Kaip skelbia JAV žiniasklaida, 32 metų aktorius pirmadienio popietę jo paties prašymu iš Leksingtono traumatologijos klinikos buvo pervežtas į Indianapolio metodistų ligoninę. Gydytojai neabejoja, kad jis visiškai atsigaus, nors gydymui ir reabilitacijai prireiks ne vienos savaitės.

Praėjusį savaitgalį Kentukio trasoje per "Infinity Pro Series" lenktynių bandomąjį važiavimą J.Priestley, lėkdamas apie 280 kilometrų per valandą greičiu, trenkėsi tiesiai į apsauginę sieną ir patyrė stiprų smegenų sukrėtimą, susilaužė vieną stuburo slankstelį, nosį bei kelis abiejų pėdų kaulus, susižalojo skruostą ir kaklą.

Leksingtono medikai tvirtina, jog tai - "baisiausias nelaimingas atsitikimas", kuris kada nors įvyko Kentukio lenktynių trasoje.

Nepaisant sunkių traumų, Kanadoje gimęs aktorius nė karto neprarado sąmonės, o praėjus parai po avarijos jis, anot vietos medikų, jau pradeda pamažu suvokti savo aplinką, gali pasakyti savo vardą, atpažįsta šeimos narius ir draugus.

Dėl smegenų sukrėtimo jis laikinai prarado atmintį, nors visos neurologinės funkcijos yra tvarkoje. Paprašius jis gali pajudinti galūnes ir, atrodo, nėra paralyžiuotas. Jo būklė įvardijama kaip rimta, bet stabili. Dėl stuburo traumos jam reikės daryti operaciją.

Indianapolio metodistų ligoninė, kurioje dar yra J.Priestley, specializuojasi sužeistų autolenktynininkų gydymo srityje.

Gydytojai sako, jog sužeidimai nėra tokie rimti, kad aktorius negalėtų visiškai pasveikti.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko, kai J.Priestley automobilis Kentukio Spartos lenktynių ruože per paskutinį važiavimą prieš "Infinity Pro Series" lenktynes paslydo užvažiavęs ant ką tik sugeriančia medžiaga užpurkštos alyvos dėmės. Automobilis pasisuko skersai, po to išsilygino ir tiesiai priekiu trenkėsi į apsauginę trasos sieną.

J.Priestley yra patyręs vairuotojas, lenktynėse kaip profesionalas pradėjęs dalyvauti prieš dešimt metų. Šiemet po trijų čempionato lenktynių jis pagal taškus užėmė septintą vietą.

Beje, tai nėra pirmas Holivudo žvaigždės nelaimingas atsitikimas. Šių metų balandį jis patyrė avariją per motorinių valčių lenktynes. Kitas nelaimingas atsitikimas jį ištiko 1995 metais per "Michelin SCCA Pro Ralley" automobilių lenktynes Olimpijoje. 1999 metų gruodį jis sudaužė savo sportinį "Porsche" Beverli Hilse, o po to lankė alkoholiu piktnaudžiaujantiems vairuotojams skirtus kursus.

"Beverli Hilse" jautriojo Brandono vaidmeniu išgarsėjęs aktorius filmavosi šiame jaunimo seriale iki 1998 metų. Be darbo televizijoje, J.Priestley yra vaidinęs kino filmuose "Stebėtojo žvilgsnis" ("Eye of the Beholder"), "Meilė ir mirtis Longailende" ("Love and Death on Long Island") bei vaidinęs Londono teatruose. Jis taip pat "ABC Sports" kanalui komentavo automobilių lenktynes.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją