„Aš pats laikraščių beveik neskaitau, o televiziją per savaitę žiūriu tik kartą ir gal kokias 5 minutes. Kokie įspūdžiai po viešnagės? Pirmiausia viskas turi susigulėti. Iš Lietuvos parsivešiu maždaug keturias valandas filmuotos medžiagos, iš kurios sukursiu trumpus filmus dabar kuriamam filmų ciklui.

Kiekvieną dieną sukuriu po trumpą filmuką. Pradėjau sausio 1 d., o baigsiu gruodžio 31 d. Šiuo metu dirbu tik su savo filmais, tad šiais metais jokio kito nemačiau“, - teigia J. Mekas, į Niujorką iš Lietuvos išvykęs trečiadienį po pietų.

Visus J. Meko darbus galima rasti jo internetinėje svetainėje .

Kūrėjas pabrėžia, kad savo filmais jis nenori atkreipti niekieno dėmesio, o kuriamas kinas atspindi ne Jungtinių Amerikos Valstijų, o būtent jo paties ir draugų kasdienybę, tarp kurių buvo Johnas Lennonas, Yoko Ono, Jurgis Mačiūnas, Salvadoro Dali.

Išgirdęs prieštaringus vertinamus dėl J. Meko vizualiųjų menų centro įkūrimo moderniame verslo centre ir Artūro Zuoko veiklos jame, kūrėjas teigia, kad politika nesidomi, o šios patalpos – laikinos. Anot menininko, per ateinančius trejus metus centras turėtų rasti naujus namus Užupyje.

Atsakinėdamas į klausimus J. Mekas negailėjo ir jam būdingos ironijos. Paklaustas, kada ketina vesti, menininkas vienareikšmiškai atsakė, kad rytoj, o pagirtas už neblėstantį žavesį filmininkas tikino, kad dėl visko kaltas geras vynas, muzika, moterys ir šokis.

Tiesa, lietuviška muzika jis neliko labai suvažėtas. Pasak kūrėjo, geriausia šalies atlikėja – Jurga, o kitų kūryboje per daug patoso.

Visur ir visada su skrybėle pasirodantis menininkas tikino dažniausiai jas perkantis Niujorke ar Paryžiuje, o nuo galvos jos nenusiima dėl to, kad ji priklijuota.

Į klausimą, ar yra laimingas atradęs save, J. Mekas nusišypsojo ir atsakė: „Aš neradau savęs ir aš nežinau, kas esu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją