Į kasmetinę "Elvis savaitę" taip pat atvyko gerbėjai iš visų Jungtinių Valstijų ir pasaulio, pradedant Japonija ir baigiant Didžiąja Britanija bei Švedija.

Ironiška, bet Elvis legenda nustelbė net jį patį. Savaitės renginių kulminacija bus ketvirtadienį vakare įvyksianti vigilija prie dainininko namo, į kurią, organizatorių apskaičiavimu, turėtų susirinkti iki 100 tūkst. žmonių.

Tai tikrai nemaža minia, susirenkanti dėl žmogaus, kuris mirė tokia negarbinga mirtimi - dainininkas buvo rastas vonioje, veidu į savo paties vėmalus, nusmauktomis kelnėmis. Jo organizmas buvo prikimštas įvairiausių narkotinių medžiagų.

Tačiau tiems gerbėjams, kurie kambarius Memfio viešbučiuose užsisakė daugiau nei prieš metus, sustorėjęs, susenęs ir jokio tikslo nebeturintis E. Presley - toks, koks, jis buvo paskutiniais savo gyvenimo metais - tėra nereikšmingas nesusipratimas.

"Jis tebėra karalius, - sakė iš Mančesterio Anglijoje atvykusi Pauline Farrell (Polin Farel). - Yra taip, kaip sakė Johnas Lennonas (Džonas Lenonas): Iki Elvis nebuvo nieko".

Šiam teiginiui nepritariantys žmonės savo nuomonę galės pareikšti per specialų seminarą "Ar Elvis yra istorija? 2002-ieji ir ateitis", kurį Memfio universitete organizuoja profesorius Johnas Bakke'as (Džonas Bakas).

Tarp kitų renginių bus E.Presley antrininkų konkurso finalas ir penktadienį įvyksiantis ypatingas koncertas, kurio metu didžiuliame ekrane bus rodomas dainuojantis "Karalius".

Elvis legenda prasidėjo 1953-iaisiais, kai neturtingas, drovus ir kompleksuotas 18-metis atėjo į Samo Phillipso (Semo Filipso) studiją Memfyje ir sumokėjo 4 dolerius, kad savo motinai jos gimtadienio proga įrašytų dvi dainas.

Dar metus E.Presley trynėsi po studiją, kol S.Phillipsas galiausiai suteikė jam progą pamuzikuoti su gitaristu Scotty Moore'u (Skočiu Muru) ir bosistu Billu Blacku (Bilu Bleku), tačiau šis bandymas nebuvo sėkmingas.

Tada Elvis pradėjo dainuoti seną bliuzo dainą "That's All Right Mama". S.Phillipsas įrašė ją į magnetofono juostą, įtikino vietos radijo stotį, kad ji verta trupučio eterio laiko ir netrukus suprato, kad per vieną dieną sukėlė tikrą sensaciją.

Ir prieš E.Presley buvo baltųjų dainininkų, kurie atlikdavo vadinamąją juodųjų muziką, bet niekas neturėjo tokio savitumo ir tokios aistros, kaip Elvis, kuris suliejo gospelo, kantri muzikos ir bliuzo tradicijas. Jo akiplėšiška ir nežabota energija buvo visiškai naujas dalykas muzikos pasaulyje.

Kad "Karaliaus" populiarumas neblėsta ir dabar, įrodo parduodamų jo įrašų skaičius - kasmet gerbėjai nuperka daugiau kaip 5 mln. E.Presley albumų kopijų.

Anksčiau šiais metais olandų didžėjus JXL išleido E.Presley 1968-ųjų dainos "A Little Less Conversation" perdirbinį, kuris Didžiojoje Britanijoje, Japonijoje, Australijoje, Honkonge ir Norvegijoje užėmė pirmąsias populiariausių hitų sąrašų vietas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją