Paaiškėjo, jog dėl vaidmens šiame spektaklyje K. Smoriginas nusikirpo ilgai augintus plaukus, o rimtų režisierių brandinta aktorė Viktorija Kuodytė scenoje vilkės…vien apatinius.

Teatro ir didžiojo ekrano aktoriaus ir režisieriaus K. Smorigino gatvėje net neatpažintum. Daugiau kaip penkerius metus jis nešiojo ilgus, pečius siekiančius plaukus, dabar – nusikirpo visiškai trumpai.

Šiomis dienomis menininkas vis dažniau sutinkamas prie “Coca-Cola Plaza“ kino teatro Vilniuje. Čia prieš mėnesį duris atvėrė “Domino” teatras, kuriame K. Smoriginas stato naują spektaklį – komediją “Melo detektorius”.

Būtent dėl “Melo detektoriaus” K. Smoriginas buvo priverstas nusikirpti ilgus, gerokai pečius dengiančius plaukus. Mat jis ne tik šio spektaklio režisierius, bet ir vienas iš trijų aktorių.

“Taip jau sutapo, kad scenoje du aktoriai vyrai ir abu jie buvo ilgaplaukiai. Aš ir Algirdas Latėnas (Valstybinio Jaunimo teatro aktorius ir vadovas,- autor. past.) dėl savo šukuosenos galėjoje pasirodyti žiūrovui gana panašūs. Kadangi naudojame tik lengvą grimą, tai vizualiai negalime pasidaryti labai skirtingi – prisidėti ilgesnę nosį ar kitaip eksperimentuoti”,- plaukų trumpinimo priežastis vardino K. Smoriginas.

Pasak jo, geras aktorius dėl vaidmens turi nebijoti iššūkių. “Kai dar buvau tik pradedantis aktorius, dariau net kaskadinius triukus. Pavyzdžiui, sykį teko vairuoti mašiną, nors pirmąkart sėdėjau prie vairo. Tačiau labai norėjau gauti tą vaidmenį, todėl negalėjau pasakyti tiesos”,- pasakoja daugiau kaip trisdešimt metų teatro scenoje dirbantis menininkas.

Šiame spektaklyje gana netikėtame amplua išvysime ir aktorę Viktoriją Kuodytę. Tai režisierių Jono Vaitkaus, Eimunto Nekrošiaus spektaklių ir pačių geriausių vaidmenų brandinta profesionalė. Todėl gana netikėta tai, jog šiame spektaklyje ji pasirodys beveik nuoga, vilkinti tik apatinius.

“Iš tiesų tokia mano minimalistinė apranga nebuvo iš anksto suplanuota. Repetuojant sugalvojome, kad tai labai tiktų mano personažui, o be to, tai absurdo komedija. Manęs tai neglumino, - toks aktoriaus darbas. Kartais ir apatinio trikotažo parduotuvėse ieškau sau sceninės aprangos“,- juokiasi V. Kuodytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją