Neseniai L.Kazlauskienė įsigijo penkis dalykinius kostiumėlius. “Jie dabar mano patys mėgstamiausi drabužiai”, - aiškina dainininkė, tapusi Kauno rajono tarybos nare ir įstojusi į Tėvynės sąjungos partiją.

Taryboje - jokio flirto

Pirmoji žinia, kurią praneša į politinių mūšių lauką įsiveržusi L.Kazlauskienė: Kauno rajono taryboje šią kadenciją dirbsiantys vyrai nenusiteikę flirtuoti.

“Jie tokie kultūringi, - šypsosi Liveta. - Labai džiaugiuosi, kad vyksta tik korektiškas kolegų bendravimas, ir jokių ten bandymų... Na, kažką užmegzti.”

“Jie man viską taip maloniai paaiškina! - džiūgauja politikos naujokė. - Aš daug ko nežinau, juk esu kaip mokinė, vos pradėjusi lankyti mokyklą. Man reikia, kad senbuviai, turintys didesnę patirtį, patartų, pamokytų.”

L.Kazlauskienė teigia, kad ji nori viską kuo greičiau perprasti, įsigilinti į rajoninės politikos specifiką ir dalyvauti priimant sprendimus, naudingus visam Kauno rajonui ir, be abejo, jos miesteliui - Karmėlavai.

Ji kalba, kad po 16 metų, kuriuos drauge su vyru Petru dainuodami praleido scenoje, politika jai visiškai nauja, bet labai įdomi sritis.

“Aš jaučiuosi tam jau subrendusi. Mano gyvenime prasidėjo naujas etapas”, - pareiškia Liveta.

Išskirti Siamo dvyniai

Naujasis L.Kazlauskienės gyvenimo etapas išskirtinis visų pirma tuo, kad ji ir jos vyras Petras jau nebevaikšto visur kartu kaip Siamo dvyniai.

“Anksčiau būdavo - be Petro negaliu žengti nė žingsnio, - pasakoja Liveta. - Mus matydavo tik kartu. Drauge leisdavome laiką namuose, koncertuose, svečiuose, parduotuvėje. Aš juokaudavau, kad Petras be manęs net pas panas nevaikšto.”

“Jokio daikto be Petro negalėdavau nusipirkti. Tik pasitarusi, tik sulaukusi jo pritarimo”, - prisimena ji nesenus laikus.

“Buvau moteris, klausanti vyro komandų ir vykdanti jo valią”, - atsidūsta L.Kazlauskienė.

“Bet atėjo metas pokyčiams, - praneša ji. - Dabar sakau: manyčiau, Petreli, mums reikėtų pasielgti taip, kaip siūlau aš.”

Vienas kitą mažiau kontroliuoja

L.Kazlauskienė neslepia, kad žinia, jog ji pakėlė sparnus į politiką, P.Kazlauskui netapo smagiausia gyvenimo akimirka.

“Petras nebuvo itin patenkintas, - pasakoja Liveta. - Bet kategoriškai neprieštaravo. Netgi pažadėjo, jei kas, mane ginti ir palaikyti. Mano vyras tiki manimi.”

“Manau, kad gyventi paliekant daugiau erdvės vienas kitam yra geriau nei visą laiką būti susirišus bambagysle”, - kalba L.Kazlauskienė.

“Anksčiau mes vienas kitą nuolat kontroliuodavome, - prisimena ji. - Visą laiką reikėdavo ataskaitų - kur esi, ką veiki, kada grįši. Dabar sugrįžtu sau ramiai namo po rajono tarybos ar Kaimo plėtros komiteto, kuriam priklausau, posėdžio, viską Petreliui papasakoju, aptariu su juo, kartu pavartome dokumentus.”

“Man atrodo, viskas tik į gera”, - kalba L.Kazlauskienė apie pakitusį savo šeimos gyvenimą.

Vyrui - viešieji darbai

L.Kazlauskienė namuose visada grodavo pirmuoju smuiku. Bet anksčiau - tik šalia vyro. Dabar tarp Kazlauskų atsirado pagarbi distancija.

Tačiau tai Livetai netrukdo skirti Petrui, anot jos, viešųjų darbų. Neseniai vyras kaip tik ir sulaukė tokios žmonos nuobaudos.

“Filmavomės televizijos laidoje, - pasakoja L.Kazlauskienė. - Jau reikia išeiti į sceną, aš apsidairau, kur tas mano Petrelis, o jo - nė kvapo. Dingęs!”

Vėliau paaiškėjo, kad P.Kazlauskas, susiradęs ramų kampelį, derino savo gitarą. L.Kazlauskienė, puolusi jo ieškoti, kažkur užkliuvo ir nikstelėjo koją. Dviem paroms jai buvo uždėtas gipsas.

Liveta supyko taip, kad nusprendė: šis incidentas neapsieis be bausmės. P.Kazlauskui teko išlyginti didžiulę krūvą skalbinių.

Už bausmę skirtą antrąjį darbą - nupjauti kieme žolę - jis turės atlikti iki giminaičio iš JAV viešnagės.

Instrumento draugas

“Petro galva pilna muzikos, - kalba Liveta apie vyrą. - Kartais jam sakau: jei priglausčiau ausį, turbūt išgirsčiau skambant melodijas.”

L.Kazlauskienė juokiasi, kad geriausias P.Kazlausko draugas yra neseniai įsigytas klavišinis instrumentas “Yamaha”.

“Jis gali užsidaryti su ta “Yamaha” valandų valandom, - pasakoja Liveta. - Petras jau turi tiek naujų dainų, kad galima būtų išleisti dešimt albumų.”

Vis dėlto P.Kazlauskas būna priverstas su instrumentu išsiskirti. “Jis turi ne tik pomėgių, bet ir pareigų namuose”, - pabrėžia muzikanto žmona politikė, dabar nuosavo namo Karmėlavoje priežiūrai galinti skirti mažiau laiko.

Žmonos nuosprendis - neskundžiamas

Anksčiau P.Kazlauskas namuose nesiurbdavo kilimų ir nepjaudavo žolės. “Po to, kai sutriko vienos Petro ausies funkcija, jis vis sakydavo, kad žoliapjovės ir dulkių siurblio ūžimas jam nepakenčiamas”, - pasakoja L.Kazlauskienė.

“Bet kartą mes nuvažiavome į vieną pobūvį, ir ką jūs manote - mano Petrelis, įsitaisęs tiesiai po galinga garso kolonėle, ėmė asistuoti vienai damai, linksmai sau ją šokdinti, - prisimena Liveta. - Paaiškėjo, kad didelis garsas tam visai netrukdo.”

“Važiuojant namo, aš Petrui iškart pranešiau, kad jei jau garsas pažeistai ausiai ne taip labai ir kenkia, tai teks imtis ir dulkių siurblio, ir žoliapjovės, ir kitų garsiai veikiančių buitinių prietaisų. Jis neprieštaravo.”

P.Kazlausko pareiga tapo išsiurbti aštuonis kilimus pirmajame namo aukšte ir kiliminę dangą antrajame.

Karmėlavos patriotė

“Iš Karmėlavos išsikelti mes nesirengiame”, - pareiškia Liveta, paneigdama gandą, kad L. ir P.Kazlauskai jau dairosi naujo būsto, o dviejų aukštų namas Karmėlavoje atiteks 23 metų studentei dukrai Ingridai.

“Pasklidus tokioms kalboms, jau ir pirkėjų sulaukėme”, - kalba L.Kazlauskienė. Vieni potencialūs pirkėjai Kazlauskams pasiūlė 800 tūkstančių litų net nepasižvalgę po namo vidų.

“Kvietėme juos užeiti, bet jie sakė, kad tai nebūtina. Tie žmonės norėjo konkrečiai mūsų namo”, - pasakoja Liveta.

Sandoris neįvyko, L. ir P.Kazlauskai tebegyvena savo name su dukra Ingrida ir pudelių veislės šunimi Sara.

“Man patinka Karmėlava, - kalba L.Kazlauskienė. - Tai žalias ir jaukus miestukas šalia Kauno, strategiškai labai patrauklioje vietoje. Žinoma, būtų gerai, kad žmonės nepiltų šiukšlių už savo tvoros ir Karmėlava taptų tvarkingesnė. Nemažai važinėjau po pasaulį ir žinau, kokie dailūs gali būti maži miesteliai.”

Dainuodavo ir oponentams

“Širdyje aš esu tokia didelė konservatorė!..” - prisipažįsta L.Kazlauskienė. Neseniai konservatore ji tapo ne tik širdyje, bet ir oficialiai įstojusi į šią dešiniąją partiją.

Liveta sako, kad jai patiko Kauno rajono konservatorių komanda, daug padėjusi, kai ji buvo Karmėlavos seniūnijos tarybos pirmininke.

Šios visuomeninės pareigos pripildė dainininkės gyvenimą ir veiksmo, ir skandalų. “Mane puolė buvusio seniūno šalininkai”, - prisimena Liveta.

Tuomet ją užsistojo rajono konservatoriai, kurių partijos gretas ji neseniai papildė visiškai nesikrimsdama, kad koncertuodama su vyru padėjo ateiti į didžiąją politiką ne vienam aršiam konservatorių oponentui.

“Tai visai kas kita, - sako L.Kazlauskienė. - Dainininkai - ne politikai. Juos samdo, ir jie dainuoja. Kaip kitaip pragyventų?”

“Dviračio šou” neprajuokina

“Esu žmogus, kuris visuomet atvirai reiškia savo jausmus, - kalba L.Kazlauskienė apie save. - Aš impulsyvi. Užplūs pavasarinė nuotaika, apsikabinsiu vidury parduotuvės savo vyrą ir pabučiuosiu.”

O kaip ji elgiasi pamačiusi, kaip L. ir P.Kazlauskus parodijuoja LNK “Dviračio šou”?

“Nežiūriu. Perjungiu kanalą”, - atšauna Liveta.

“Tos laidos rengėjai apdovanoti labai prastu humoro jausmu, - sako ji. - Tai, ką jie rodo, nejuokinga... Sukūrė mūsų su Petru personažus, šaiposi iš jų, o vaidina visiškai nevykusiai. Mane parodijuojanti aktorė kažkodėl kalba suvalkietišku akcentu, nors aš esu tikra žemaitė!”