Kaina, už kurią parduoti, oficialiai neskelbiama, tačiau, preliminariais duomenimis, šie reti akiniai buvo parduoti ne mažiau kaip už 1 milijoną svarų sterlingų (2 mln. JAV dolerių). Pasak internetinio tinklalapio vadybininko Johno Warnerio, kurio specializacija - relikvijų iš muzikos pasaulio pardavimas, jų kaina negali būti skelbiama "dėl konfidencialaus susitarimo su pirkėju". Unikalios relikvijos pardavimas "sukėlė neregėtą ažiotažą tarp visos planetos kolekcininkų", pridūrė J. Warneris.

1966 m. turo po Japoniją metu J. Lennonas susidraugavo su vertėju Junishi Yore. Po paskutinio turo koncerto Johnas ir Junishi pagal japonišką tradiciją apsikeitė dovanomis: vertėjas padovanojo dainininkui varinių puodelių rinkinį, o mainais gavo J. Lennono akinius.

Iš pradžių akinių rėmeliuose buvo juodi stiklai, tačiau pagal japonišką tradiciją po J. Lennono nužudymo Yunishi stiklus pirštais išstūmė iš rėmelių. Viena iš J. Lennono akinių porų saugoma "Beatles" istorijos muziejuje Liverpulyje. Jie apdrausti 1 mln. svarų sterlingų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją