Garbią aštuoniasdešimties metų sukaktį švenčianti aktorė Regina Varnaitė prisipažįsta, jog legendinėje “Velnio nuotakoje” jos meilė priklausė Pinčiukui, o ne Baltaragiui, kaip buvo numatyta scenarijuje. Aktorė, sukūrusi dešimtis vaidmenų kine, teatre ir televizijoje šiandien kaip niekad gyvybinga, linksma ir su malonumu prisimena įvairiausius spalvingo kūrybinio gyvenimo epizodus.



Grupė “Vairas” – viena ilgiausiai gyvuojančių grupių šiandieninėje Lietuvoje. Nors kolektyvas skaičiuoja savo gyvavimo ketvirtąją dešimtį, scenos palikti neketina. Mat didžioji “gulbės giesmė” dar nesugiedota. Visko - ir šilto, ir šalto matę muzikantai net šiandien nuo scenos nenulipa nesudainavę savo garsiojo šlagerio: “Gimiau nei per anksti, nei per vėlai – gimiau pačiu laiku!”.



Dainininkas Stasys Povilaitis nė kiek nesutrinka pavadintas lietuviškosios estrados legenda. Priešingai – jam toks apibūdinimas glosto širdį. Ir kaip kitaip, kai scenoje praleista daugiau nei trisdešimt septyneri metai. Dabar „pagauti“ ir pakalbinti maestro ne taip paprasta – bet kam Stasys interviu nedalina ir filmuotis sutinka ne bet kur. O dar jeigu reikia kalbėti apie asmeninį gyvenimą...Pokalbis prie puodelio kavos įvyko Palangoje, kur beveik 7 mėnesius per metus Stasys gyvena ir dirba. Tačiau darbas Palangoje – ne dainavimas scenoje, o šeimos verslas, į kurį Povilaitis kasmet pasineria vis labiau ir labiau.



Kai prieš dvidešimt dvejus metus keturi broliai iš Šilutės atvykę į Šiaulius nusprendė įkurti grupę “Jonis”, Lietuvoje apie muzikinį stilių country nežinojo beveik niekas. Tačiau tai netrukdė tautiečiams pamėgti linksmas daineles traukiančius vyrukus. Dabar grupėje “Jonis” beliko tik du broliai – Pranciškus ir Romualdas. Prie jų prisijungė keturi muzikantai. Vyrai juokauja, kad per ilgus nesibaigiančių gastrolių metus „nuvažinėjo“ net penkis autobusiukus, pakeitė ne vieną instrumentą, tačiau vienas dalykas nepasikeitė.... Visų žmonos liko tos pačios. Nors ir būta įvairiausių pagundų ...



Jūratę ir Česlovą Norvaišas drąsiai galima vadinti Lietuvos sportinių šokių legendomis. Ant parketo pradėję suktis jau tada, kai buvo baigti mokslai Kauno medicinos universitete ir sukurta šeima, pora pasiekė itin gerų rezultatų – Jūratė ir Česlovas Norvaišos tapo daugkartiniais Lietuvos ir sovietų sąjungos čempionais. Šiuo metu sportinių šokių klubui „Sūkurys“ vadovaujanti pora savo sėkmės paslaptimis dalinasi su geriausiais šokėjais. Jų auklėtiniai Edita Daniūtė ir Arūnas Bižokas tapo pasaulio sportinių šokių čempionais.



Regimantas Adomaitis – vienas iš kultinių Lietuvos ir kino bei teatro aktorių, gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kiek skirtingų vaidmenų jam teko suvaidinti per visą karjeros laikotarpį - pačiam suskaičiuoti sunku. Sovietų sąjungos laikais Adomaitis buvo pirmo ryškumo kino žvaigždė, garbinama milijonų žiūrovų. Dažniausiai Regimantas dar tituluojamas kaip pats tų laikų geidžiamiausias ir labiausiai moterų numylėtas artistas. Ir nors ne viena pasaulinio garso aktorė buvo pametusi dėl jo galvą, Regimantas savo galvos nepametė.



Gražiną Bigelytę, legendinę diktorę, kurios balso tembrą dar ir šiandien atsimena daugelis televizijos žiūrovų, drąsiai galima vadinti populiariausia per visus LTV dešimtmečius. Jos išvaizda, savitas charakteris, traukė visų, o ypatingai vyrų dėmesį. Apie audringus jaunystės laikus, ir tuometinės televizijos užkulisius žiūrėkite pirmadienį, laidoje TOP 10.



Stasys Liupkevičius. Vieno garsiausio visų laikų Lietuvos ansamblio “Armonika” vadovas šiandien vis dar groja ... armonika! Ponas Stasys su kolektyvu ne tik aktyviai gastroliuoja po Lietuvą bet ir kovoja ... už vyrų teises. Beveik rimtai, beveik juokais Liupkevičius sako, jog vyrų būna ne ką mažiau nei paliktų moterų ir ragina atkreipti dėmesį į didvyriškus tėvystės atvejus bei artėjančią tėvų dieną.



Raimundas Banionis. Vienas garsiausių Lietuvos kino režisierių. Vargu, ar atsiras bent vienas tautietis nematęs ar negirdėjęs apie maestro kino juostas “Mano mažytė žmona” arba “Vaikai iš Amerikos viešbučio”. Kino kalba pasakodamas apie meilę ir jaunų žmonių laisve degančias širdis, režisierius abejingų nepaliko. Kaip šiandien gyvena režisierius ir jo legendinių filmų herojai?



Steponas Januška, grupės “Studija” lyderis jau beveik trisdešimt metų sėkmingai skina muzikinio pripažinimo laurus. Anais laikais Steponas nemanė, kad talkos kolūkyje metu susibūrusi jaunų studenčiokų grupė taps tokia populiari. Viena iš tokios sėkmės priežasčių galėtų būti ne tik dainininko darbštumas, bet ir “kova” su alkoholiu. Mat kai po koncertų draugai su taurele siautėdavo, Steponas juos bardavo ir liepdavo leisti jam ramiai miegoti ...



$qid=78;require_once("$admin_dir/local/projects/top/index.inc");?>



Praėjusią savaitę už mylimiausius personažus balsavo 22 974 DELFI skaitytojai. Daugiausia Jūsų balsų sulaukė A.Ramanauskas ir R.Šapauskas - Česlovas ir Bronislovas (6294), antroje vietoje liko Vytauto Šapranausko personažai (5954), trečioje - Astos Baukutės vaidinama Felicija (2544).

„TOP 10“ – tai seksualiausios šalies damos ir geidžiamiausi jaunikiai, turtingiausi vyrai ir skandalingiausi politikai, įspūdingiausios vestuvės ir netikėčiausi akibrokštai.

Kiekvieną pirmadienį TV3 žiūrovai matys pačius įspūdingiausias žinomiausių Lietuvos žmonių vestuves, jų aplinką, intymiausius ir pikantiškiausius gyvenimo momentus.

TV3 žiūrovai ir DELFI skaitytojai galėjo balsuoti už jiems labiausiai patinkantį „TOP 10“ top‘ą. Laidos transliacijos metu bus iškilmingai paskelbiama, kurią gražuolę, kokį turtuolį ar prezidentą žiūrovai išrinko į „TOP 10“ viršūnę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją