Viešbučio kambarys nerezervuotas

Išgirdę L.T. klausimą, ar A.Sabonis jau poilsiavo Palangoje, „Pušų paunksmės“ darbuotojai atsakė klausimu: „O ar turėtų?“ Ir netrukus paaiškino – 220 centimetrų ūgio buvęs krepšininkas čia nesirodo jau antri metai.

Negana to, jeigu A.Sabonis sumanytų neperspėjęs užsukti į savo viešbutį, jam gali netgi neatsirasti laisvo kambario. Tušti apartamentai buvusio Kauno „Žalgirio“ ir NBA „Portland Trail Blazers” vidurio puolėjo specialiai nelaukia – juose gali apsigyventi, kas nori.

Kai atvykdavo, A.Sabonis apsistodavo ne 11 numerio, kaip ir jo marškinėliai, kambaryje, o pirmojo numerio apartamentuose. Čia tilpdavo gausi Sabonių šeima – krepšininkas, žmona Ingrida Mikelionytė-Sabonienė, sūnūs Domantas, Tautvydas, Žygimantas, dukra Aušrinė.

Sabonį atsimena rusai

Dažniau nei Arvydas šiame viešbutyje apsilanko jo brolis Andrius Sabonis. Jis perėmęs viešbučio verslą iš daug laiko Ispanijoje gyvenančio brolio. A.Sabonis Palangoje dažniausiai pasirodo bent kartą per savaitę.

Beje, viešbutis itin nereklamuoja, kad jo savininkas – olimpinis ir pasaulio čempionas. Daugelis čia atvykstančių svečių ir patys tai žino. Ypač – buvusios Sovietų Sąjungos turistai.

Paskambinę į viešbutį jie būtinai pasitikslina, ar „Eta gostinica tavo Sabonisa?“ (liet. „Šis viešbutis to Sabonio?“) Jų negąsdina viešbučio kainos. Iki šio savaitgalio dvivietis kambarys kainuoja 400 litų, keturvietis šimtu brangiau. Nuo birželio 16 d. kainos dar kils, vėliau jos ūgtelės ir nuo liepos 16 dienos didžiausia kaina sieks 700–800 litų už kambarį per parą.

Aikštė be krepšių

Vakar priešpiet L.T. apsilankius „Pušų paunksmėje“ buvo ramu. Kambarinės tvarkėsi, baseine plaukiojo jauna mergina, restorane pusryčiavo keli poilsiautojai, viena užsieniečių pora.

Ramybe dvelkė ir vidinio kiemo aikštė virš požeminio garažo. Nors ant betono nubraižytos krepšinio aikštės linijos, krepšinio stovų nėra. Bet aikštėje galima žaisti tenisą.

Beje, vietos gyventojai L.T. sakė, kad keturių žvaigždučių viešbutis „Pušų paunksmė“ pastatytas krepšinio aikštelės, kurioje žaisdavo kvartalo vaikai, vietoje.

Nors pats buvęs „Žalgirio“ lyderis šiemet Palangoje ir neapsilankė, žalgiriečiai metų pradžioje visą savaitę gyveno „Pušų paunksmėje“. Sportininkai penkias dienas mankštinosi ir bėgiojo pajūrio pušynuose bei plušėjo sporto salėje.