Žinios, kad greitai į pasaulį ateis jųdviejų vaikas, nebeslepiantys R.Ščiogolevaitė ir D.Meškauskas kai kuriuose vakarėliuose užsimena, kad gimus kūdikiui galbūt reikėtų pasvarstyti apie naują būstą.

Šaltiniai teigia, kad per pirmą šokių „Eurovizijos“ laidą Deividas šalia sėdinčiam choreografui pasakojo, esą reikia pradėti galvoti apie gyvenamosios vietos keitimą. Jis kalbėjo, kad nors Rūtos namai Vilniaus rajone Bendorėliuose jaukūs ir patogūs, gimus vaikeliui reikėtų auklės, o į užmiestį jai būtų nepatogu važinėti.

Kad ir kaip gaila, su ramiu gyvenimu užmiestyje gali tekti atsisveikinti – nepatogus susisiekimas su miesto centru būtų pagrindinė kraustymosi priežastis.

Tiesa, tiek dainininkė, tiek jos išrinktasis, apie tai paklausti, kalbėti nenorėjo. D.Meškauskas tai pavadino nauju gandu.

Naujame bute – kambarys vaikams

Kol vienos žvaigždės atsargiai mąsto apie galimą naują butą, kitos tokius planus įgyvendina.

Dviejų sūnų – dešimtmečio Jono ir greit septintą gimtadienį švęsiančio Nojaus – tėvas aktorius Giedrius Arbačiauskas neseniai Naujamiestį iškeitė į kitą sostinės rajoną – Jeruzalę. „Persikrausčiau, nes reikia susikurti asmeninę jaukią erdvę, kurioje tilptų visas gyvenimas, vaikai“, – trumpai priežastis, dėl kurių keičiama gyvenamoji vieta, įvardijo menininkas.

Parodijų meistras, LNK humoro laidoje „Dviračio šou“ mėgdžiojantis prezidentą Valdą Adamkų, dienraščiui L.T. pasakojo, kad su žmona Agne butą rinkosi vadovaudamiesi trimis kriterijais. Naujasis butas turėjo būti ne aukštesniame nei 5 aukštų name. Be to, aktoriaus šeimai svarbu, kad šalia būsto nebūtų gatvės, o prieš langus nestovėtų kitas didelis namas.

„Išsirinkome kelerių metų senumo butą, kosmetiškai jį padailinome, išgriovėme kai kurias sienas, kad būtų smagiau gyventi. Berniukai dabar turi atskirą kambarį. Su Agne leidome patiems nuspręsti, kokia spalva jį dažyti. Sūnūs pasirinko geltoną“, – pasakojo Giedrius.

Dėl naujos gyvenamosios vietos vyriausias Arbačiauskų sūnus Jonas turėjo keisti mokyklą. Berniukas jau gana didelis, kad nuvažiuotų iki senosios, tačiau rudenį pirmoku tapsiančiam Nojui tai būtų per sunku. Todėl pasitarus nuspręsta, kad abu sūnūs lankys netoli naujųjų namų esančią mokyklą.

Donalda gyvenimo sąlygoms nereikli

Dėl vaikų gyvenamąją vietą keičia ir kitos Lietuvos įžymybės. Atlikėja Donalda Meiželytė pasakojo, kad iš vienos gatvės pusės į kitą Lazdynų mikrorajone persikraustyti ją privertė noras, kad dukra turėtų savo kampą.

„Jai dešimt metų, su draugėmis mėgsta pasėdėti. Žvelgiant į ateitį – vėliau ir vaikinai į svečius užeiti norės. O ir šiaip vaikui augti reikia gerų sąlygų, jam būtina turėti savo kambarį. Jeigu ne dukra, gyvenčiau ir gyvenčiau mažame vieno kambario butuke nutriušusiomis sienomis, – pasakojo D.Meiželytė.

Nesu reikli gyvenimo sąlygoms. Prisimenu vaikystę, kai kambariu su seserimis dalijausi. Augome trise, tad pakaitomis gyvenome: iš pradžių gyvenau su vyresniąja, vėliau ji išvažiavo studijuoti ir aš su jaunesniąja kambariu dalijausi. Tada aš išvažiavau studijuoti – jaunėlei vienai liko didelis kambarys. Atskiro kampo kaip ir neturėjau.“

Vaikai – pagrindinė priežastis

Populiarios BTV laidos „Šeštadienio rytas“ vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė neseniai su vyru Giedriumi Masalskiu ir dviem sūnumis persikėlė gyventi į prestižinį Vilniaus mikrorajoną Turniškes.

Pašnekovė antradienį L.T. pasakojo, kad sprendimą keltis į kitą būstą lėmė tai, jog jis toliau nuo centro, be to, atžalos daugiau laiko leis gryname ore. „Persikėlėme, nes naujasis būstas yra miške. Vaikai visą laiką kvėpuoja grynu oru. Anksčiau gyvenome senamiestyje ir dulkės buvo atsibodusios“, – sakė Asta.

Paklausta, kaip elgtųsi, jei gyventų be vaikų, „Šeštadienio ryto“ vedėja tikino, kad tokiu atveju greičiausiai liktų gyventi miesto šurmulyje. „Esu labiau miesto žmogus“, – šyptelėjo pašnekovė.