Išsamiau kalbėti apie dainininko sveikatą jis atsisakė, tačiau dienraščiui tvirtino, kad gydymo kursas praėjo sklandžiai, o tai suteikia vilčių.

V.Kernagis esą jaučiasi gerai. Nuo liepos, kai atvyko gydytis į Klaipėdą, atlikėjas jau iškentė keturis chemoterapijos kursus.

Gyrė klaipėdietį

Vasarą V.Kernagiui buvo atlikta skrandžio operacija. Po jos 56 metų vyras pasijuto geriau, tačiau vėliau sveikata vėl pablogėjo – negalavimai persimetė ir į stemplę, gerklas, pakito balsas, ėmė kristi svoris. Nepaisant to, V.Kernagis pats vairavo automobilį, jį praeiviai matė parduotuvėse.

Maestro nepasidavė ligai, o rugsėjo 27 dieną jis nustebino savo gerbėjus Vilniaus „Akropolyje“ surengęs autografų dalinimo akciją.

Visiems norintiems jis kelias valandas pasirašinėjo ant plokštelių ir žadėjo kovoti dėl savo sveikatos. Tąkart jis negailėjo gerų žodžių jį gydančiam Lietuvos chemoterapeutų draugijos pirmininkui A.Česui.

Kartu su kolegomis A.Česas kovojo ir dėl klaipėdiečio dainininko Rolando Janavičiaus gyvybės. Tačiau vėžio įveikti jam nepavyko. Atlikėjas palūžo po trečiojo chemoterapijos kurso.

Verkė iš skausmo

Šią savaitę ligoninės medikams teko gelbėti traumą patyrusią dainininkę N.Zvonkę.

Netikėtai suprastėjus sveikatai po pirmadienį patirto alkūnės lūžio, atlikėjai ligoninės palatoje teks praleisti dar ne vieną dieną. Moterį prižiūrintys gydytojai šiandien turėtų nuspręsti, ar klaipėdietės būklė pakankamai stabili, kad ji būtų perkelta iš reanimacijos skyriaus.

Ten ji pateko antradienio vakarą po staiga paūmėjusių traumos komplikacijų. Tačiau vakar ligoninės vyriausiasis gydytojas profesorius Vinsas Janušonis tikino, jog atlikėją ketinama išleisti artimiausiomis dienomis. Ji esą jaučiasi kur kas geriau.

Pirmadienio popietę prie išėjimo iš prekybos centro „Akropolis“ N.Zvonkė pargriuvo paslydusi ant drėgno asfalto, kai skubėjo automobilio link. Į Klaipėdos universitetinę ligoninę pristatyta ir skubiai operuota grupės „Yva“ lyderė skundėsi skausmais krūtinėje. Atlikus rentgeno nuotrauką paaiškėjo, kad trūkęs N.Zvonkės plautis, tad moteris buvo išgabenta į reanimacijos skyrių, kur gydoma iki šiol.

„Verkiau iš skausmo. Dabar jau leidžia stipriausius nuskausminamuosius. Vyliausi, kad trečiadienį jau grįšiu į senąją palatą, bet, pasirodo, viskas nėra taip gerai, kaip maniau“, – vakar sunkiai kalbanti N.Zvonkė „Klaipėdai“ komentavo savo būklę.

Kvėpuoti padeda aparatas

Šiuo metu N.Zvonkės plautyje yra drenas, padedantis jai kvėpuoti. „Orą man į plaučius pučia pompa“, – apie dirbtinės plaučių ventiliacijos procedūrą kalbėjo dainininkė.

Jeigu N.Zvonkės būklė pagerės, šiandien ji vėl bus perkelta į palatą, kurioje atsidūrė pirmadienį po nelaimingo atsitikimo.

Šeštadienį per televiziją rodomo projekto „Lietuvos šokių dešimtukas“ žiūrovai ant parketo N.Zvonkės ir jos partnerio „Žuvėdros“ šokėjo Lino Lukošiūno neišvys. Atlikėja dar pirmadienį informavo laidos rengėjus, kad dėl traumos kovoje dėl pergalės nebedalyvaus. Tik po šešių savaičių lūžusią kairiąją ranką judinti galėsianti N.Zvonkė šokėjų kovą nuo šiol stebės televizoriaus ekrane. Kol kas neaišku, kokia draudimo išmoka bus išmokėta didele suma gyvybę apsidraudusiai dainininkei. Prieš kelias savaites N.Zvonkė ieškojo draudėjų, galėsiančių ją apdrausti milijonu litų, tačiau turėjo tenkintis kur kas kuklesniu sandoriu – 300 tūkst. litų.

Tąkart savo sprendimą apsidrausti klaipėdietė motyvavo vis intensyvėjančiomis treniruotėmis ir padidėjusia tikimybe susižeisti ant parketo.