„Išbandžiau visą mėšlą. Visišką šlamštą“, - atvirai apie praeitį kalba roko grupės „Rebelheart“ lyderis Darius Mickus. Kelerius metus jis - blaivus.

Koks buvo jo gyvenimas? Kai kiti bičiuliai augino vaikus, jis svaiginosi. Kai kiti įsirenginėjo namus, jis gautus honorarus praleisdavo per nosį, nors visada žinojo, kad tokio gyvenimo kryptis vienintelė – į niekur.

„Bet man pavyko, - kalba D. Mickus. – Gali pavykti ir kitiems. Matau, kad svaiginasi vis daugiau žymių žmonių. Jie – kvaili.“

Darius savęs nevadina itin protingu, bet dabar žino, kas yra laimė. „Paprasti dalykai, - sako jis. – Matyti augantį vaiką, šalia jausti mylimą moterį. Tik tiek.“

Septyneri svaiginimosi metai

Kaip tau pavyko? Tai klausimas, kurį Darius girdi dažniausiai. D. Mickui pabodo apie tai kalbėti, bet jis supranta: jei jo istorija padės nors vienam narkomanui, jis negali tylėti.

„Viskas prasidėjo nuo kokaino. Po to - opiumas, ekstazis, LSD, įvairiausios rūgštys, heroinas, - į prisiminimus leidžiasi Darius. - Niekada nevartojau paties blogiausio - kreko ir nesileidau į veną.“

Nė vienas vakarėlis neapsieidavo be kvaišalų: dozių reikėdavo vis daugiau. Narkotikai užvaldė jauno vyro gyvenimą.

Nevaržomos linksmybės prasidėjo “Rebelheart” pakilus į viršūnes, pradėjus koncertuoti užsienyje. Per savaitgalį išpopuliarėję rokeriai uždirbdavo po pusantro tūkstančio litų. Jų kišenes papildydavo pinigai už parduotus albumus, autorines teises.

„Trejus metus uosčiau heroiną, kokainas buvo per silpnas“, - atvirai kalba “Rebelheart” vokalistas ir lyderis. Tas vyras neturėjo jokių rūpesčių, nors vis dažniau imdavo trūkti pinigų.

„Nenoriu skaičiuoti, bet tam mėšlui išleidau dešimtis tūkstančių. O kažkada sau sakiau, kad neužsikabinsiu, tik šiaip pažaisiu, nes esu stiprus, - prisiminė Darius. - Per septynerius metus prasiskolinau, išleidau visus pinigus!”

Beprotiškai laužė kaulus

Bet tikroji kaina buvo gerokai didesnė. Ėmė klibėti dainininko santuoka, sušlubavo sveikata. Visi žinojo, kad dėl to kalti narkotikai, bet Darius tokius argumentus atremdavo ironiška šypsena.

Tačiau ateina toks metas, kai nebesinori šypsotis. Be dozės skauda viso kūno raumenis, išspausti šypsnį darosi nepakeliamai sunku.

Kas Dariui padėjo pakilti iš dugno? Muzika. Nors ir apkvaitęs, jis suvokė: žlunga vaikystės svajonė tapti muzikantu.

Ne vienas pirmadienis, kai žadėjo mesti, taip ir likdavo eiline pažadų diena su heroino dozėmis.

„Beprotiškai laužė kaulus. Kas kelias valandas į raumenis leidausi stiprius vaistus, - pirmąsias dienas be narkotikų prisiminė kaunietis. - Po kelių savaičių pajutau psichologinę tuštumą. Nežinau, kaip tai įvardyti. Juoda skylė. Jokių emocijų. Šalta, šilta, vėl šilta. Ačiū Dievui, įveikiau.“

„Randas liko, jis niekur nedings, - tęsia Darius. – Daugiau apie tai nebekalbėkime.“

Išleidžia žmoną į Italiją

Darius dabar turi kitų rūpesčių ir jie - gerokai malonesni. Žmona Odeta susikrovė lagaminus. Mėnesį jos nebus namuose, tačiau ne todėl, kad atvėso poros santykiai.

Moterimi gyvate vadinama O. Mickuvienė išvyksta į Italiją, kur rengs savo pasirodymus. Darius yra girdėjęs apie karštą italų būdą, bet sako, kad jų santykių pagrindas – pasitikėjimas. Odeta linkteli galva. Ji kasdien žada skambinti Dariui ir tėvams. Odetai rūpės, kaip laikosi jos dešimties mėnesių sūnelis Dovydas.

„Džiaugiuosi, kad tėvu tapau būdamas beveik keturiasdešimties. Net neabejoju: daugelio dalykų dvidešimtmečiai nesupranta“, - kalbėjo D. Mickus. Dabar jis laimingas ir vedžiodamas savo rotveilerį, ir “Mercedes” automobiliu važiuodamas į įrašų studiją.

Užsidaro įrašų studijoje

„Para galėtų turėti 48 valandas“, - Dariui pastaruoju metu trūksta laiko. Su kitais „Rebelheart“ nariais jie baigė įrengti įrašų studiją.

Viskas čia taip, kaip norėjo muzikantai. Naujas dainas jie įrašinės ne į kompiuterį, bet į juostas. Esą gyvas garsas skamba gerokai švariau.

„Geriausia turėti savo kampą. Kai sumoki už valandą, privalai dainuoti, nors ir ne visai norisi. Savo studijoje galėsiu laukti įkvėpimo“, - D. Mickus studijoje praleidžia valandų valandas.

Po kelerių metų pertraukos grupė ketina išleisti dviejų kompaktinių diskų albumą. Apie ką nuo šiol dainuos „Rebelheart“?

„Apie gyvenimą, - nusišypso Darius. – Apie ką daugiau, kai esi tiek patyręs.“