Šeima – daugiavaikė

Nedaug kas žino, kad seksualioji gražuolė, buvusi žurnalų „Playboy“ ir „Penthouse“ puslapių herojė, kilusi iš nedidelio Šiaurės Lietuvos miestelio. Dviejų aukštų merginos tėvų namas Sidabrave stovi beveik pačiame miestelio pakraštyje. Pastatas niekuo iš aplinkinių neišsiskiria. Prieš jį – tvarkingai prižiūrėtas gėlynėlis, kieme – šiek tiek tvarkytis ūkyje reikalingos technikos.

„Gal ir nebereikės po kokių metų, kai mažiau sveikatos turėsiu. Vaikai gal įsidarbins“, – kodėl neatsisako ūkininkavimo, porino gražuolės motina Birutė. 62 metų sulaukusios moters namuose dar gyvena du Jurgitos broliai. Kiti trys moters sūnūs ir dvi dukterys į gyvenimą kabinasi patys. Labiausiai moteris didžiuojasi Jurgita. 31 metų sulaukusi dukra televizijoje dirbo net Italijoje, o šiandien ji – populiaraus LNK projekto XXL vedėja. „Apsišeriu gyvulius anksčiau ir žiūriu tą laidą. Įdomu. Ir tie storuliai tokie įdomūs“, – šypsojosi moteris.

Sesuo – siuvėja

B.Tvarijonienė daugiau bendrauja su dukromis – 26-erių Vilma ir penkeriais metais už ją vyresne Jurgita. „Berniukai kaip berniukai. Sunkiau juos auginti, sunkiau išauklėti“, – pasakojo moteris. Tačiau miestelio seniūnijos darbuotojai užtikrino – nė vienas Tvarijonų vaikas kaime išdaigomis negarsėjo.

O štai jaunesnę Jurgitos seserį Vilmą miestelio vaikinai žvilgsniu palydėdavo ne mažiau nei tituluotą gražuolę. Mat ji kaip du vandens lašai panaši į XXL vedėją. Tačiau dėmesio ji netrokšta. Priešingai nei drąsiai fotografams pozuojantis modelis, mergina prieš juos staipytis nemėgsta, tvirtino dienraščio L.T. šaltiniai.

„Jos abidvi neblogai atrodo. Vilma irgi plona. Gal net plonesnė nei Jurgita. Bet jos netraukia tokia veikla išvis. Jurgutė vadino, kalbino. Galbūt ji net ir papuolusi kur būtų“, – apie jaunesnę dukrą pasakojo moteris. Mergina kurį laiką Šiauliuose dirbo siuvėja įmonėje „Zonada“. „Modelis nėra tik išorė, tai ir charakteris, gyvenimo būdas, iššūkiai. Sesuo – sėslesnė, ramesnė. Ji visai kitaip įsivaizduoja savo gyvenimą“, – apie jaunėlę, kurios sūnaus Beno krikštamote visai neseniai tapo, pasakojo Jurgita.

Žiaurūs eksperimentai

Nei Vilma, nei Jurgita antsvoriu nesiskundžia. XXL vedėja yra prisipažinusi, kad vis dėlto save dietomis yra kankinusi. Buvo dienų, kai suvalgydavo vos vieną bananą per parą. Tačiau pradėjus slinkti plaukams, atsiradus sveikatos sutrikimų J.Tvarijonaitė šių drastiškų priemonių atsisakė. 173 centimetrų ūgio ir 50 kilogramų svorio gražuolė dabar stengiasi formas išlaikyti tik reguliuodama, ką valgo, ir neužmiršdama pasportuoti. O štai jos mama Birutė dienraščiui L.T. šmaikštavo, kad jai – septynių vaikų mamai – būtų pats laikas dalyvauti dukros vedamame televizijos projekte.

„Ir aš jauna buvau tokia liekna. O tiek vaikų, žinokit, pagimdyti... Tai po kiekvieno vaiko žmogus eini storyn. Man dabar tokia mintis kilo eiti kiek palakstyti su tais storuliais, kad tik būtų sąlygos, nors ne. Jau tiek ir sveikatos nėra“, – svarstė B.Tvarijonienė.

Nerimas dėl tėvo

Pastaruoju metu gražuolė labiausiai išgyvena dėl gimdytojų sveikatos. Ypač dėl tėčio Jono. „Jeigu ne ji, jau būtų miręs. Vilnius pagelbėjo. Jurgutė pasirūpino, kad į sostinę būtų nuvežtas prižiūrėti“, – neslėpė ponia Birutė, tačiau per daug ir neatviravo. Jos dukra, beje, ir pati turi nemenką problemą.

„Pirmiausia ką padarysiu po XXL filmavimų, išsioperuosiu tonziles, nes angina sergu 300 dienų per metus“, – neslėpė bėdų dėl balso neišvengianti J.Tvarijonaitė. O balsas merginai reikalingas. „Lietuvoje sulaukiau dviejų rimtų darbo pasiūlymų. Negaliu daugiau apie tai pasakoti, tačiau jau vyksta derybos“, – sakė modelis, dažniau besifotografuojantis užsienio valstybėse, o laidos vedėjos darbo ragavęs Italijoje.

Jos karjeros posūkius nuolat stebinti mama neprieštarauja dukros pasirinkimui. „Sprendimus priimu pati, tačiau apie juos žino ir mama. Jai paminklą pastatyti reikėtų, nes visą gyvenimą paaukojo vaikams. Net vaikystėje, kai norėjau diktuoti madas, mama tenkindavo visus poreikius. Pirmajai komunijai net vestuvinę suknią pasiuvo. Dabar tai juokinga, tačiau tą begalinį gerumą jau vertini kitaip“, – sakė XXL vedėja.