Vienas geriausių Europos įžaidėjų kamuolį gainioja ir prieš reklamos kūrėjų kameras. Š.Jasikevičius supranta: jei esi žinomas, turi daugiau galimybių nei kiti.

„Tai tikra tiesa, - jam antrina olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė. – Taip, esu smarkaus būdo, bet kas apie jį žinotų, jei ne olimpinis medalis.“ Padėjusi šautuvą ji galbūt norėtų grįžti į televiziją.

„Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beardas įrašys dar ne vieną albumą. Kartu su juo galbūt dainuos ir vienas „Ekrano“ lyderių Giedrius Tomkevičius – jis jau įrašė pirmąją savo dainą.

Aplodismentų, pripažinimo ir dėmesio sportininkai sulaukia arenose ir stadionuose. Tai kodėl jie ieško kitų užsiėmimų? „Tai puikus būdas pabėgti nuo kasdieninės rutinos“, - tokį atsakymą pateikia atletai.

Atkreipė dėmesį prodiuseriai

„Nesikankink dėl medalio…“ - prieš daugiatūkstantinę minią įkvėpimo pagautas Š.Jasikevičius dainavo pirmą kartą, bet iš karto sulaukė prodiuserių dėmesio. Charizmatiškas, energingas ir uždegantis minią – jis turi viską, ko reikia atlikėjui. „Padėčiau jam įrašyti albumą“, - nusijuokė kelių sostinės grupių prodiuseris Egmontas Bžeskas.

Pramogų pasaulio žvaigždes ir žvaigždutes kalantys žmonės suvokia: svarbiausia – charizma ir minios susidomėjimas. Visa kita yra padaroma.

Tačiau Š.Jasikevičius neketina dainuoti. Niekada to nemėgo. „Jis – sportininkas, o ne dainininkas, - neabejoja krepšininko motina Rita Jasikevičienė. – Tik tas jo judrumas…“

Tuo tarpu Izraelio bendrovei gana nesunku prisivilioti Lietuvos krepšininką ir jo žmoną Linor Abargil, 1998 m. tapusią „Mis pasaulis“, reklamai. Tiesa, tam reikėjo solidžios sumos.

Besišypsantis Šarūnas Jasikevičius, nusirengęs iki kelnaičių, stovi krepšinio salėje švelniai apsikabinęs besijuokiančią žmoną, kuri dėvi tik kelnaites ir liemenėlę. Taip atrodo Izraelio bendrovės, gaminančios apatinius, kojines, intymius ir laisvalaikio drabužius, reklaminis klipas.

Papildomos pajamos – dar viena priežastis, kodėl žymūs sportininkai imasi jiems neįprastų užsiėmimų. Esą Š.Jasikevičiaus šeima uždirbo 200 tūkst. dolerių. Europos čempionas vadinamas geidžiamiausiu Lietuvos sportininku reklamos pasaulyje.

T.Beardas – muzikos vergas

Lietuvos koncertų rengėjai krepšininką savo žvaigždžių sąraše vis dėlto turi. Plakatas su Kauno „Žalgirio“ kapitono Tanokos Beardo pavarde garantuoja: žiūrovų susirinks ne mažiau nei į krepšinio varžybas.

„Aš myliu muziką. Ji atneša ugnį į mano gyvenimą“, - prisipažįsta Kauno komandos kapitonas. Dainuoti scenoje jam net maloniau nei rungtyniauti su vidutiniokais.

Per penkias minutes hiphopo ritmu jis pasako daugiau nei per keturis kėlinius krepšinio aikštelėje. „Kai kažką tikrai labai mėgsti, tai darai ne dėl pinigų“, - sako T.Beardas.

Krepšinis jam davė tai, ko labiausiai trūksta daugeliui pasaulio hiphopo muzikantų, - pinigus. Tūkstančiai juodaodžių svajoja įrašyti dainą, bet jų norus į šipulius sudaužo skurdas.

„Man pasisekė, ir už tai dėkoju Dievui, - susijaudina krepšininkas. - Vaikystėje dainavau bažnyčios chore, bet jau tada svajojau apie hiphopo albumą.“

T.Beardas repuoja apie krepšinį, todėl yra įsitikinęs, kad jo dainos populiarina sportą.

Dainuoja dėl populiarumo

„Atverk gerklę. Kvėpuok“, - vieną pagrindinių „Ekrano“ žaidėjų Giedrių Tomkevičių ragino panevėžietė atlikėja Diana.

„Nė nesapnavau, kad dainuosiu su ja“, - prisipažino G.Tom­ke­vičius.

Jo skruostais varvėjo prakaitas. Vien dėl jaudulio. „Ko gero, nebūsiu dainininkas“, - reziumavo atletas. Bet kartu su atlikėja įrašytos dainos klausosi visi Panevėžio klubo gerbėjai.

Panaudojo visas kūno dalis

Kuo taptumėte, jei nebūtumėte sportininkė? Olimpinė čempionė D.Gudzinevičiūtė visuomet atsako, bet prieš tai priduria: paklauskite, kokia kūno dalis – mano mėgstamiausia?

„Piktavaliai sako, kad liežuvis, - kvatoja ji. – Mano liežuvis labai išlavintas. Ar kur nors būtų galima panaudoti kitas mano kūno dalis? Nežinau. Nebent scenoje.“

Po Sidnėjaus olimpinių žaidynių išgarsėjusi sportininkė iki šiol laikoma geidžiamiausia TV šou dalyve.

„Visuomet reikia išbandyti ką nors naujo, - įsitikinusi į avantiūras linkusi olimpinė čempionė. - Daugybė žmonių prastai jaučiasi vien todėl, kad juos išvargina rutina.“

„Visą gyvenimą nešiojusis šautuvą ir šovinių dėklą, blaiviai vertinu savo galimybes“, - šaulė pripažįsta, kad geriausiai vis dėlto jaučiasi šaudymo aikštelėje. Ypač dabar, kai prieš keliolika dienų pavyko iškovoti kelialapį į Pekino olimpines žaidynes.

Televizijoje pavyksta reabilituotis

Klaipėdietis Ramūnas Vyšniauskas – ne iš tų sportininkų, kurie visuomet demonstruoja tik pačius aukščiausius rezultatus. Bet jį visuomet ilgiau rodo varžybų transliacijų režisieriai.

„Toks žmogus negali likti už kadro“, - prieš kurį laiką pareiškė prodiuseris Haroldas Mackevičius ir pakvietė klaipėdietį vesti LNK televizijos laidos „Lalaila“.

„Kai sporte patiriu nesėkmę, žmonės žiūri atlaidžiau. Vien dėl TV laidos“, - apie televizijos suteikiamus dividendus kalba Ramūnas.