Tačiau daugelio Lietuvos rekordų autorius, žinomas ir ekscentriškasis floristas bei dizaineris Modestas Vasiliauskas ir keturiolika metų jaunesnė moksleivė Dovilė Buivydaitė tik inscenizavo savo sutuoktuves.

Pasipiršo po 45 minučių

„Tai - tik žaidimas. Gyvenimo paįvairinimas: įdomu ir linksma“, - šypsojosi dizainerio „sutuoktinė“ aštuoniolikmetė Išlaužo gyventoja Dovilė.

„Puiki atrakcija! Gyvenime mums trūksta gražių spalvų, linksmybių, nes daugelis žmonių apniukę, dejuojantys, viskuo nepatenkinti, - „nuotakai“ pritarė 32 metų M. Vasiliauskas. Vestuvių organizavimas, neskaičiuojant jo darbo triūso, dizaineriui kainavo kelis šimtus litų. – Mūsų žaismingą pažintį privalėjo vainikuoti vestuvės.“

Modestas ir Dovilė susipažino prieš dvi savaites Laisvės alėjos viduryje įsikūrusiame populiariame restorane. Po draugiškų pokštavimų, plepėjimo apie siurprizus bei gėles dizaineris pakilo nuo staliuko ir dingo kelioms minutėms.

Grįžęs apstulbusios D.Buivydaitės, pažįstamų ir kitų restorano lankytojų akivaizdoje akimirksniu iš vielyčių išlankstė žiedą su baltu dirbtiniu perlu.

„Ar būsi mano žmona?“ – šypsodamasis ir atsiklaupęs ant kelių juokais pasipiršo vyras po pažinties praėjus 45 minutėms.

„O kada vestuvės?“ - juokavo ant piršto žiedą užsimovusi ir po netikėtumo atsigavusi mergina.

„Kitą šeštadienį“, - maudamas per keliolika minučių išlankstytą ir dar keliais dirbtiniais perlais papuoštą apyrankę irgi juokais pažadėjo floristas.

Realiame gyvenime nesituoktų

Porelė dar kelis kartus susitiko, pajuokavo, o kaskart įteikdamas merginai puokštę gėlių savo pažado Modestas neišsigynė: vestuvių inscenizacija vyks šeštadienį.

Ar realiame gyvenime jis galėtų tuoktis su Dovile? Pasak Modesto, ji patraukli, žavi mergina, kuriai reikia baigti mokslus ir žinoti, ko ji nori gyvenime.

„Galima draugauti trejus metus, susituokti ir po trijų mėnesių išsiskirti, - savo karčią patirtį minėjo kaunietis floristas. – Galima po trijų savaičių susituokti, bet jei jausmai bus tikri, žmonės gyvens ilgai. Svarbu, kad abu jaustų vienas kitam tikrus jausmus.“

„Modestas nėra mano skonio vyras ir realybėje su juo negalėčiau tuoktis, nors jis - linksmas, šaunus ir geras žmogus, - atviravo patrauklioji abiturientė D.Buivydaitė. – Vyro idealas? Noriu tokio, kurio dar nėra. Man svarbu bendravimas, nuoširdumas, pagarba moteriai, žavesys, išvaizda, ūgis.“

Paklausta apie tėvų reakciją į tokį pokštą, Dovilė šyptelėjo: „Jie nežino. Bijau mamos reakcijos, nors ji turėtų suprasti, kad tai buvo tik gražus žaidimas ir smagus pokštas.“

Viena diena – dvi sužadėtinės

Nemalonų pokštą, susijusį su vestuvėmis, Modestui buvo iškrėtęs gyvenimas. Linksmas ir ekscentriškas dizaineris 2005 metų spalio 21 dieną klube “Los Patrankos” viešai buvo susižadėjęs su to vakaro modeliu 23 metų Julija Ramoškaite.

Bet gegužės 13 dieną 13 valandą paskelbtos vestuvės Kauno rotušėje neįvyko. SMS žinutėmis ir skambučiais sveikinę M.Vasiliauską draugai ir pažįstami nežinojo, kad vestuvės ir balius restorane “Pompėja” buvo atšauktos mažiau nei prieš dvi savaites.

Tačiau tą dieną linksmai gyvenantis M.Vasiliauskas turėjo tuoktis jau ne su Julija, su kuria išsiskyrė, bet su vieno Kauno restorano padavėja Neringa V. Po Naujųjų metų taikiai išsiskyręs su J.Ramoškaite floristas per tą laiką susipažino su nauja drauge.

„Sutikau ją restorane. Liūdną, vos neverkiančią, - pažintį su Neringa prisiminė Modestas. – Po kelių mėnesių draugystės pasipiršau. Ji sutiko.“

Iš anksto M.Vasiliausko ir J. Ramoškaitės vestuvėms skirta gegužės 13-oji nebuvo atšaukta, todėl Modestas ir Neringa turėjo tuoktis tą dieną.

„Neringa pradėjo abejoti, kelis kartus apsilankė pas būrėją, kuri sakė, kad ji nebūsianti su manimi laiminga, - prisiminė liūdnai kuriozišką situaciją Modestas. - Likus dviem savaitėms iki vestuvių, Neringa pasakė: važiuoju su draugais į Ispaniją, ten apsispręsiu ir grįžusi tiksliai pasakysiu savo sprendimą.“

Neringa išvažiavo į Ispaniją, o Modestas atšaukė savo vestuves, ir dabar, priešingai nei su Julija, su Neringa nebendrauja.

Dovanojo žiedą su krištolu

Pasiuvęs rekordines sukneles iš rožių, lelijų, orchidėjų, centų, dolerių, prezervatyvų, džiovintos žuvies ir kitų grožybių bei keistenybių, nekart puošęs vestuves M.Vasiliauskas dar kartą nustebino savo “nuotaką”: iš 200 metrų ilgio tiulio per naktį jai pasiuvo suknelę iš kaspinų, kurią pagražino 40 kardelių žiedais.

„Nuostabi suknelė. Tokio siurprizo ir pokšto dar nepatyriau, - švytėjo D. Buivydaitė. – Suknelė vis dar namie, ją saugosiu. Jei prireiks, dar kartą užsivilksiu. Ta diena man labai patiko.“

Prie Rotušės vestuvine suknele pasipuošusios „jaunosios“ bei dviejų jos draugių laukė dar vienas siurprizas: kostiumuotas dizaineris jai įteikė žiedelį su Swarovskio krištolu.

„Mes imitavome vestuves, bet gyvename, džiaugiamės, juokaujame“, - po vakaronės restorane „Pompėja“, kur stalas buvo papuoštas žiedlapiais, kalbėjo Modestas.

Linksmybes restorane pakeitė eitynės Laisvės alėja, tostai ir fotografavimasis su bernvakario dalyviais ir apstulbusiais praeiviais: pasipuošusios vestuvine suknele 1 valandą nakties Laisvės alėjoje nuotakos nevaikšto.