Bijo užmiršti

Jau dvejus metus Tomo Petreikio šokių studijos duris varstantis LNK žinių Kriminalų rubrikos vedėjas J.Matonis neslepia, kad mokytis šokių jį įkalbėjo žmona Rūta. „Manau, taip nutinka 99 proc. porų“, – juokiasi žurnalistas.

Pasak jo, šioje šokių studijoje sezono metu – nuo rudens iki vasaros – jis su žmona šokti mokosi kartą per savaitę. Ant parketo tenka praleisti maždaug porą valandų. „O vieną dieną per savaitę vyksta šokių praktika vienos vidurinės mokyklos aktų salėje. Tiesiog įjungiama muzika ir visi šoka“, – pasakoja televizijos žvaigždė.

Kadangi pamokos vasarą nevyksta, o šokių subtilybių nesinori užmiršti, kartą per savaitę J.Matonis su žmona lankosi specialiuose šokių vakaruose, kurie trečiadieniais rengiami viename „Forum Palace“ restoranų. „Juokas juokais, bet jeigu bent porą savaičių nešoki, viskas užsimiršta. Čia tas pats kaip užsienio kalba“, – tikina vyras.

J.Matoniui patinka šokti ir klasikinius, ir Lotynų Amerikos šokius. „Kiekvienas šokis savotiškai žavus. Gal Lotynų Amerikos šokius lengviau šokti? Bet abejoju“, – susimąsto žurnalistas.

Televizijos žvaigždė per dvejus metus išmoko apie 10 populiariausių šokių žingsnelių. Laidų vedėjas sako, jog mielai dalyvautų „Lietuvos šokių dešimtuke“ ar kitame panašiame projekte, nes šokti jam labai patinka.

Įkalbėjo kolega

Buvusi žinių vedėja V.Čereškienė prisipažįsta, kad lankyti šokių pamokas ją įkalbėjo kolega J.Matonis. „Atnešė į darbą reklaminę skrajutę ir sako: „Einame.“ Tai ir nuėjome visi keturiese. Juk su kompanija smagiau“, – pasakoja moteris.

V.Čereškienė tikina, kad jai labiau patinka Lotynų Amerikos šokiai, nes jie temperamentingesni.

Labai pažengusi šokių srityje ji kol kas nesijaučia. „Ar jau visus žingsnelius išmokau? Juokaujate. Šokių programa sudaroma 21 metams. Galima sakyti, kad mes esame tik pradinukai. Gal tiek ilgai nešoksime, bet kol kas mesti šokių neketiname“, – dienraščiui L.T. teigia laidų vedėja.

Užkrėtė ir sūnų

„Lietuvos šokių dešimtuke“ ilgai žibėjusi nušalinto prezidento R.Pakso žmona Laima, pasibaigus projektui, šokių nemetė. Ne tik nemetė, bet ir vyrą Rolandą priviliojo į tą pačią T.Petreikio šokių studiją. Kadangi vasarą užsiėmimai nevyksta, Paksai šokti mokosi privačiai. Sezono metu Laima dar lankė vadinamųjų linijinių šokių pamokas neseniai duris atvėrusiuose „Kristinos šokių namuose“. Be to, Paksai ketina apsilankyti šokių vakaruose „Forum Palace“, kur su sutuoktiniais lankosi ir anksčiau minėtieji J.Matonis bei V.Čereškienė.

„Tokie vakarėliai – puiki proga parodyti „namų darbus“. Viena yra mokytis, o kita – rodyti savo sugebėjimus, juk jaudulys savo daro. Todėl tokie šokiai labai reikalingi“, – įsitikinusi L.Paksienė.

Ponia Laima šokių manija užkrėtė ir jauniausią atžalą – sūnų Mindaugą. „Jis taip pat lanko šokių pamokas, o rugpjūtį važiuos į specialią stovyklą, kur repetuoti teks net po 5 valandas per dieną“, – dienraščiui L.T. pasakojo politiko žmona.

Moteriai arčiau širdies Lotynų Amerikos šokiai, nors neslepia, kad šokti klasikinius šokius jai sekasi geriau, tai matė ir „Lietuvos šokių dešimtuko“ žiūrovai. „O Rolandui su manimi įdomu šokti visus šokius. Na, jis didelės iniciatyvos nerodo, bet sako, jeigu jau taip noriu, palaikys man kompaniją. Apskritai mums viskas gerai pavyksta“, – džiaugiasi L.Paksienė.