėjo dainininkė. Metai Astos neslegia, įžengdama į kitus ji nesigraužia, kad šiek tiek paseno. Jei kada apie tai ir susimąsto, nuotaiką pakelia įvairios prognozės ir horoskopai, pranašaujantys, kad tikrasis po Ožiaragio ženklu gimusios moters gyvenimas prasidės tik po keturiasdešimties. „Taip, kad tik artėju prie savo gyvenimo pradžios“, – juokėsi moteris.