Penktadienio vakarą surengtoje puotoje dalyvavo politikos, televizijos ir pramogų pasaulio elitas: operos solistai Eduardas Kaniava ir Vladimiras Prudnikovas, buvę krepšininkai Rolandas Skaisgirys ir Šarūnas Marčiulionis, sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, televizijos žurnalistės Edita Mildažytė, Laima Janušonytė, Lolita Sutkaitienė ir Aistė Stonytė, istorikas Alfredas Bumblauskas, mikrochirurgas Kęstutis Vitkus, dainininkai Stasys Povilaitis, Janina Miščiukaitė, Donalda Meiželytė, šoumenas Vytautas Kernagis, politikai Justas Paleckis, Alvydas Sadeckas, Vytautas Bogušis, saugumiečių vadovas Arvydas Pocius, buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, premjeras Gediminas Kirkilas ir net du prezidentai – Algirdas Brazauskas bei dabartinis šalies vadovas Valdas Adamkus.

Ir tai – tik pradžia. Draugo bei kolegos pasveikinti atėjo apie du šimtai svečių.

Iš gausybės svečių gimtuvininkas gavo daugybę dovanų, tarp kurių buvo dailininko Aleksandro Vozbino sukurtas jo portretas, dviratis, buteliai brangių gėrimų ir daugybė knygų.

Vilniaus Žvėryno mikrorajone esančių Vyriausybės svečių namų, kuriuose ir vyko puota, prieigas dar gerokai prieš renkantis svečiams ėmė saugoti viešosios policijos rinktinės „Vytis“ pareigūnai.

Apie 19 val. prie pastato ėmė plaukti prabangūs automobiliai ir taksi, kuriais atvyko kviesti svečiai. Kuklesni mašinas paliko už vartų ir pėstute kulniavo iki svečių namų, drąsesni vairavo prie pat įėjimo. Praėjus vos penkiolikai minučių po oficialios vakarėlio pradžios pasveikinti jubiliato atvyko ir prezidentas V.Adamkus su žmona Alma.

Po sveikinimo kalbų A.Siaurusevičius padėkojo susirinkusiesiems ir pakvietė pasivaišinti prie stalų, nukrautų užkandžiais bei gėrimais – brendžiu, degtine, šampanu ir vynu. Vėliau patiekti karštieji patiekalai – svečiai galėjo rinktis jautieną, vištieną arba lašišą. Norintys galėjo ragauti saldumynų bei vaisių.

Jubiliatui dainas skyrė V.Prudnikovas, D.Meiželytė, S.Povilaitis, Asta Pilypaitė, J.Miščiukaitė ir kitos scenos žvaigždės. Solo būgnais grojo ir A.Valionis, tuo pralinksmindamas visus susirinkusius.

Pirmieji svečiai pradėjo skirstytis maždaug po pusantros valandos. Tarp jų, visų nuostabai, buvo ir vakarėlių liūtu tituluojamas R.Vyšniauskas. Ne mažiau nustebino prezidentas – V.Adamkus su ponia Alma linksminosi beveik iki vidurnakčio: iš puotos pirmoji šalies pora išvyko 23 val. 25 minutės. Netrukus po jų išvažiavo ir premjeras G.Kirkilas.

Po vidurnakčio išsiskirstė ir kiti svečiai. Kai kurie iš jų šventę pratęsė Vilniaus baruose, o A.Siaurusevičius grįžo namo.

Pinigų dar nemokėjo

„Rengiau tokią puotą, kad sustiprinčiau pasitikėjimą tarp man artimų žmonių. Susirinko patys artimiausi ir brangiausi žmonės“, – dienraščiui L.T. sakė A.Siaurusevičius.

"Tarp jų ir prezidentai? „Aš nekaltas, kad jie prezidentai“, – šmaikštavo praėjusį trečiadienį tyliai tikrąją gimimo dieną atšventęs žurnalistas. Iki šiol kukliai ne tik gimtadienius, bet ir vestuves šventęs A.Siaurusevičius porino, kad ir šis jubiliejus nebuvo labai ištaigingas, tačiau, kiek paklojo už salės nuomą, valgius bei gėrimus, atskleisti nepanoro.

„Aš sumų dar nežinau. Tai renginių organizavimo firmos „Pirmoji kava“, kuriai vadovauja Jogaila Morkūnas, reikalas. Paskui mes su juo šiuos klausimus išspręsime“, – tikino žurnalistas. Anot jo, net žmona Ingrida nesikišo į šventės organizavimą ir nežino, kiek kainavo puota.