Kaip antradienį paskelbė Švedijos spauda, 25 metų Victoria Orebro universitete vykusioje konferencijoje mokinių tarpusavio santykių klausimais pareiškė, kad dėl disleksijos jai tekdavo kęsti bendramokslių pašaipas ir patyčias. "Visi juokdavosi, kai aš supainiodavau raides. Tada jausdavausi labai kvailai", - 300 žiūrovų prisipažino princesė.

Švedijoje jau daug dešimtmečių žinoma, kad Victorios tėvas, 56 metų karalius, turėjo daug problemų su skaitymu ir rašymu. Laikraštis "Aftonbladet" antradienį pranešė, kad su panašiais sunkumais susiduria princesės 23 metų brolis princas Carlas Philipas ir 20 metų sesuo princesė Madeleine.

Anot dienraščio "Expressen", pastebėjus Victorios sunkumus, jos motina karalienė Silvia pasamdė specialų mokytoją. Teigiama, kad kartu su princese repetitoriaus paslaugomis naudojosi ir jos brolis Carlas Philipas.

"Man mokykloje labai patiko, bet kartais būdavo ir labai sunku. Kai žmogui sunkiai sekasi skaityti ir rašyti, dėl to kartais gali kilti didelių sunkumų, - konferencijoje, kurioje dalyvavo ministrai, mokslininkai, pedagogai ir mokiniai, sakė princesė. - Nors gali atrodyti, kad viskas yra labai paprasta, bet tai nėra paprasta. Aš žinau". Tuo pat metu ji pasidžiaugė, kad sulaukė tiek daug paramos, kad dabar gali atvirai kalbėti apie disleksiją, ir paragino neužmiršti tų žmonių, kurie panašios pagalbos nesulaukia.

Ekspertai tvirtina, kad maždaug 5 proc. visų žmonių turi paveldimą disleksiją.

Prieš kelerius metus princesė Victoria sulaukė daug viešų pagyrimų už tai, jog atvirai prisipažino, kad paauglystėje ją kamavo valgymo sutrikimai ir trumpalaikė anoreksija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją