Gimimo data ir vieta: 1947 m. sausio 8 d., Londonas, Anglija.

Tikrasis vardas: David Robert Hayward-Jones.

Pravardės: Thin White Duke, Ziggy Stardust.

Įdomūs faktai:

1997 m. vasario 12 d. Holivudo Šlovės alėjoje atidengta jo žvaigždė.

Abi jo akys yra mėlynos, tačiau dėl muštynių vienas akies vyzdis padidėjo, todėl viena akis atrodo tamsesnė už kitą.

Duodamas interviu žurnalui teigė, kad pirmąją savo žmoną susitiko tada, kai abu susitikinėjo su tuo pačiu vyru.

Jis nuolatos yra pačių turtingiausių pasaulyje Didžiojoje Britanijoje gimusių muzikantų sąraše. Žurnalas „Heat“ jo pajamas už 2001 m. įvertino daugiau nei 30 mln. dolerių.

1997 m. lapkritį „Business Age“ žurnalas pranešė, kad jo turtas vertas daugiau nei 900 mln. dolerių. Jis net aplenkė Paulą McCartney ir tapo pačiu turtingiausiu Britanijos roko atstovu.

1999 m. „Reuters“ jo turtą įvertino 917 mln. dolerių, 2003 m. „Sunday Express“ tvirtino, kad jo turtas vis dar yra ties 900 mln. dolerių riba, bet jį jau aplenkė P. McCartney. Tačiau 2005 m. „Sunday Times“ turtingiausiųjų sąraše jo turtas buvo įvertintas maždaug 185 mln. dolerių.

1985 m. atsisakė Maxo Zorino vaidmens Džeimso Bondo serijoje „Žvilgsnis į žmogžudystę „ („A View To Kill“). Atsisakymo priežastis – sumažėjęs susidomėjimas Bondo priešininkais.

Iš esmės jis gali groti bet kokiu instrumentu – dainos „Heroes“ pabaigoje atlieka solo partiją saksofonu. Nors jis pasižymi kaip geras ritmo gitaristas, tačiau pats mano, kad negali groti solo partijų.

Tą pačią dieną, kaip ir D.Bowie yra gimę ir Elvis Presley, „The Doors“ gitaristas Robby Kriegeris ir legendinis koncertų prodiuseris Billas Grahamas.

1991 m. atsisakė vaidinti Kapitoną Kablį juostoje „Kablys“ (Hook“).

2004 m. po širdies smūgio atliktos trys širdies šuntavimo operacijos.

Tais pačiais metais atsisakė surūkomų 50 cigarečių per dieną.

Pirmasis garsus muzikantas, kuris išleido tiktai internetui skirtą dainą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją