Be to, prieš 25 metus iš šio pasaulio iškeliavęs E.Presley pirmadienį tapo ką tik iškeptu uošviu, o Amerikos įrašų pramonės asociacija (RIAA) paskelbė, kad JAV parduota iš viso 100 mln. jo įrašų albumų.

Pirmadienį buvo viešai paskelbta, jog šeštadienį Havajuose E.Presley duktė 34 metų Lisa Marie ištekėjo už garsaus 38 metų amerikiečių aktoriaus Nicolaso Cage'o.

Tuo tarpu populiaraus verslo žurnalo "Forbes" interneto svetainė "Forbes.com" nustatė, kad E.Presley pajamos, jeigu taip galima sakyti, nuo 2001 metų birželio iki 2002 metų birželio sudarė 37 mln. JAV dolerių. Antrą vietą tarp daugiausiai "uždirbančių" mirusių garsenybių užėmė karikatūristas Charlesas Schulzas su 28 mln. dolerių.

Antrus metus iš eilės sudaromame sąraše į pirmą penketuką dar pateko nužudytasis "Beatles" grupės lyderis Johnas Lennonas, kurio "pajamos" siekė 20 mln. dolerių, taip pat 20 mln. dolerių "uždirbęs" automobilių lenktynininkas Dale'as Earnhardtas ir Theodoras "Dr. Seuss" Geiselis su 19 mln. dolerių.

"Forbes.com" šį sąrašą sudarė apklaususi šeimos narius, advokatus ir turto valdytojus.

Amerikos įrašų pramonės asociacija (RIAA) pirmadienį, artėjant E.Presley mirties metinėms rugpjūčio 16 dieną, paskelbė, kad bendras JAV parduotų rokenrolo karaliaus albumų skaičius neseniai pasiekė 100 mln. vienetų. Tai reiškia, kad jis pagal šį kriterijų atsilieka tik nuo "Beatles", kurie gali pasigirti 165 mln. parduotų albumų, ir roko veteranų "Led Zeppelin" bei country muzikos žvaigždės Gartho Brookso, kurie pardavė po maždaug 105 mln. savo albumų kopijų.

Anot RIAA, populiariausiems E.Presley albumams priklauso "Heart and Soul", "The Rock 'n' Roll Era", "It's Christmas Time", "Platinum: A Life In Music" ir "The Legend Lives On". Be to, E.Presley sąskaitoje yra daugiausiai hitų, daugiausiai į populiariausių singlų dešimtukus patekusių dainų bei daugiausiai populiariausių savaitės dainų, nustatė žurnalas "Billboard Magazine".

Rugsėjį, pasak pranešimų, "Bertelsmann AG" padalinys RCA planuoja išleisti 30 labiausiai vertinamų E.Presley dainų rinkinį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją