Vienas Vilniaus klubo lyderių Andrius Šležas mėgausis ramybe, gražia gamta ir grynu oru. „Lietuvos ryto“ puolėjas Vilniaus rajone, apie 15 kilometrų nuo sostinės, nusipirko namą. Būstas, kuris stovi pusiaukelėje tarp sostinės ir Nemenčinės, pastaruoju metu įrengiamas.

Rasti padėjo Javtokas

„Tai kuklus namukas prie miško, bet ne prie ežero, žodžiu, nieko ypatinga. Dabar beveik visą laiką skiriu šeimai ir krepšiniui, todėl nėra kada rūpintis tuo namu. Net neatsimenu, kada ten buvau paskutinį kartą“, – L.T. sakė naudingiausias praėjusių Lietuvos krepšinio lygos pirmenybių finalo žaidėjas. Beje, jo atlyginimas vienas mažiausių „Lietuvos ryto“ ekipoje. L.T. žiniomis, šį namą A.Šležui padėjo susirasti nekilnojamuoju turtu prekiaujantis buvęs krepšininkas Artūras Javtokas, Lietuvos rinktinės vidurio puolėjo Roberto Javtoko brolis.

Neranda darbininkų

Dabar A.Šležas su žmona ir dviem dukterimis įsikūręs Jeruzalės mikrorajone trijų kambarių bute. Krepšininkas teigė pirkėjo šiam būstui dar neieškąs. Mat keltis į naująjį būstą krepšininkas planuoja tik po metų – ne šią, o kitą vasarą.

„Vaizdas dar nekoks. Be sienų ir langų, ten nieko nėra. Taigi įkurtuvių greitai nebus“, – tikino krepšininkas.

Bene sunkiausia krepšininkui ieškoti darbininkų, kurie jo būstą paverstų gyvenamu. „Niekas nenori dirbti. Visi dabar labai protingi – tik pinigų kuo daugiau išpešti nori. Vieni pažada, kiti pažada, bet tik laiką stumia ir nieko nepadaro. Aš mokėti labai daug nenoriu. Taip ir išeina, kad darbai beveik stovi“, – guodėsi krepšininkas.

Komandos senbuvis

Iš Joniškio kilęs 200 cm ūgio A.Šležas iš dabartinių „Lietuvos ryto“ krepšininkų šioje komandoje rungtyniauja ilgiausiai – devintą sezoną. Karjerą puolėjas pradėjo gimtojoje miesto „Žiemgalos“ ekipoje ir buvo aiškus jos lyderis.

Kurį laiką Andrius vilkėjo Šiaulių „Šiaulių“ marškinėlius, kai jį šiam klubui paskolino „Lietuvos rytas“.