„Didžiausias rūpestis buvo pasiruošti pirmajai „Lietuvos šokių dešimtuko“ laidai. Visiems šokėjams siuvome po dvi poras šokių batelių. Kiek įmanoma, bandėm panaudoti šokių drabužius, kurie buvo pirkti pernai, tačiau ne visiems tiko. Juk yra ir nestandartinių figūrų. Todėl kelias sukneles ir frakus teko siūti pas sportinių šokių aprangas siuvančią meistrę“, - pasakojo Lietuvos televizijos šokių projekto stilistė Indrė Petrauskaitė.

Profesionalios šokėjos konkursų metu paprastai stebina specialiai joms sukurtomis suknelėmis, todėl norintys atrodyti ypatingai ir turintys galimybes, puošiasi specialiai jiems sukurtais sceniniais kostiumais.

„Labai puiku, kad Lietuvos televizija turi savo siuvyklą. Todėl nėra jokių sunkumų drabužius pritaikyti kitiems šokėjams, pakeisti detales ir sukurti kažką panašaus. Kaip parodė pernykštė praktika, laikas nuo laiko šokėjams reikia siaurinti drabužius, nes daug šokant, krinta svoris. Dalį suknelių, kaip ir pernai, nuomosim“, - teigė I. Petrauskaitė.



Pasak stilistės I. Petrauskaitės, šokėjai patys dega entuziazmu ir ieško įvairių galimybių pasipuošti garsių dizainerių drabužiais. Labai malonu, kad „Lietuvos šokių dešimtuką“ puošia ir Juozo Statkevičiaus kurtos suknelės“, - džiaugėsi stilistė.

Garsiojo mados guru kurtomis suknelėmis puošiasi modelis Aistė Jasaitytė ir verslininkė Rasa Martens. Šokėjai Kristinai Piekautaitei sukneles kuria jos sesuo dizainerė Ramunė Piekautaitė. Grupės „Yva“ lyderei Natalijai Zvonkei sukneles kuria Klaipėdos „Žuvėdros“ šokių kolektyvo drabužių dizainerė Aina Zinčiukaitė.



Specialiai konkrečiam pasirodymui sukurta nauja suknele kiekvieną šeštadienį pasipuošia energingoji N. Zvonkė. Dainininkė tvirtino, kad su ta pačia suknele ant parketo pasirodo tik šokdama tam tikrą Lotynų Amerikos šokį, tačiau tuo pačiu rūbu dabinasi ne daugiau kaip du kartus.

Vienas kostiumas dainininkei atsieina apie 2 tūkst. litų. Profesionaliems šokėjams skirtus batelius, dekoruotus „Swarovski“ kristalais, Natalija atsisiuntė iš Anglijos, kadangi lietuviškieji yra prastesni ir ne tokie išvaizdūs. „Trys poros skirtos klasikiniams šokiams, kitos dvi – lotynams“, - paaiškino Natalija.



Ant „Lietuvos šokių dešimtuko“ parketo besisukantis žymus stilistas Kęstutis Rimdžius pasirūpina ne tiktai savo ir šokių partnerės Viktorijos įvaizdžiu, bet neatsisako patarti, sušukuoti, padėti, sumodeliuoti, žodžiu, pasirūpinti ir kitų šokėjų išvaizda scenoje.

„Mus remia Eglės Modzeliauskienės salonas, su jais mes daugiausia ir bendradarbiaujame. Išskirtines detales, kartais netgi sukneles sukuriame konkrečiam žmogui, tačiau nemažai kostiumų nuomojame“, - paaiškino projekto „Šok su žvaigžde“ stilistas Egidijus Sidaras. Pasak dizainerio, drabužio pasirinkimas priklauso nuo situacijos, nuo šokio, nuo kuriamo įvaizdžio, nuo charakterio.



I. Petrauskaitė tikino, kad suknelės pasiuvimo laikas ir kaina priklauso nuo modelio sudėtingumo, medžiagų ir puošybos elementų kainos. Daugelis asmeniškai sau drabužius besisiuvančių šokėjų tvirtino, kad jų kostiumų kainos svyruoja apie 1500-4000 litų.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją