"Apstatymas liko nepakeistas, jis jį atpažintų. Aš vis dar laikau jo rūbus spintoje", sakė Y. Ono interviu populiariausiam britų bulvariniam laikraščiui "The Sun".

J. Lennoną prie namų 1980-ųjų gruodžio 8 dieną nušovė apsėstas gerbėjas Markas Chapmanas (Markas Čapmanas). "Kadangi jis čia gyveno ir čia tebėra jo daiktai, labai stipriai jaučiu jo dvasią", sakė Y. Ono. - "Čia liko visi prisiminimai apie Johną ir aš nenoriu palikti vietos, kurią mes sukūrėme ir daiktų, kuriuos jis lietė".

Y. Ono nuomone, J. Lennonas šyptelėtų sužinojęs, kad "The Beatles" ir po 20-ies metų tebėra populiariausia grupė pasaulyje. Praėjusį mėnesį išleista "bitlų" geriausių dainų rinktinė "1" 28 valstybėse tapo populiariausiu albumu.

"Jis sukūrė grupę, buvo jos lyderis ir šypsotųsi sužinojęs, kad 2000-aisiais buvo populiariausias Anglijoje. Jo sėkmė neįtikėtina", sakė Y. Ono.

Ji taip pat kalbėjo apie M. Chapmaną ir sakė, kad jo teisė prašyti lygtinio atleidimo nuo bausmės prieš terminą jai visada bus virš galvos kabanti grėsmė.

45 metų M. Chapmanas už J. Lennono nužudymą atlieka kalėjimo iki gyvos galvos bausmę. Spalio mėnesį jo prašymas lygtinai atleisti nuo bausmės buvo atmestas, o kitą tokį prašymą jis galės pateikti ne anksčiau kaip po dvejų metų.

Y. Ono nusiminė, kai M. Chapmanas buvo parodytas televizijos dokumentiniame filme. J. Lennono žudikas sakė tikįs, kad "eksbitlas" pritartų jo išlaisvinimui.

Tuo tarpu legendinio dainininko sūnus iš pirmosios santuokos Julianas Lennonas (Džulianas Lenonas), kuris po motinos Cynthios (Sintijos) ir Johno skyrybų tėvą matė vos kelis kartus, jo mirties metinių išvakarėse savo tinklalapyje aršiai kritikavo Y. Ono. Julianas kaltina ją sugriovus ir taip trapius jo ir tėvo santykius.

"Nors (J. Lennonas) akivaizdžiai baiminosi tėvystės, (tos baimės) derinys su Yoko Ono galutinai sužlugdė mūsų santykius", tinklalapyje rašo Julianas.

"Kartais galvoju, kaip viskas atrodytų, jei šiandien jis būtų gyvas. Tikriausiai viskas priklausytų nuo to, ar jis būtų Johnas Lennonas (Tėtis), ar Johnas Ono Lennonas (manipuliuojama prarasta siela)", rašoma tinklalapyje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją