Policija teisiamojo namuose rado daugiau kaip 300 princesės Dianos (Diana) daiktų, įskaitant privačias karališkosios šeimos nuotraukas ir skarelę, kurią Diana (Diana) buvo pasirišusi, Indijoje prie Tadž Mahalo mauzoliejaus pozuodama garsiajai nuotraukai.

Kaip Londono teismui dabar pareiškė kaltinimo atstovas Viljamas Boisas (William Boyce), tai esantys daiktai, kurių "niekas neturėtų laikyti ir apskritai neturėtų turėti".

44 metų P.Barelas (Paul Burrell), tarnavęs princesei iki jos tragiškos žūties 1997 metais per autoavariją Paryžiuje, rengdavo jos dienotvarkę, buvo jos vairuotojas ir kartu kaip paslaugus pagalbininkas dalyvaudavo įvairiuose labdaros renginiuose. Dabar jis kaltinamas tuo, jog po savo šeimininkės mirties iš jos Kensingtono rūmų pasisavino iš viso 310 daiktų.

Pirmadienį kaltinimas teisme pabrėžė, kad pavogtieji daiktai priklausė ne tik princesei Dianai (Diana), bet ir jos buvusiam vyrui bei sosto įpėdiniui princui Čarlzui (Charles) ir jų sūnui princui Viljamui (William).

Tarp pavogtųjų daiktų, be kita ko, yra Dianos (Diana) laiškai tuometiniam Didžiosios Britanijos premjerui Džonui Meidžorui (John Major) ir motinai Teresei (Teresa), velionės karalienės motinos laiškas Dianai (Diana), kurį ji pasirašė paprasčiausiai "Su meile, močiutė", taip pat daug pasirašytų kompaktinių diskų, pradedant P.Čaikovskio "Romeo ir Džiuljeta" ir baigiant Kriso de Burgo (Chris De Burgh) baladėmis.

Pasak V.Boiso (William Boyce), buvęs tarnas taip pat pasisavino du šeimos albumus su daugybe nuotraukų, kuriuose užfiksuoti atostogų, pikantiški Viljamo (William) ir jo jaunesniojo brolio Hario (Harry) gimtadienių bei vaikų pirmųjų dienų mokykloje momentai. Tai esančios aiškiai privačios, šeimos nuotraukos, neturėjusios patekti į svetimas rankas.

Pas P.Barelą (Paul Burrell), anot kaltinimo, taip pat buvo rasta nemažai drabužių, įskaitant princesės Dianos (Diana) chalatą, daug batų ir madingų rankinių, iš kurių kelias buvęs tarnas po savo šeimininkės mirties naudojo savo reikmėms. Pas jį atsidūrė net tokie gana keisti daiktai kaip arbatos koštuvas, druskinė ir pipirinė.

P.Barelo (Paul Burrell) teismas susilaukė didžiulio tarptautinės žiniasklaidos atgarsio, pademonstravusio, kad nors po princesės Dianos (Diana) mirties praėjo penkeri metai, susidomėjimas ja dar nėra atslūgęs. Manoma, kad 21 metus karališkajai šeimai dirbusio tarno teismas tęsis apie pusantro mėnesio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją